taylor-swift-combineert-de-stijl-van-prinses-diana-met-90s-dad-fashion-270475
©Getty Images

Zeggen dat de nieuwste look van Taylor Swift een samensmelting is van de stijl van prinses Diana en de standaardlook van een vader uit de jaren negentig, voelt misschien een beetje onnodig. Een aantal van de bekendste kledingstukken van de prinses van Wales waren namelijk al sterk geïnspireerd op dad fashion. Denk aan haar orthopedische sportschoenen, sweatshirts met slogans, fietsbroeken, petten en oversized blazers. Toch doet Taylor Swift er nu nog een schepje bovenop, op haar eigen manier: ze heeft de twee stijlen weten te combineren in één look die perfect is voor dit tussenweer.

Taylor Swift in prinses Diana geïnspireerde look

Tijdens een bezoek aan haar muziekstudio in New York droeg Taylor Swift een Shania Twain-bandshirt, een pet en een fietsbroekje gecombineerd met New Balance-sneakers. Die laatste zijn afkomstig van de nieuwe samenwerking van het merk met Ganni. Hiermee is nu ook Taylor Swift officieel een Ganni-girl – en we weten bijna zeker dat wijlen Diana dat zou hebben goedgekeurd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Met uitzondering van de Louis Vuitton Camera Box-tas die ze over haar schouder droeg, zag Swift eruit als een ‘gewoon’ meisje in New York. En dat is precies de allure van de garderobe van de zangeres. Een stijl die het vermogen heeft om net zo toegankelijk en relatable te zijn als haar liedjes.

‘Swiftiaanse’ twist

De groene ruchesokken zijn misschien wel het meest ‘Swiftiaanse’ accent van allemaal. Ik kan me voorstellen dat Lady Di ze te naïef zou hebben gevonden. Ze hield van spierwitte Reebok-sokken in combinatie met haar sneakers. Maar Swifts wereld is er een van girlhood, bestaande uit vriendschapsarmbandjes, tennisrokjes en nostalgische herinneringen aan de middelbare school. Ook haar liedjes staan daar bol van. “Give me back my girlhood”, zingt Swift in het nummer Would’ve, Could’ve, Should’ve. “It was mine first”.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.