iconen-lara-stone-en-linda-spierings-schitteren-op-de-cover-van-vogues-decembernummer-230820
©Philippe Vogelenzang, Vogue Nederland, december 2022

Vogue’s decembernummer is hier, het enige echte Icons Issue. Met op de cover ware iconen uit de Nederlandse modellentop: Lara Stone en Linda Spierings. Vrouwen met een staat van dienst waar je u tegen zegt en beiden meermaals muze van bekende modefotografen en gevierde ontwerpers. Voor het eerst werden ze samen vastgelegd – exclusief voor Vogue Nederland. Wat je nog meer kunt verwachten van Vogue december 2022? Je leest het hier.

Vogue december 2022 met Lara Stone en Linda Spierings

De iconische modellen Lara Stone en Linda Spierings delen fijne eigenschappen: nuchterheid en humor. Beiden hebben iets ongrijpbaars en altijd met één been in en één been buiten de modewereld gestaan. Stone heeft elke prestigieuze cover minstens één keer gesierd, was de muze van – slechts een kleine greep – Calvin Klein, Riccardo Tisci, Karl Lagerfeld, Marc Jacobs en voormalig Franse Vogue-hoofdredacteur Carine Roitfeld (die ooit een heel issue aan Stone wijdde).

Lara Stone en Linda Spierings
©Philippe Vogelenzang, Vogue Nederland, december 2022

Een tijdperk eerder, in de jaren tachtig, wist Linda Spierings het hart van menig designer sneller te doen kloppen, ze draaide acht jaar mee op internationaal topniveau, waarna ze er voor het moederschap de brui aan gaf. Het was genoeg om een onuitwisbare indruk achter te laten. Exclusief voor Vogue Nederland fotografeert Philippe Vogelenzang ze voor het eerst samen. Het resultaat is te bewonderen in een 26 pagina’s tellende shoot, die druipt van de chique avondlooks en oogverblindende juwelen.

Meer icons

Coversterren Lara Stone en Linda Spierings zijn niet de enige iconen in dit nummer. Neem bijvoorbeeld 90s supermodel Linda Evangelista, die dit jaar voor dé modecomeback van 2022 zorgde. Ook brengen we een ode aan een van de meest legendarische tassen aller tijden: de Dior Saddle Bag, die mede dankzij Sex and the City een cultstatus bereikte en inmiddels terug is als nooit tevoren.

Bracha van Doesburg voor Vogue december 2022
©Pablo Delfon, Vogue Nederland, december 2022

Nog meer muzes en iconen: hoofdredacteur Yeliz sprak ‘the impossible muse‘, zoals model Lauren Wasser zichzelf op Instagram noemt. De Amerikaanse verloor haar benen door TSS (Toxic Shock Syndrome, ook wel tamponziekte genoemd), maar bestormt desondanks de catwalks en bladen by force. Daarnaast gingen we in gesprek met de Nederlandse acteurs Bracha van Doesburg en Nasrdin Dchar, hoofdrolspelers in de nieuwe thriller Faithfully Yours, over vechten voor de liefde, vriendschappen en toekomstdromen. 

Fonkelende feestmaand

Een decembernummer zou een decembernummer niet zijn als er geen overload aan glitters en glimmers in voorkomen. Het toppunt van glamour wordt bereikt in onze fotoserie die plaatsvond in het Belvedere museum in Wenen, waar de wereldberoemde kunstwerken van Gustav Klimt te bewonderen zijn. Het werd een ode aan de fameuze vrouwportretten van de kunstenaar, gecombineerd met de female gaze van de iconische fotograaf Ellen von Unwerth. Niet zonder de nodige tule, korsetten en fonkelende looks.

Shoot in het Belvedere museum
©Ellen Von Unwerth, Vogue Nederland, december 2022

Wat ook fonkelt, zijn de prachtjuwelen, shiny accessoires en feestelijke beautylooks die dit seizoen de show stelen. In Vogue december 2022 vind je de ultieme inspiratie voor de feestdagen waarmee je jezelf schaamteloos in de spotlights zet. Ga los met glitter, strass, knalkleuren en alle soorten glim en glam die maar op een kwastje passen. Let’s get this party started! 

Dit alles en nog veel meer vind je in Vogue’s nieuwe decembernummer, dat vanaf 17 november in de winkels ligt en hier online te bestellen is.