zendaya-plukte-haar-nieuwste-look-uit-deze-vogue-van-de-jaren-negentig-294592
©Getty Images

Gedurende de hele perstour van de Challengers hebben Zendaya en stylist Law Roach een serieuze tenniskick gehad. Ze omarmden sportieve looks als knipoog naar de film. Kijk maar naar de Loewe-tennisbalhakken, of haar vintage Vivienne Westwood-set. In haar nieuwste look gooide Zendaya het echter over een heel andere boeg, met een onverwacht baljurkmoment. De gestreepte jurk, ontworpen door Carolina Herrera, is eigenlijk een reproductie van kledingstukken die eerder werden gedragen in het jaar 1998. En wel door zussen Venus en Serena Williams, in Vogue’s meinummer.

Zendaya brengt ode aan Venus en Serena Williams

Destijds stegen de zusjes Williams in een rap tempo in de tennisranglijst. Meer dan twintig jaar later werkten Carolina Herrera, ontwerper Wes Gordon en stylist Roach samen om de klassieke, elegante jurk voor Zendaya nieuw leven in te blazen. “De originele afbeelding blijft tot op de dag van vandaag een van mijn favorieten”, zegt Gordon over het beeld dat werd geschoten door Annie Leibovitz. In de nieuwe foto, geschoten door Ernesto Casillas, blijft het dramatische silhouet grotendeels hetzelfde. En net als in het referentiebeeld draagt Zendaya haar schouderlange haar in witte kralen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het stijlvolle eindresultaat zorgde voor een ode aan twee van de bekendste figuren uit de tenniswereld. Andere looks van Zendaya op de perstour waren meer een knipoog naar tennis in het algemeen, maar deze doordachte benadering is misschien wel haar allerbeste tot nu toe. En met zo’n goede jurk? Het was slechts een kwestie van tijd voordat de look een comeback maakte.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.