zendayas-onafgewerkte-vera-wang-jurk-maakt-veel-los-op-de-rode-loper-294312
©Getty Images

Woensdagavond brak Zendaya nadrukkelijk met een intense drie weken vol method dressing. Ze verscheen op de première van Luca Guadanigno’s film Challengers in Los Angeles in een look die niet direct in het teken van tennis staat. In plaats daarvan koos Zendaya’s stylist Law Roach voor een jurk van Vera Wang die voor sommigen de indruk wekt dat hij niet afgewerkt is. En dat maakt veel los bij fans van de actrice.

Zendaya in Vera Wang-jurk

De eerdere looks van Zendaya tijdens de perstour van de film stonden volledig in het teken van de sport. Denk aan de Loewe-tennisbalhakken, de met een racket versierde Thom Browne-jurk en haar tennisjurk van Loewe. Hoewel je misschien had verwacht dat Zendaya next-up in een harige, Wimbledon-groene look uit de lente/zomer 2024-collectie van Christian Cowan zou verschijnen, droeg de actrice deze keer een custom Vera Wang-jurk die niets met tennis te maken heeft en op zijn zachtst gezegd bijzonder is.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De jurk bestaat uit een lingerie-achtig lijfje, dat uitloopt tot een baljurk met een volumineuze rok. Het ontwerp wekte op de rode loper echter de indruk dat de look nog niet helemaal af was, en Zendaya’s jurk een top miste. Hoewel de actrice er goed uitzag in haar look, maakte haar outfit online veel los. Sommige mensen leken verward door het veelbesproken idee dat ondergoed ook als bovenkleding kan worden beschouwd. “Waar kijk ik precies naar?”, zo schreef iemand op X (voorheen Twitter).

Op lingerie geïnspireerde looks

Mensen mogen zich dit natuurlijk afvragen, maar mode zou juist moeten inspireren, wat deze look absoluut doet. Bovendien zijn op lingerie geïnspireerde looks allang niet meer enkel bestemd voor in de slaapkamer. Wie herinnert zich nog de viral afterparty-looks van menig celeb tijdens het Met Gala vorig jaar, waar underwear als outerwear centraal stond?

De achtergrond waar Zendaya voor moest poseren, hielp daarnaast niet bepaald bij het versterken van haar outfit. Net als bij de Emmy’s van 2024 – waar beroemdheden voor een met logo’s versierde muur moesten staan die deed denken aan plastic golfplaten – maken dit soort achtergronden het moeilijk om iemands modekeuzes te waarderen. Kortom, als Hollywood-managers filmpremières willen verpakken als mode-evenementen, wordt het hoog tijd dat ze een voorbeeld nemen aan de catwalk.

Zendaya in Vera Wang
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.