met-haar-tennisjurk-is-zendayas-nieuwe-sportieve-garderobe-officieel-aan-zet-291620
©Getty Images

Tijdens haar perstour voor Dune: Part Two waren we volledig in de ban van Zendaya’s garderobe. Ze showde namelijk de nieuwste runwaystukken, zoals Alaïa’s La Robe Spirale-jurk uit de herfst/winter 2024-collectie en stelde ons voor aan nieuwe opkomende talenten als Paolo Carzana en Torishéju Dumi. De actrice droeg ook zeldzame vintage juweeltjes, zoals het fembotpak uit de haute couture herfst/winter 1995-collectie van Thierry Mugler en een rokpak van Givenchy door Lee McQueen uit herfst/winter 1995. Nu ze aan een nieuwe promotietour begint voor een andere film, Challengers, samen met co-sterren Josh O’Connor en Mike Faist, verandert Zendaya haar modekeuzes in een sportievere vibe – te beginnen met een tennisjurk.

Zendaya’s garderobe voor perstour ‘Challengers’

Stylist Law Roach, die verantwoordelijk is voor de head-turning looks van de actrice, deelde dinsdag een Instagramfilmpje van Zendaya met een laid-back, maar chic courtside ensemble. Ze draagt hier een blauwe blouse van Elisabetta Franchi in combinatie met een gestreepte blauwe boxershort en witte leren pumps.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Tennisjurk

Later die dag veranderde Zendaya in een goddess om over de rode loper te lopen bij de première van de film in Sydney. Hier droeg ze een op maat gemaakte Loewe-creatie van Jonathan Anderson (die de kostuums voor de film ontwierp). De glinsterende, diep uitgesneden jurk is getailleerd en heeft een print van een silhouet van een tennisser, een racket en een tennisbal. En dat allemaal in tinten die deden denken aan een tennisbaan. Zendaya maakte de look af met bijpassende glitterpumps met puntneus.

Voor het geval je het nog niet geraden had, Challengers, de nieuwste film van Call Me By Your Name-auteur Luca Guadagnino, speelt zich af in de wereld van tennis. Geheel volgens de method dressing-methode maakt Zendaya daarom de overstap van woestijntinten naar Wimbledon-groen en sportieve strepen. Omdat Zendaya ons keer op keer wist te verbazen bij de Dune-perstour, zijn de verwachtingen ook hoog gespannen voor haar outfits tijdens de Challengers-tour. Wat voor magie Zendaya en Law ook in petto hebben, we weten nu al dat het een grand slam wordt.