zendaya-geeft-een-nieuwe-kijk-op-old-hollywood-glamour-tijdens-de-oscars-2024-289544
©Getty Images

Zendaya is geen onbekende als het gaat om het overnemen van een rode loper – laat staan de rode loper van de Academy Awards. In de loop der jaren bracht de Dune-ster een aantal fantastische modemomenten op de step and repeat (waaronder haar fantastische robotpak van Thierry Mugler). Je zou dus kunnen zeggen dat Zendaya en haar stylist Law Roach onder druk stonden om een goede look af te leveren voor de Oscars van 2024. En dat is gelukt.

Zendaya draagt Armani Privé tijdens Oscars 2024

Zendaya, gekleed in Armani Privé, bracht Old Hollywood-glamour naar de awardshow. Haar jurk van roze zijde had een asymmetrische schouderband en was bedekt met een geborduurd palmboommotief. Het lijfje was versierd met gunmetal pailletten. De onverwachte combinatie van materialen – noem het een mengelmoes van luxe – is precies waarom het ontwerp retro en toch modern aanvoelde.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor een meer klassieke avond-look koos de actrice voor Bulgari-juwelen (ze is per slot van rekening het gezicht van het huis). De ster ging voor een paar juwelen oorbellen in rosegoud met marquise diamanten, toermalijnen, morganieten, mandarijn granaten, en pavé-gezette diamanten. Ze droeg ook een high jewelry armband in rosegoud – met nog meer diamanten – en een high jewelry ring in rosegoud (zien we hier een terugkerend thema?) met nog meer kostbare edelstenen. Alles bij elkaar bewees deze look opnieuw waarom Zendaya en Law het perfecte modeduo vormen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.