zoe-kravitz-tilt-sheer-dressing-naar-een-hoger-niveau-in-een-look-gemaakt-van-pantys-294299
©Getty Images

Woensdagavond vond in New York City een speciale preview plaats van Cabaret; een klassieke musical uit 1966, met muziek van John Kander en teksten van Fred Ebb, die nu terugkeert naar Broadway. De klassieker, met Eddie Redmayne en Gayle Rankin in de hoofdrollen, gaat op 21 april in première op Broadway, na een succesvolle reeks in Londen. De preview vond plaats in de Kit Kat Club en trok grote sterren, zoals Ashley Graham en Zoë Kravitz. En zoals we van Zoë Kravitz gewend zijn, verscheen ze in een opvallende en elegante look die wederom bewijst dat ze de koningin van sheer dressing is.

Look gemaakt van panty’s

Zoë Kravitz, gestyled door stylist Andrew Mukamal, droeg een volledig zwarte én doorschijnende look van Saint Laurent, met sieraden van Jessica McCormack. Het ensemble bestond uit een doorschijnende mini-jurk met daaronder een zwarte panty en over haar schouders een zwarte, getailleerde jas.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Deze look was een van onze favorieten van Anthony Vaccarello’s mind blowing transparency-collectie voor Saint Laurent”, vertelt Mukamal aan Vogue. “We waren op het juiste moment aan het wachten om ‘m uit de kast te trekken. Ik vind het geweldig als items die we allemaal kennen in een nieuw jasje worden gestoken. Deze look is bijna volledig gemaakt van panty’s; een simpele panty is getransformeerd tot een gelaagde en gedurfde look.”

Zoë Kravitz is de koningin van sheer dressing

Het is niet de eerste keer dat Kravitz voor een nietsverhullende look gaat. We herinneren je graag even aan het Met Gala van 2021, toen Kravitz een chainmail-jurk droeg, ook van Saint Laurent – door de jurk heen was haar string te zien. Wat het kleden van Kravitz dan ook zo leuk maakt, volgens Mukamal? Dat ze bereid is om risico’s te nemen en te experimenteren, zegt hij tegen Vogue. “Zoë’s stijl is altijd in ontwikkeling. Ze houdt ervan om op haar eigen manier de grenzen op te zoeken. We spelen graag met transparantie, uitsnijdingen en huid. Deze look voelde voor ons als een coole nieuwe interpretatie van dat alles.”

Er was zelfs sprake van een vleugje method dressing, voegt Mukamal toe. “Bij panty’s denk ik meteen aan Broadway en theater, waar Zoë en ik allebei dol op zijn. Dat de look bijna volledig uit panty’s bestaat, voelde perfect voor het thema van de avond.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.