dua-lipa-over-haar-favoriete-beautyproducten-en-haar-nieuwe-rol-als-ambassadeur-van-ysl-beauty-287795
©Courtesy YSL Beauty - Elodie Daguin

Dua Lipa staat naast haar geroemde outfits en rode loper-stijl, ook bekend om haar gewaagde beautylooks. Haar status als beautyicoon wordt nu wederom bevestigd door een nieuwe rol binnen de beautywereld die Lipa kan toevoegen aan haar CV. Vanaf nu is de zangeres namelijk de nieuwe ambassadeur van YSL Beauty. Wat betekent beauty voor haar? Ze legt het ons uit.

Dua Lipa nieuwe ambassadeur van YSL Beauty

Slechts enkele weken nadat Dua Lipa haar nieuwe dieprode haar onthulde, zitten we koffie te drinken op een bank in Manhattan. We leven in een wereld waarin het lijkt alsof elke keer als een popster de deur uitloopt we ons afvragen of ze ons een teken sturen, maar Dua houdt vol dat haar make-over eigenlijk “niets diepgaands” was.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Het was meer zo dat ik in de studio werkte aan liedjes [voor mijn aankomende album] en dat ik echt aansloeg op de kleur rood,” deelt ze. “Het heeft een donkere, aardse toon waarmee ik me echt verbonden voelde. En ik had zoiets van, ‘weet je wat? Ik ga mijn haar rood verven. Dat is mijn nieuwe vibe en dat is wat ik wil doen.'” Pas toen ze na het verven oude familiefoto’s bekeek, realiseerde ze zich dat “mijn moeder haar haar tijdens mijn hele jeugd rood had geverfd”.

Nu heeft de zangeres plezier in het verkennen van nieuwe beautylooks die passen bij deze nieuwe vibe. Zeker gezien de aankondiging van haar nieuwe rol: naast het gezicht van YSL Beauty’s Libre geur, is ze nu ook de wereldwijde beauty ambassadrice van het merk.

Favoriete make-upproducten

“Mascara is altijd een niet-onderhandelbaar iets voor mij geweest,” zegt ze over haar routine en ze voegt eraan toe dat ze altijd een dubbele laag aanbrengt en de onderste wimpers nooit overslaat. “Toen ik 16 of 17 was, ontdekte ik een bruine kleur op de lippen en sindsdien ben ik nooit meer gestopt met het gebruiken van een bruine lippenstift.” Het is ook haar go-to voor een avondje uit. “Als ik weet dat het een zweterige dansavond wordt, is less is more absoluut mijn way to go. Ik gebruik niet veel: een bruine lippenstift, een highlighter en ik ben de deur uit.”

Voor Dua is beauty – of het nu make-up is of het verrassen van haar fans met een haarmakeover – gewoon een nieuwe en leuke manier om zichzelf te kunnen uiten. “Op sommige dagen wil ik echt een jongensachtige look en op andere dagen wil ik me echt glamoureus en vrouwelijk voelen. Het is leuk om met beide kanten van mezelf te kunnen spelen en te experimenteren.”