in-de-spotlight-jeremy-allen-white-de-new-yorker-met-een-tijdloze-urban-chique-stijl-287510
©ANP

In de rubriek ‘In de spotlight’ tonen we de stijlinspiratie van onze favoriete stijliconen. Mensen die het lef hebben buiten de gebaande modepaden te treden. Wat dragen ze? En hoe doe jij die stijl na? Deze week: de stijl van acteur Jeremy Allen White.

De stijl van Jeremy Allen White

De Amerikaanse acteur veroverde in korte tijd de harten van modeliefhebbers – zowel op het scherm als in het echte leven. Zo speelde hij de charismatische Phillip ‘Lip’ Gallagher in de serie Shameless en was hij chef-kok Carmen Berzatto in The Bear, waarvoor hij een Golden Globe won in de categorie beste acteur. In real life zorgde hij onlangs voor ophef toen hij (met weinig kleren) schitterde in een campagne van Calvin Klein. Zijn stijl in een notendop? Stads, nonchalant, vrij en tijdloos.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

White is een danser. In een interview met GQ vertelde hij over zijn jeugd in Brooklyn, waar hij zijn voorliefde voor verschillende vormen van kunst, waaronder dans, ontwikkelde. En die liefde voor dans zie je terug in zijn stijl. Op de rode loper kiest White vaak voor pakken die zijn silhouet benadrukken. Zijn voorkeur voor monochrome kleuren en subtiele patronen lijken misschien aan de veilige kant, maar White komt ermee weg door de zelfverzekerdheid die hij uitstraalt. Eenvoud hoeft niet saai te zijn. Integendeel: comfortabele, goed passende kleding en eenvoudige T-shirts zijn juist enorm chic. White laat dit als geen ander zien en we kunnen wel zeggen dat hij de belichaming is van urban chic.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Jeremy Allen White stijl - in de spotlight
©ANP

Eenvoudige luxe (en details)

De acteur draagt graag eenvoudige luxe items van modemerken zoals Boss en Calvin Klein. Zo koos hij tijdens de Golden Globes dit jaar een doorzichtige top van het laatstgenoemde merk. Zou hij geweten hebben dat de top doorzichtig is als de camera’s (met flits) op hem gericht zijn? Grote kans van wel. Onder de zwarte top sprankelen namelijk twee gouden kettingen.

Er zijn weinig dingen zo aangenaam als White in een pak, laat staan met romantisch detail. Te weten: een roos. Om specifiek te zijn: de Amapola Brooch van Tiffany & Co.

©ANP
In de spotlight: Jeremy Allen White
©ANP

Urban-chic

Wat zijn rol in de serie The Bear betreft, waarin hij chef-kok Carmen ‘Carmy’ Berzatto speelt: zijn persoonlijke stijl lijkt bijna gelijk te zijn aan die van het karakter. Met andere woorden: de urban-chique, maar toch tijdloze stijl van zijn personage weerspiegelt de stijl van White in het echte leven. Denk aan een blauwe spijkerbroek, het liefst net iets te groot, een wit T-shirt van hoge kwaliteit en sneakers met lage zool.

De tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Shop de stijl van Jeremy Allen White

Fan van White’s tijdloze stijl? Hieronder vind je items die je zo zou kunnen terugvinden in zijn kast.

T-shirt van Calvin Klein

©Calvin Klein

T-shirt met logo, € 59,99

Jeans van AMI Paris

©De Bijenkorf

Jeans met donkere wassing, € 280

Schoenen van Boss

 

 

©De Bijenkorf

Lakleren schoenen, € 250

Tweedelig pak van Boss

©De Bijenkorf

Tweedelig pak, € 399

Overhemd van Michaelis

 

©De Bijenkorf

Slimfit overhemd met stretch, € 69,99

Sneakers van Filling Pieces

 

©Filling Pieces

Zwarte sneakers, € 210