koningin-maxima-draagt-blazerjurk-van-kate-middletons-favoriete-ontwerper-232934
©ANP

Als we het over de stijl van koningin Máxima hebben, dan komen ontwerpers als Natan, Jan Taminiau en Claes Iversen direct ter sprake. Soms werpt de royal ons een curveball en kiest ze voor een andere, verrassende designer. Zo ook afgelopen dinsdag, bij de jaarlijkse uitreiking van de Erasmusprijs. Máxima maakte haar opwachting in een klassieke blazerjurk met parelknopen van Alessandra Rich, een van de favoriete ontwerpers van de prinses van Wales.

Koningin Máxima in Alessandra Rich

Het was een drukke dag voor de koningin. In de ochtend was ze nog aanwezig bij de lancering van de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid, een samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties die zich willen inzetten voor de financiële gezondheid van hun werknemers. Later op de dag stond de uitreiking van de Erasmusprijs op de koninklijke planning. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, de sociale wetenschappen en de kunsten. De winnaar van dit jaar is de Israëlische schrijver David Grossman.

Waar Máxima ’s ochtends nog verscheen in een jurk van Giambattista Valli, zagen we haar later in een andere outfit. Zo droeg de koningin een zwarte blazerjurk van Alessandra Rich met parelknopen. Ze combineerde haar midi-jurk met een smalle ceintuur, zwartleren hakken van Gianvito Rossi en een clutch van tassenlabel Urban Story.

Favoriet van Kate Middleton

De vrouwelijke en klassieke ontwerpen van het Britse modelabel Alessandra Rich zijn geliefd bij royals. Voornamelijk bij Kate Middleton, de prinses van Wales, die vaak gekleed gaat in de kenmerkende gestippelde designs van de ontwerper. Dat ook Máxima voor het label kiest, is niet zo vreemd: zowel zij als de Britse prinses behoren ongetwijfeld tot de stijlvolste royals van het moment.

Máxima en Willem-Alexander bij de uitreiking van de Erasmusprijs
©ANP