koningin-maxima-is-vandaag-jarig-haar-beste-off-duty-looks-op-een-rij-210003
©ANP

Máxima off duty is een feest om naar te kijken. Koningin Máxima doet, met name op maatschappelijk vlak, veel voor ons land. En dat doet ze in niets minder dan stijlvolle outfits. Denk broekpakken in coole prints, jurken in felle kleuren en opvallende hoeden. Maar, wanneer ze niet werkt komt haar persoonlijke, ietwat minimalistische stijl naar voren.

We hebben Máxima’s beste informele vrijetijdsfoto’s door de jaren heen voor je op een rij gezet. Kijk mee vanaf het moment dat ze echtgenote wordt van koning Willem-Alexander op 2 februari 2002 en sinds 30 april 2013 onze koningin. Het maakt niet uit of ze Tom Ford, Givenchy, Natan of Zara draagt: Máxima ziet er in alles prachtig uit. Ontdek hier een aantal van de beste informele looks van koningin Máxima door de jaren heen.

De beste vrijetijdslooks van koningin Máxima

November 2001

Koningin Máxima – in 2001 nog Máxima Zorreguieta en soon-to-be prinses van Nederland – in Argentinië. Ze stapt een auto in en straalt in een geweldige Y2K-stijl look. De haarclip die ze draagt is er een die we nu echt overal zien. En dan hebben we het nog niet eens over de getinte zonnebril die ook in de straten van Fashion Week 2022 bij het modevolk enorm populair is. Máxima bewijst, in 2001 al, dat ze een stijlicoon is die alle internationale modetrends voor is.

ANP

December 2010

Een vrolijke Máxima en een zwaaiende kroonprins Willem-Alexander in de tuinen van residentie El Messidor in Villa La Angostura bij Bariloche, zo’n 1620 kilometer ten zuidwesten van Buenos Aires. Deze minimalistische off duty-look van Máxima is er wederom een vóór de trend. Begin dit jaar stelden we al dat wijde broeken de voorkeur genieten boven skinny jeans. De comfortabele wijde broek is een mode-item dat al jaren in de kast van koningin Máxima ligt.;

©ANP

Februari 2013

Máxima op Amsterdam Centraal Station. Samen met haar man, koningin Willem Alexander, en dochters stapt ze op de Koninklijke trein naar Lech in Oostenrijk. De plek waar zij hun jaarlijkse skivakantie houden. Toen nog prinses Máxima draagt een blauwe gewatteerde jas, suede bruine pumps, een wijde pantalon en een prachtige leren tas waar alles in past. Perfecte off duty-look voor een comfortabele treinreis.

©ANP

April 2015

Laten we eerlijk zijn: niet veel mensen, laat staan royals, kunnen felgeel dragen en er ook nog eens ontzettend stijlvol uitzien. Máxima wel. Ze is onze lady in red, groen en in april 2015 ook geel. Ze straalt tijdens een bezoek aan Bonaire en koning Willem-Alexander zit er heel relaxed naast in de Tuk Tuk. Een mooi off duty moment in de geschiedenis van royal fashion. De zonnebril van Máxima, die tijdens Fashion Week dit jaar enorm populair is, maakt de zonnige look helemaal af.

Koninklijk bezoek aan Bonaire
©ANP

Juli 2020

Koningin Máxima is in juli 2020 chic in wit. Ze poseert hier in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, tijdens de traditionele fotosessie aan het begin van de zomervakantie. Onze koningin draagt een wit, oversized pak van Massimo Dutti en siert ‘m met chunky accessoires.

©Foto: Wesley de Wit | ANP/HH