balenciagas-crocs-en-andere-lelijke-schoenen-die-we-dit-jaar-weer-dragen-208563

“Ik ben niet mooi, maar ik hou van mezelf”, zei de Italiaanse komiek Jerry Calà in de film Vacanze di Natale (1983). Iets soortgelijks moet het merk Crocs – dat 21 jaar bestaat –  ook gedacht hebben, gezien hun lelijke, maar iconische sandalen

Lelijke schoenen: een blijvende trend

Ze verlaten de schoenenrekken maar niet, lelijke schoenen die symbool staan voor de Y2K-trend. Italiaanse Fornarinas, dikke Buffalo’s of sneakers à la Ginger Spice sieren de voeten van trendy millennials. In de tijd van de Spice Girls werd gezegd dat het lelijke chunky schoeisel nooit meer zou terugkeren in het openbaar. Het gebeurde toch. Tijdens de pandemie steeg de verkoop in 2021 met bijna 60%. Iedereen had een paar lelijke, maar comfortabele schoenen nodig. Mede dankzij de populariteit van de Adidas Yeezy en Chiara Ferragni en Kim Kardashian die ons ervan overtuigden de schoenen onder een mooi pak te dragen. Zelfs buiten de muren van ons eigen huis. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Willen we: Balenciaga Crocs Pool

Voor de derde keer – de eerste keer in 2018 , de tweede keer in 2021 – werkt Balenciaga samen met Crocs aan een nieuw zomerobject: de Balenciaga Crocs Pool. We verwachten dat deze schoenen binnen de kortste keren uitverkocht zijn. De ‘pantoffel’ is namelijk trendy en niet langer een ugly accessoire. Vooral die van Balenciaga zijn zo cool dat ze ware must-haves zijn geworden.

©Balenciaga Crocs Zwembad

De Balenciaga Crocs Pool, gelanceerd op 14 maart, is verkrijgbaar voor 450 euro. De slippers zijn ontstaan ​​uit de herinterpretatie, door Balenciaga, van de klassieke Crocs: de Classic Bae Clog. Herkenbaar door de ronde plateauzool en open voor-en achterkant. De Crocs Pools zijn er in groen, wit en roze.

De Ugg Tasman X

Vóór Balenciaga werd het Tasman X-model van het Australische merk Ugg gespot bij de It-girls van het moment. Denk aan modellen Joudan Dunn en Irina Shayk. Deze lijken iets meer op schoenen en wat minder op pantoffels. De modellen hebben een stevige schokabsorberende hak, zijn kleurrijk en waterdicht. Detail: de schoen heeft een uitneembare sok gemaakt van gerecyclede wol.

©Irina Shayk met UGG Tasman X

Op de catwalk

Pantoffels in alle soorten in maten; je zag ze overal tijdens de modeshows in de lente/zomer van 2022. Lelijke schoenen zijn een designercase geworden, van Stella McCartney tot Givenchy. Ook voor herfst/winter 2022-23 is er geen gebrek aan ugly shoes, onder meer dankzij de bontmodellen van Palm Angels en DSquared2. Check ook de futuristische versies van Balmain tot de meer minimalistische ontwerpen van GCDS.

Lelijk en comfi

Ben je geïnspireerd door Kendall Jenner, Hailey Bieber, Nicki Minaj en Pete Davidson, koop dan ook wat lelijke schoenen. Ze hebben maar twee kenmerken: opvallend lelijk en absoluut comfortabel. Je kunt er zeker van zijn dat er een model is dat bij jou past, met of zonder hakken, dicht of open.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in Vogue.it.