de-gedurfdste-looks-van-vogue-coverster-irina-shayk-van-gucci-lingerie-tot-de-wrong-shoe-290372

Op de cover van Vogue’s gloednieuwe aprilnummer – het Rebel Issue – schittert niemand minder dan topmodel Irina Shayk. Een passende keuze, aangezien Shayk een heuse fashion rebel is wat haar garderobe betreft. Het model is niet bang om in een naakte look de rode loper op te stappen (zoals tijdens het Cannes Filmfestival van vorig jaar), schuwt geen schoenen waarover de meningen verdeeld zijn en weet als geen ander hoe je een verfrissende draai kunt geven aan genderstereotiepe kleding. De stijl van Irina Shayk is dan ook lastig te definiëren.

De stijl van Irina Shayk

We kunnen het topmodel vaak uittekenen in een van top tot teen zwarte look, vaak met een leren jack of trenchcoat, een paar hoge laarzen met hak en een strakke zonnebril. Hoewel dit ‘uniform’ doet vermoeden dat Shayk een minimalist is, bewijzen haar talloze opvallende looks het tegendeel. Zo kan ze ineens een jas met tijgerprint dragen gecombineerd met kleurrijke sneakers, een witte legging met stippen of een double denim-look. Daarmee is Shayk het levende bewijs dat persoonlijke stijl heel uiteenlopend kan zijn en dat experimenteren gevierd mag worden. Maar de gemene deler? Haar looks zijn altijd gedurfd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Van Gucci-lingerie tot haar bijdrage aan de wrong shoe-trend, bekijk hieronder de beste voorbeelden van de opmerkelijke en gedurfde stijl van Irina Shayk.

Tijgerprint en kleurrijke sneakers

We weten dat Shayk een voorliefde heeft voor een experimentele schoen. Neem bijvoorbeeld deze gekleurde New Balance-sneakers, die het model combineerde met een eyecatcher van een jas: een lange mantel met tijgerprint.

Shayk in een jas met tijgerprint en met gekleurde sneakers
©Getty Images
1/13
Native Share

Jas of vuilniszak?

Naast (leren) trenchcoats spotten we het topmodel ook vaak in pufferjassen. Deze lange zwarte variant zal ongetwijfeld goed beschermen tegen de New Yorkse winterkou, maar kan eventueel ook verward worden met een vuilniszak.

Shayk in een zwarte pufferjas
©Getty Images
2/13
Native Share

Sportsokken in laarzen

Na de Vivienne Westwood lente/zomer 2024-show in september vorig jaar stapte Shayk naar buiten in een opvallende look. Zo droeg ze een gebreide jurk met strepen en ruiten in combinatie met een paar booties met sportsokken.

Shayk in een opvallende look na de show van Vivienne Westwood
©Getty Images
3/13
Native Share

Gestippelde legging

Een op het oog minimalistische look, totdat je blik naar beneden gaat. In Parijs combineerde Shayk haar zwarte blazer en rok met een witte legging met stippen.

De stijl van Irina Shayk: een gestippelde legging
©Getty Images
4/13
Native Share

Low-waist skinny jeans

De mogelijke terugkeer van skinny jeans een probleem? Broeken met een low-waist afschuwelijk? Niet als het aan Shayk ligt. Het model verscheen vorig jaar juni op straat in een double denim-look, inclusief een low-waist skinny jeans.

De stijl van Irina Shayk: een double denim-look
©Getty Images
5/13
Native Share

De ‘wrong shoe’

Deze look van het model maakte de tongen flink los. Tijdens het Cannes Filmfestival van 2023 wandelde Shayk door de straten van de Franse kustplaats op een paar bijzondere schoenen: de beruchte Nike x Martine Rose-sneakers met sleehak. De wrong shoe-trend was hiermee ontketend, aangezien Shayk de sneakers droeg met een mini-jurk van tweed.

Shayk draagt de wrong shoe-trend in Cannes
©Getty Images
6/13
Native Share

Gucci-lingerie

Tijdens datzelfde filmfestival wist het model meerdere keren alle ogen op zich gericht te krijgen. Het absolute toppunt was deze naakte look waarbij ze enkel gehuld was in Gucci-lingerie met daarover een compleet doorschijnende jurk.

De stijl van Irina Shayk: een naakte look met Gucci-lingerie
©Getty Images
7/13
Native Share

Ontbloot bovenlijf

Op de rode loper van het Cannes Filmfestival wederom een opvallende (en naakte) look: een leren mini-croptop en maxirok van het modelabel Mowalola.

De stijl van Irina Shayk: een leren look op de rode loper van het Cannes Filmfestival 2023
©Getty Images
8/13
Native Share

Twee jassen over elkaar

Waarom een jas aantrekken als je er ook twee kunt dragen? Dat moet Shayk gedacht hebben toen ze een leren bikerjack over haar beige trenchcoat – beiden van H&M Studio – droeg in de straten van Parijs.

Shayk draagt twee jassen over elkaar heen
©Getty Images
9/13
Native Share

In een smoking

Een smoking is natuurlijk allang niet meer alleen voor mannen (bedankt Yves Saint Laurent), maar toch is Irina Shayk – die doorgaans geassocieerd wordt met een ultravrouwelijke stijl – in deze look een opmerkelijke verschijning.

Shayk in een smoking
©Getty Images
10/13
Native Share

Full leather

Geen jurk voor Shayk tijdens het Met Gala van 2022, maar een compleet leren pak van Riccardo Tisci’s Burberry.

De stijl van Irina Shayk: een leren pak op het Met Gala
©Getty Images
11/13
Native Share

Broek vergeten

De no pants-trend zagen we in 2021 al bij Shayk.

De stijl van Irina Shayk: de no pants-look
©Getty Images
12/13
Native Share

De ‘naked dress’

In een zee van bloemen arriveerde het topmodel in 2021 bij het Met Gala. Ze droeg een ogenschijnlijke naked dress van Jeremy Scott voor Moschino, en wist daarmee een spectaculaire look neer te zetten op de rode loper.

De stijl van Irina Shayk: een naakte jurk op het Met Gala
©Getty Images
13/13
Native Share