modest-fashion-vier-stijlvolle-nederlandse-modelabels-voor-een-bedekte-look-262058
©MERRACHI

Maxi-jurken, lange mouwen, luchtige stoffen en losse pasvormen: modest fashion is de stijlvolle oplossing voor als je bedekt de deur uit wil. Deze kledingstijl benadrukt bescheidenheid, vaak geïnspireerd door culturele, religieuze of persoonlijke overtuigingen. Deze kleding verhult de contouren van het lichaam, meer dan dat het onthult – geen strakke stukken, dus.

Modest fashion in Nederland

Modest fashion is een groeiende trend in de mode-industrie. “Het streeft naar een samenleving waarin wij vrouwen niet alleen worden beoordeeld op basis van ons uiterlijk, maar gewaardeerd worden om ons intellect, karakter en onze prestaties”, stelt de Finse feministische onderzoeker Tiina Rosenberg in haar wetenschappelijke artikel Wrapped in Meaning: Modest Fashion as Feminist Strategy. Ook in Nederland dragen steeds meer vrouwen verhullende kleding. Waar shop je in ons land een stijlvolle bedekte look? Vogue.nl selecteert vier stijlvolle Nederlandse modelabels.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

LES The Brand

Mode die duurzaam, 100 procent vegan en organisch is: LES The Brand zet zich in voor een betere wereld en het verminderen van de ecologische voetafdruk van de mode-industrie. Het merk is daarmee een echte pionier op het gebied van ethische modest fashion. En als je modest stylingtips zoekt, delen de eigenaren van het merk, Esma en Leyla, fashion tips op het Instagramaccount @themodeststylist.official.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LES the brand (@lesthebrand)

Maison Hijab

Een hijab dragen zónder dat je het door hebt: dat is het doel van Maison Hijab. Het merk biedt stijlvolle en luchtige Hijabs aan van hoge kwaliteit. Deze voelen zo fijn aan, dat je volgens Maison Hijab niet eens door hebt dat je er een draagt. Om je look af te maken, kun je Maison Hijab-magneten toevoegen. Kortom: Maison Hijab is een modest modelabel dat je wil kennen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MAISON HIJAB (@maisonhijab)

MERRACHI

De Nederlands-Marokkaanse modeontwerpster Nada Merrachi is in 2020 MERRACHI begonnen, waarmee ze modest fashion naar een hoger niveau tilt. Het merk combineert moeiteloos high fashion met modest fashion, waardoor je zelfverzekerd en stijlvol de deur uitgaat. In de collectie vind je luchtige hijabs, abaya’s, maxi-jurken en leggings van hoogwaardige kwaliteit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MERRACHI (@merrachi)

Manzaram

‘Bij ons staan kwaliteit en diversiteit centraal als het gaat om onze damesmodeartikelen’, zo valt te lezen op de website van Manzaram. En dat zie je terug in hun uitgebreide zomercollectie. Of je nu op zoek bent naar een casual look of een chique avondoutfit, of felle kleuren of juist ingetogen kleuren: wat de gelegenheid ook is, Manzaram heeft het allemaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door I ن c i (@inyuu.0)