tommy-hilfiger-levert-in-de-regen-spectaculaire-show-af-tijdens-new-york-fashion-week-222812
©Hunter Abrams

Come rain or shine, fashion week gaat gewoon door. In het geval van de Tommy Hilfiger herfst/winter 2022-show kwam er regen, wat een bijzonder tafereel opleverde bij het Skyline Drive-In Theater in Brooklyn – een openluchtbioscoop waar je zo’n spectaculaire view hebt op de New York-skyline dat je volledig afgeleid raakt van de film. Nu waren alle ogen echter gericht op de 81 (!) looks die Hilfiger het aanwezige modepubliek (met paraplu’s) serveerde.

Tommy Hilfiger herfst/winter 2022

Na een periode van afwezigheid keert Tommy Hilfiger terug naar New York Fashion Week. Vorige maand spraken we nog met de ontwerper over de herfst/winter 2022-show, die toen al aangaf dat het een groot spektakel zou worden. “Een immersive experience, de kijkers zullen ondergedompeld worden in de sfeer”, aldus Hilfiger. Het merk koos wederom voor een see now, buy now-principe waarbij klanten alles direct na de presentatie kunnen kopen.

Op de catwalk zagen we typische Hilfiger-looks, zoals preppy items en op varsity-stijl geïnspireerde stukken. Opvallend waren de knallende kleurencombinaties waarbij kobaltblauw gecombineerd werd met felrood, en kanariegeel met donkergroen. Wat hun dragers betreft? Er was een grote variëteit van modellen, van een bijna onherkenbare Julia Fox tot de grootste namen binnen de industrie zoals Winnie Harlow, Paloma Elsesser, Precious Lee, Ashley Graham en Lila Moss. Ook de Nederlandse Parker van Noord – die samen met Felice Noordhoff op Vogue’s aprilnummer prijkte – liep mee in de show.

Samenwerking met Richard Quinn

Naast Hilfigers signature looks werd er ook veel nieuws op de catwalk gepresenteerd. Zo was daar de langverwachte samenwerking met de Britse ontwerper Richard Quinn als afsluiter van de show. De collab vertaalde zich naar XL-puffers met Quinns befaamde bloemenprint, varsity jackets met emblemen in de vorm van bloemen, oversized leren jassen met studs en spikes, hoge hoeden en op BDSM geïnspireerde tuigjes (én zweep, in de handen van model Precious Lee). Op de achtergrond klonk toepasselijke livemuziek van niemand minder dan Travis Barker.

Modellen backstage bij Hilfiger
©Hunter Abrams
Ashley Graham voor Tommy Hilfiger
©Hunter Abrams