dit-zijn-de-grootste-badpaktrends-voor-zomer-2022-218077

Een leuk badpak is onmisbaar in je zomergarderobe. Voor inspiratie kijken we natuurlijk naar de catwalks van de internationale modeweken, maar ook naar Miami Fashion Week 2023, die volledig om swimwear draait. We zetten de beste badpaktrends van zomer 2022 voor je op een rij, van felgekleurde exemplaren tot badpakken met cut-outs en accessoires. Liever een bikini? Bekijk hier ook de grootste bikinitrends van 2022.

Badpaktrends voor zomer 2022

Cut-out zwempakken

We kunnen deze zomer niet om cut-outs heen. De trend, waarbij delen van de kleding lijken te zijn ‘uitgesneden’, is niet alleen relevant in de nieuwste tops voor de zomer, maar is ook alom vertegenwoordigd in de swimweartrends. Zo zagen we veel uitgesneden zwempakken van high-fashion merken op de catwalk, zoals Maryam Nassi Zadeh en Marine Serre.

©Gorunway.com / ANP
1/5
Native Share

Bandeau badpak

Laten we het gewoon zeggen: bandjes zijn overbodig. Met deze trend kun je een stijlvolle blote schouderlook creëren. De modieuze bandeaulook kun je gemakkelijk bereiken door voor een badpak te kiezen met afneembare bandjes. Het roze bandeaubadpak van Maryam Nassi Zadeh Resort 2023, die je met touwtjes vast kunt maken aan de voorkant, is alles wat je nodig hebt voor inspiratie. Eenvoudig, maar stijlvol.

©Gorunway.com / ANP
2/5
Native Share

Dopamine dressing

Een trend die we wetenschappelijk kunnen onderbouwen. Volgens de wetenschap maakt het dragen van felle kleuren je gelukkiger. Dit heet ook wel dopamine dressing en is een van de grootste trends van deze zomer. Ga dit seizoen voor een bikini in één felle tint (zoals het immens populaire hot pink als onderdeel van een ándere grote trend: Barbiecore). Of ga met deze vrolijke trend nog een stapje verder door een badpak aan te schaffen met een felle print.

©Gorunway.com / ANP
3/5
Native Share

Accessoires om de heupen

Swimwear met riempjes of accessoires zijn weer helemaal on trend. Het toevoegen van glimmende accessoires op de heupen geeft iedere zomerlook een stijlvolle twist. Met bijvoorbeeld een gekleurde of goudkleurige riem om de heupen maak je een basic zwarte badpak net iets minder basic.

©Gorunway.com / ANP
4/5
Native Share

Prints on prints

Waar we veel tropische kleuren zien bij de bikinitrends, zijn het geometrische prints die de badpaktrends van 2022 veroveren. Daarmee kun je dit seizoen all out gaan, want prints on prints is een van de grootste swimweartrends van het moment. Er is maar één regel bij deze trend: geen print is te gek.

©Gorunway.com / ANP
5/5
Native Share