copenhagen-knows-best-dit-is-alles-wat-je-wil-weten-over-copencore-219050
©Acielle / Style du monde

Copenhagen Fashion Week is losgebarsten, en daarmee ook de Copencore-mode. Core is the new chic, maar gezien we dit jaar ook kennis hebben gemaakt met Barbiecore en Tenniscore, kunnen we ons voorstellen dat jij je afvraagt wat Copencore is. Hier lees je alles wat je wilt weten over de stijlvolle Deense esthetiek. Modetwijfels? Nej, tak, zeggen de Denen dan; Copencore draait om zelfvertrouwen.

Alles wat je wilt weten over Copencore

De term Copencore

Scandi-cool krijgt een heel nieuwe betekenis met de komst van Copencore. De stijl heeft vrij weinig te maken met het Scandinavische minimalisme. Ja, het heeft er elementen van (zoals het neutrale kleurenpalet en het gebrek aan logo’s), maar Copencore vraagt meer de aandacht voor rijke stoffen, vloeiende silhouetten en vooral: zelfverzekerdheid. De Deense it-girl is effortless cool. Ze combineert neutrale kleuren en stukken uit haar persoonlijke garderobe naadloos met elkaar. Deze manier van mode en stijl gaf Vogue Scandinavia de naam: Copencore.

Deze merken omarmen Copencore 

Er zijn enkele merken die een rol spelen in de opkomst van Copencore. Allereerst: By Malene Birger. Het Deense modelabel staat bekend om haar bijzondere breisels en neutrale kleurenpalet. Ook het concept van het Ganni-meisje – iemand die een kledingstuk kan aanpassen aan haar persoonlijke stijl – is heel Copencore. Daarnaast representeren modeontwerper Sophia Roe, van het Deense merk The Garment, en het Copenhagen based modemerk Saks Potts volkomen de Deense esthetiek.

©The Garment, Ganni, Skall Studio

Zo draag je Copencore

Copencore draait om een combinatie van zowel verschillende stoffen als kleuren. Het kleurenpallet is niet zo opvallend. Denk aan kleuren als khaki, beige en bruin. We zien op de catwalks en op straat de vertrouwde beige trenchcoat, oversized overhemden en chique silhouettes in aardetinten terugkomen. Een echte Copencore-fanatiekeling kiest dan ook voor het mixen en matchen van neutrale tinten.

Daarnaast gaat de Deense esthetiek hand in hand met een goede kennis van je persoonlijke stijl. En met zelfvertrouwen. Vogue Scandinavia legt het perfect uit: “Jij draagt een look, laat de look niet jou dragen”.

De beste looks uit Kopenhagen

Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2023 belooft veel goeds. We zien op dag één al veel diversiteit, eigenzinnigheid en creativiteit – zowel in de shows als op de straten van Kopenhagen. Zie hier nog meer streetstyle-beelden, geschoten door Vogue Contributer Acielle van Style Du Monde. Welke look is jouw favoriet?

Vogue Nederland zit nu ook op TikTok! Op ons kanaal bekijk je alle hoogtepunten van Copenhagen Fashion Week.

Copencore