strap-in-de-dubbele-riem-trend-gaan-we-overal-zien-dit-najaar-287080
©Spotlight

Fashion month is zoiets als een kristallen bol, maar als New York Fashion Week en London Fashion Week iets hebben onderstreept, dan is het wel dat we een toekomst vol funky riemen in het verschiet hebben liggen. Bereid je voor op de dubbele riem, een opkomende trend die er precies zo uitziet als hij klinkt.

Dubbele riem-trend

Tijdens New York Fashion Week was Michael Kors misschien wel de opvallendste ontwerper die deze look tot nu toe liet zien, door modellen de catwalk op te sturen in zowel broeken als rokken met daarover niet één, maar twee riemen. Peter Do gaf met zijn tweede collectie voor Helmut Lang ook zijn eigen draai aan de look, door de taille van een model twee keer te accentueren, wat de illusie gaf van twee kriskras door elkaar lopende riemen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De trend zette ook in Londen door. Zo kleedde Dilara Findikoglu een model in wat leek op een kruising tussen een korset en een leren jack. Bij JW Anderson toonde Jonathan Anderson industriële mock necks in zowel kaki als marineblauw, die werden vastgemaakt met twee grote riemen die doen denken aan die van een trenchcoat. Maar deze ontwerpers zijn niet de enigen die op de dubbele riem-trend inzetten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Dubbele riem trend
©Spotlight
Michael Kors, Helmut lang
Dubbele riem-trend bij London Fashion Week
©Spotlight
Dilara Findikoglu, JW Anderson

Het in Los Angeles gevestigde merk Mimchik – dat Emily Ratajkowski, Reneé Rapp, SZA en Addison Rae tot haar coole klantenkring mag rekenen – maakt de look al minstens sinds mei 2023. In tegenstelling tot de opeengestapelde riemen die Kors liet zien, houdt Mimchik de riemen gespreid: één in de taille en één rond de bovenkant van de heupen, waardoor er een gelaagd effect ontstaat. The Frankie Shop doet ook mee, en verkoopt geplooide wollen minirokjes compleet met een dubbele riem.

Outfit-inspiratie

Beroemdheden lijken de trend ook op te pakken. Zo waagde Elsa Hosk zich aan de look tijdens de Fashion Awards in december 2022 (noem een betere plek), toen ze een met strass-steentjes bedekte rok en bh-top van Miu Miu droeg. Hoewel haar rok maar één riem had, droeg ze er ook een aan de onderkant van haar top.

En Camila Mendes probeerde de look vorige week nog uit, tijdens de promotie van haar nieuwe film Upgraded. Gestyled door Molly Dickson, arriveerde Mendes bij de talkshow Live with Kelly and Mark in een zwarte outfit, inclusief een grijze geplooide minirok, vastgemaakt met twee zwarte leren riemen.

Met Milan en Paris Fashion Week nog in het verschiet, houden we onze ogen open voor meer dubbele riemen. Wees dus niet verbaasd als je meer van deze trend zult zien – en misschien ook zelf wil proberen. Wij zijn in ieder geval fan.

Camila Mendes en Elsa Hosk met dubbele riem trend
©Getty Images
Camila Mendes februari 2024, Elsa Hosk december 2022

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.