deze-controversiele-legging-heeft-nu-al-de-goedkeuring-van-hailey-bieber-en-rihanna-231996
©ANP

Eerst regeerde alles wat skinny was de modewereld. Dan hebben we het niet alleen over de skinny jeans (die Celine probeert terug te laten komen), maar ook over allerlei soorten strakke leggings (wie kent de jegging en tregging nog?). Nu lijkt het erop dat die body-hugging varianten een stapje terug doen ten opzichte van de veelbesproken flared legging.

De flared legging is terug

Zou de stijgende populariteit van de baggy jeans de oorzaak zijn voor de comeback van de flared legging? Of is het de herfst/winter 2022-collectie van Pieter Mulier voor Alaïa, met de meest glamoureuze, volumineuze leggings met klokkende onderkant die er zijn? Rihanna, Hailey Bieber en Emily Ratajkowski – drie van onze favoriete mode-iconen – zouden ook iets te maken kunnen hebben met de heropleving.

Comfortabel en casual zijn woorden waaraan we direct denken als we het over leggings hebben. Vooral de athleisure-look is een populaire stijlkeuze in combinatie met de strakke onderkleding. Dat de flared legging zich ook goed leent voor de look, bewijst Emily Ratajkowski, die de broek droeg tijdens een rondje boodschappen doen. Het model combineerde haar Alo Yoga-legging met een polotrui met halve rits, een baseballpet en witte slip-on sneakers. Ook Hailey Bieber zweert bij de athleisure-esthetiek en droeg onlangs een flared legging van TnAction naar een pilatesles met bijpassende sportbeha, leren jack en zachte wollen slippers.

Van athleisure naar glamoureus

Naast comfortabel en casual kun je met de flared legging ook een chiquere kant op. Niemand minder dan Rihanna geeft ons daar het perfecte voorbeeld van. Zo maakt de zangeres het mode-item passend voor een avondje uit door volledig in het zwart te gaan. Rih draagt haar wijd uitlopende Nensi Dojaka-legging met een zwart overhemd dat ook wijd uitlopende mouwen heeft, Balenciaga-laarzen en een vintage Gucci-tas uit het Tom Ford-tijdperk.

De legging werkt daarnaast ook goed in combinatie met een oversized blazer of een statement top. Kortom: er zijn ontzettend veel stijlcombinaties. Daarmee lijkt de vraag of we ons willen wagen aan de controversiële trend te zijn beantwoord. Want ja, dat willen we.

Emily Ratajkowski
©Getty Images
Rihanna in een flared legging
©ANP

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.