als-er-iemand-is-die-de-dresscode-van-het-met-gala-altijd-heeft-begrepen-dan-is-het-zendaya-wel-296281

Als vijfvoudig Met Gala-deelnemer is Zendaya geen onbekende op de beroemde rode loper van het met sterren overladen evenement. Maar je zou kunnen zeggen dat de mode-inzet dit jaar een beetje hoger is voor Zendaya, aangezien ze officieel medevoorzitter is van het Met Gala 2024. Op de eerste maandag in mei zal Zendaya samen met medevoorzitters Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez en Vogue’s Anna Wintour gasten verwelkomen in het Metropolitan Museum of Art in New York. Het gala viert en werft fondsen voor het Costume Institute van het museum, dat zijn nieuwe voorjaarstentoonstelling opent, getiteld Sleeping Beauties: Reawakening Fashion.

Zendaya op het Met Gala

Als er iemand is die de uitdaging aan kan om een memorabele look af te leveren op het Met Gala, dan is het Zendaya wel. Sinds ze in 2015 haar allereerste Met bijwoonde, heeft de Euphoria– en Dune-ster steevast ensembles gedragen die zowel de aandacht trekken als in het thema passen. Een perfect voorbeeld? In 2018 droeg de actrice een gepantserde Versace-look als knipoog naar Jeanne d’Arc. Het was een slimme keuze voor het Heavenly Bodies-thema, dat inging op het snijvlak van katholicisme en mode.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zendaya slaagde er ook in om zich thematisch te kleden voor het Camp: Notes on Fashion-gala in 2019, toen ze verscheen in een Assepoester-achtige Tommy Hilfiger-jurk, compleet met stylist Law Roach als haar toverfee. Als Zendaya iets doet op de rode loper, dan is het wel een show opvoeren.

Alle looks op een rij

Wat de ster dit jaar op het Met Gala zal dragen, is natuurlijk nog geheim. Maar aangezien de dresscode Garden of Time is en Zendaya een niet-zo-geheime liefhebber is van vintage, voorspellen we nu al een prachtig archiefmoment.

Bekijk hieronder alle Met Gala-looks van Zendaya door de jaren heen.

De Challengers-actrice op het evenement in 2015
©Getty Images
1/5
Native Share
In Fausto Puglisi, 2015
De Challengers-actrice in Michael Kors op het evenement in 2016
©Getty Images
2/5
Native Share
In Michael Kors, 2016
Zendaya op het Met Gala in 2017
©Getty Images
3/5
Native Share
In Dolce & Gabbana, 2017
Zendaya op het Met Gala in 2018
©Getty Images
4/5
Native Share
In Versace, 2018
Zendaya op het Met Gala in 2019
©Getty Images
5/5
Native Share
In Tommy Hilfiger, 2019

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.