zendaya-en-roger-federer-serveren-de-ultieme-tenniscore-looks-in-nieuwe-modecampagne-305764
©ON

Als er íemand is die de laatste tijd de Tenniscore-trend belichaamt, dat is het Zendaya wel. Voor de film Challengers – die in mei uitkwam (meer daarover lees je hier), en waarin ze transformeert tot de tennisprof Tashi Art – serveerde de actrice ons de ene stijlvolle look na de andere, die niet zouden misstaan op een glamoureus tennisveld. Haar recentste tennis-proof look? Die krijgen we te zien in de gloednieuwe campagne van het Zwitserse schoenenmerk On, dat bekendstaat om hun populaire sneakers. In de video geeft de ster ons – samen met een daadwerkelijke tennisster, namelijk Roger Federer –nieuwe tennis whites-inspiratie.

Zendaya en Roger Federer in Tenniscore

Naast Zendaya’s stijlvolle op de sport geïnspireerde looks op de rode loper tijdens haar promo-tour, heeft ook Loewe’s Jonathan Anderson als de kostuumontwerper van de tennisfilm bijgedragen aan de huidige tennis craze op modegebiedEn daar komt dan nog bovenop dat momenteel Wimbledon in volle gang is, waardoor we de stijlvolste Tenniscore-looks van beroemdheden te zien krijgen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De campagne van On is dus onze zoveelste Tenniscore-obsessie. In de video zien we hoe Zendaya en Federer elkaar tegenkomen in een winkel van het merk, en elkaar vervolgens challengen (pun intended) voor een potje air tennis. Of zoals het merk zelf zegt: “Two icons. One match. Zero ball.” Het resultaat is een hilarische en intense wedstrijd – zonder tennisbal dus, maar mét stijlvolle tennislooks. Zendaya draagt een mix van klassieke tennisjurkjes en sportieve accessoires, terwijl Federer in verfijnde sportkleding verschijnt die zijn status als tennislegende benadrukt. De video bevat overigens ook een leuke knipoog naar Challengers: Darnell Appling, die in de film de rol van scheidsrechter speelt en in het echte leven Zendaya’s assistent is, opent de tennismatch met de woorden: “Zendaya to serve. Play.”

Always serving

Zendaya is sinds kort de nieuwste ambassadeur van On, en Federer werd in 2019 al aandeelhouder (en daardoor ook gedeeltelijk het gezicht werd van het bedrijf). Daarnaast co-creëerde hij een op tennis geïnspireerde collectie voor het merk. Met deze campagne wordt duidelijk dat Federer en Zendaya het duo vormen waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden.

Wie trouwens de winnaar is van het potje? Dat blijft onduidelijk. Maar zoals iemand in de comments onder de campagnevideo op Instagram terecht stelt: “Zendaya is always serving.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door On (@on)