magic-mornings-anna-gimbrere-over-zero-ochtendroutine-driedubbele-espressos-en-creme-met-slakkenslijm-292854
©Wendelien Daan voor LINDA.

Iedereen begint de dag op een andere manier. Een slow start met cappuccino en een croissant kan voor de één een must zijn, terwijl de ander zweert bij groene thee met magnesium en daarna een work-out in de sportschool. In de nieuwe rubriek Magic Mornings spreken we vrouwen over hun ideale ochtend, beautygeheimen en favoriete ontbijt. Deze week: wetenschapsjournalist en presentatrice Anna Gimbrère.

De ideale ochtend van Anna Gimbrère 

Ben je een ochtendmens?

“Ik ben in principe een avondmens en blijf tot laat op. Mijn bioritme is pas om 01.00 uur ’s nachts gaan slapen en dat zorgt ervoor dat ik moeilijk uit bed kan komen. Maar eigenlijk vind ik de ochtend het fijnste deel van de dag. Ik moet erge moeite doen om eruit te komen, maar als ik er eenmaal uit ben, ben ik supervrolijk en tevreden. Een zetje heb ik dus wel nodig en gelukkig heb ik dat door werk: ik sta niet uit mezelf vroeg op. Daarnaast heb ik katten die mij soms ’s ochtends heel vroeg komen wekken. Mijn wekker staat elke dag op een ander tijdstip, ik heb dus echt zero routine in de ochtend. Elke dag is anders. Wat ik trouwens echt niet ben: een middagmens. De middag is my least favourite time of the day.”

Heb je bepaalde rituelen in de ochtend?

“Hahaha, mijn vriend maakte net een grap en die was redelijk terecht: ‘Jouw ochtendroutine bestaat uit het zoeken naar je telefoon.’ Ik had net een plant afgestoft en de telefoon op de kast gelegd. Dit gebeurt mij echt de hele tijd. Wat betreft mijn ochtend, de meeste dagen zien er zo uit: kort voordat ik weg moet opstaan, douchen, de deur uit en dan onderweg koffie halen. Als ik draai voor het programma Pointer, moet ik meestal om 08.30 uur ergens in de polder zijn en gaat de wekker vroeg. Dan ga ik alleen de deur uit met een kop koffie. Meestal zelfs zónder een kop koffie. Dan neem ik gewoon een glas water en haal ik onderweg iets. Koffie heb ik wel écht nodig.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoe ziet jouw beautyroutine eruit ’s ochtends?

“Ik wou dat ik het had, maar dat is dus niet zo. Ik heb niet eens een vaste crème, experimenteer altijd. Het enige waar ik op let is of er geen microplastic inzit. Dit kun je checken met de app Beat the Microbead. Het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn. Ik heb nu Dermolin dagcrème staan, dat vind ik een fijne. Het zit in een verpakking die je makkelijk kunt meenemen, want het komt weleens voor dat ik onderweg m’n dagcrème nog op moet smeren. Verder gebruik ik, ik vind dat een leuk experiment, slakkencrème. Daarin zit slijm van slakken verwerkt, de slakken worden overigens niet gedood voor het slijm. De theorie erachter is dat slakken met hun eigen slijm zichzelf kunnen repareren. Dus dat zou ook goed zijn voor onze huid. Het voelt voor mij goed. Baat het niet, dan schaadt het niet.”

Hoe ziet jouw ideale ochtend eruit?

“Ten eerste is het mooi weer. Dan ga ik voor mezelf koffiezetten of biologische thee van bijvoorbeeld I Do!, wat fruit maken en een krantje of een wetenschapstijdschrift lezen in de tuin. Ik slaap uit, maar wil wel rond 09.3o uur in de zon zitten. Verder ben ik niet echt een ontbijter, al ben ik in alle eerlijkheid wel echt een croissantfanaat. Dat is gewoon mijn guilty pleasure. Als ik ergens langs loop en ze zie leggen, denk ik: ja, why not. Mijn favoriete ontbijt is een croissant (soms eet ik er wel drie op een dag) met een medium gekookt ei en een grapefruit erbij. Allemaal dingen die heel goor worden als je ze eet.”

Heb je een leuk ontbijtrecept?

“Een gebakken ei, met daarop een beetje dille. Dat kan ik iedereen echt aanraden. Verder een plak kaas erop. Dat eet ik dan op een broodje, maar ik zou het ook op een beschuit kunnen leggen.”

Havermelk latte, puur zwart of thee?

“Een dubbele espresso. Ik kan wel een driedubbele espresso kwijt hoor op een dag.”

Sport je in de ochtend?

“Nee, nooit. Als ik sport, wat sowieso te weinig gebeurt, doe ik dat in het weekend. En dan rond een uur of 11.00. Ik woon vlakbij een park en dan ga ik vaak een rondje rennen of naar de sportschool voor krachttraining en cardio. En dan nooit langer dan een uur.”

Wat voor beddengoed heb je?

“Ik ga altijd voor biologisch katoen met een leuke print. Ik vind bijvoorbeeld beddengoed van Yumeko heel mooi. Verder heb ik kussens van COCO-MAT. Ik hou van biologische duurzame merken.”

Ontbijt buiten de deur: wat is jouw favoriete plek?

“Als ik niet draai, werk ik vaak thuis en ga ik naar Bar Kantoor in Amsterdam omdat ze daar heerlijke toast met avocado en een gepocheerd ei hebben. Of ik zit bij Back to Black Coffee, ook in Amsterdam. Verder haal ik het liefst wakuli koffiebonen. Maar meestal koop ik de maandspecial. Altijd een verrassing.”

Shop hieronder een aantal van de favoriete producten van Anna Gimbrère.

Dermolin dagcrème

©Dermolin

Dagcrème, € 11,95

Slakkencrème

©Dagcrème via Holland &Barrett

Slakkencrème (50 ml), € 29,99

Kussen COCO-MAT

©COCO-MAT

Hoofdkussen COCO-MAT € 108,00

Yumeko dekbed

©Yumeko via De Bijenkorf

All Seasons 4-seizoenen solo dekbed van biologisch katoen met vulling van dons, € 429

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Meer Magic Mornings? Lees hier die van model Maartje Verhoef en hier van presentatrice Hila Noorzai.