hila-noorzai-over-haar-perfecte-ochtend-en-favoriete-ontbijtrecept-je-kunt-het-zo-gezond-of-ongezond-maken-als-je-wil-290312
©AVROTROS

Iedereen begint de dag op een andere manier. Een slow start met cappuccino en een croissant kan voor de één een must zijn, terwijl de ander zweert bij groene thee met magnesium en daarna een work-out in de sportschool. In de nieuwe rubriek Magic Mornings spreken we vrouwen over hun ideale ochtend, beautygeheimen en favoriete ontbijt. Deze week: presentatrice en journalist Hila Noorzai.

De ideale ochtend van Hila Noorzai

Ben je een ochtendmens?

“In mijn hoofd past het niet bij me, maar ik ben het inmiddels wél. Vroeger was ik een échte uitslaper, maar de laatste tijd word ik vroeg wakker. En ik vind dat wel lekker, want dan heb ik veel aan de dag. Het is heel verschillend hoe laat de wekker gaat: van 04.00 uur tot 10.00 uur, afhankelijk van mijn werk. Als ik EenVandaag presenteer gaat-ie om 07.00 uur, want dan hebben we een ochtendmeeting, als ik andere projecten doe is het weer anders. Mijn ochtenden zijn heel verschillend, maar ik heb nooit een ochtendhumeur.”

Hoe ziet jouw ideale ochtend eruit?

“De zondag is mijn ideale ochtend, dan slaap ik uit of kan ik langer in bed blijven liggen en krijg ik ontbijt op bed. Ik krijg al zes jaar ontbijt op bed: een bakje aardbeien, twee croissants van de bakker om de hoek en verse koffie. Wat ik verder het lekkerst van deze dag vind, is dat ik rustig kan douchen en daarna een wandeling door de stad kan maken. De kern is dat ik even een dag niks moet.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Wat voor beddengoed heb je?

“Niet iets speciaals, maar ik heb wel een zijden kussensloop. Dat zorgt ervoor dat je haar niet breekt en je gezicht wat minder in de kreukels ligt als je wakker wordt. En ik merk het ook echt. Soms raken onze kussens verwisseld en dan zie ik toch echt iemand anders met een babyzachte huid wakker worden en lig ik in de kreukels.”

Sport je ook aan het begin van de dag?

“Ja, het liefst wel. Ik sport 4 à 5 keer per week. Dat probeer ik in de ochtend te doen voordat ik heb ontbeten. Maar als ik een hele drukke week heb ga ik in de avond naar de sportschool. Nadeel van mijn sportschool: het ruikt daar in de ochtend altijd naar verse croissants. Echt gemeen. Ik sta altijd op het punt om er wat van te zeggen, maar doe het uiteindelijk toch maar niet.”

Heb je bepaalde rituelen in de ochtend?

“Het allereerste wat ik doe als ik opsta is koffie zetten. Daarna ga ik de krant lezen, meestal op mijn telefoon. Ik kijk dan even wat het nieuws van de dag is. Dat is echt wel mijn dagelijkse ritueel. Verder zet ik een serie of documentaire aan als ik mezelf ga opmaken. Dat is mijn moment van ontspanning terwijl ik mezelf klaar maak voor de dag.”

Hoe ziet jouw beautyroutine eruit ’s ochtends?

“Ik begin elke ochtend met de Microcurrent, dat is een apparaat voor het gezicht dat schokjes afgeeft. Ik doe eerst een speciale gel op en train daarna mijn gezichtsspieren met de mini Microcurrent van Foreo Bear en strijk er als het ware alles mee glad. Het haalt bij mij de puffiness in mijn gezicht weg, want ik hou nogal vocht vast. Ik doe het al een aantal jaren en heb het idee dat het echt werkt voor mij. Daarna doe ik koud water over mijn gezicht en gebruik ik producten van Korean Skincare: een toner van Ginger 6, van Roottree de Cream Toner, de Vitamine C Glow Serum van Hanskin, en een dagcrème van Georganic.

Dan eindig ik met de zonnebrandcrème MIXSOON Centella factor 50. Of Shiseido Expert Sun protector, die is ook heerlijk. Inmiddels heb ik mijn vriend ook aan de crème gekregen, voordat we naar buiten gaan altijd een factor op het gezicht. Er gaat overigens ook altijd wat bescherming in mijn haar, gezien ik veel hot tools gebruik en het geblondeerd heb. Daarvoor gebruik ik de Kerastase Première lijn. Vooral de Sérum Filler Fondamental Leave-In Serum en de Elixir Ultime Olie gebruik ik in de ochtend.”

Havermelk latte, puur zwart of thee?

“Geen poespas, gewoon zwarte koffie. Ik kan goed tegen cafeïne en heb inmiddels zoveel koffie op, er is geen houden meer aan. Ik vind de geur van koffie ook zo geweldig in de ochtend.”

Koffie buiten de deur: wat is jouw favoriete plek?

“Ik ben echt gek op Libertine Amsterdam, daar zit ik heel graag. Een heerlijke plek om neer te strijken voor een koffietje op de zondag bijvoorbeeld. Er zit hier ook een nieuw tentje, dat heet Clapham Specialty Coffee, dat is ook fijn. Verder vind ik de broodjes van Zero Zero heel lekker.”

Jouw recept van het lekkerste ontbijt?

“Een bagel uit de oven, met een omelet ertussen en wat cheddar kaas. Daar gaat vervolgens Sriracha-saus overheen, dat is pittig en echt heel lekker. Je kunt het zo gezond of ongezond maken als je wil. De bagel kan ook door een gezond broodje vervangen worden bijvoorbeeld.”

Shop hieronder een aantal van de favoriete producten van Hila Noorzai.

Huidverzorgingsapparaat van Foreo Bear

©Foreo Bear via Bol.com

FOREO BEAR™ mini, € 155

 

Zonnebrand van Shiseido

©Shiseido via De Bijenkorf

Expert Sun Protector Face & Body Lotion SPF 50, € 46

Vitamin C Glow Serum van Hanskin

©Hanskin via Douglas

Vitamin C Glow Serum, € 43,00

Anti-frizz van Kérastase Première

©Kérastase Première via Bol.com

Kérastase Première Herstellend Hittebeschermend & Anti-frizz Haarserum, € 45,40

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Meer Magic Mornings? Lees hier die van model Maartje Verhoef.