de-fijnste-dakterrassen-in-amsterdam-met-een-fenomenaal-uitzicht-over-de-stad-259265

Het ultieme summer in the city-gevoel? Met een cocktail in de hand en smaakvolle bites op tafel genietend in de zon (of schaduw), terwijl je blik gericht is op een spectaculair uitzicht. Daarvoor hoef je zeker niet te verkassen naar New York of een andere internationale stad met wolkenkrabbers. Zo vind je ook in Amsterdam een aantal fijne dakterrassen waar het heerlijk vertoeven is als het kwik stijgt. Wij tippen onze favorieten.

Fijne dakterrassen in Amsterdam

Eerder deelden we al de leukste terrassen in de hoofdstad, maar mocht je het graag hogerop zoeken, dan vind je hieronder een selectie van de beste dakterrassen van Amsterdam.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Soho House

Een van de mooiste rooftopbars in Amsterdam – denk aan een fenomenaal uitzicht, een prachtig zwembad en een sfeervol ingericht terras – is tevens een van de exclusiefste. Alleen members van Soho House (én plus ones van leden) mogen er komen. Om member te worden, moet je aanvraag eerst goedgekeurd worden en betaal je vervolgens een maandelijkse fee. Natuurlijk kun je ook een van je Soho House-vrienden raadplegen. Eenmaal genesteld op het geweldige dakterras ben je ervan overtuigd dat het de moeite waard was.

Soho House Amsterdam, Spuistraat 2010, Amsterdam

Soho House Amsterdam heeft een van de fijnste dakterrassen in Amsterdam
©Soho House
1/7
Native Share

LuminAir

Deze vernieuwde skybar met terras hoort bij het DoubleTree by Hilton. Hier ontsnap je aan de drukte van de stad en beland je in heuse droomwereld. Bijna letterlijk door de wolkenvormige installaties en lichtprojecties van het interieur. En het ruime dakterras zorgt ervoor dat je letterlijk in de wolken terecht komt. Op het menu? Cocktails gecreëerd op basis van de intensiteit van licht en warmte, en een selectie culinaire bites.

LuminAir (in DoubleTree by Hilton), Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

LuminAir is een van de fijnste dakterrassen in Amsterdam
©LuminAir
2/7
Native Share

WET Deck

Wie wil genieten van cocktails, bites, muziek én een waanzinnig uitzicht, moet bij het WET Deck van het W Amsterdam zijn.  Met waanzinnig uitzicht bedoelen we niet alleen de view op de binnenstad van Amsterdam, maar ook het uitgestrekte zwembad op het terras dat een lust voor het oog is. Het mag dan misschien niet de hoogste rooftopbar van de hoofdstad zijn, maar het is zeker één van de coolste.

WET Deck (in W Amsterdam Hotel), Spuistraat 175, Amsterdam

Het Wet Deck van het W Amsterdam is een van de fijnste dakterrassen in Amsterdam
©W Amsterdam
3/7
Native Share

REM

Lang voordat de Houthavens in opkomst waren, bestond REM al. Het rood-witte restaurant zit gevestigd in een voormalige uitzendtoren, waar in 1964 commerciële televisie-uitzendingen werden verzorgd. Destijds lag de toren voor de kust van Noordwijk, maar in 2011 werd het gebouw naar Amsterdam gehaald. Nu kun je er terecht voor een dinner with a view, binnen of op het prachtige dakterras.

REM, Haparandadam 45, Amsterdam

Het terras van REM
©REM
4/7
Native Share

Fitz’s Bar

Begeef je in roaring twenties-sferen bij Fitz’s Bar. Waar de bar binnen doorgaat als een glamoureuze speakeasy, heeft het stijlvolle terras buiten een veel modernere vibe. Een heerlijk zonnige plek waar het goed vertoeven is. Geniet van het menu met cocktails die perfect samengaan met zonnige dagen en zwoele avonden.

Fitz’s Bar (in Pillows Maurits at the Park), Mauritskade 61, Amsterdam

Fitz's Bar
©Fitz’s Bar
5/7
Native Share

GAPP (Hotel Casa)

Op het dak van Hotel Casa vind je GAPP (voorheen Hopp), vernoemd naar Gabbe Scheltema, een van de grondleggers van het hotel. In deze bruisende biertuin vol groen en gezellige picknicktafels heb je een geweldig uitzicht op de stad. Geen liefhebber van bier? Naast een uitgebreid aanbod aan speciaalbieren schenken ze hier ook wijn, cocktails en soda’s.

GAPP (in Hotel Casa), Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam

Het terras van GAPP in Hotel Casa
©GAPP
6/7
Native Share

Canvas

Een van onze favoriete dakterrassen in Amsterdam blijft die van Canvas, bovenop het Volkshotel. Hier kun je niet alleen gezellig tafelen en borrelen, maar ook een dansje wagen als je nog wat langer blijft hangen. Wanneer de zon ondergaat in het weekend, verandert Canvas namelijk in een club waar je kunt feesten tot in de vroege uurtjes. Het adembenemende uitzicht krijg je er gratis bij.

Canvas (in het Volkshotel), Wibautstraat 150, Amsterdam

Het terras van Canvas in het Volkshotel
©Canvas
7/7
Native Share