op-deze-6-terrassen-in-utrecht-geniet-je-optimaal-van-het-zomerweer-216934
©The Anthony

Het is zomer, de temperaturen zijn hoog en de zon schijnt. Kortom: het terrasseizoen is in volle gang. Nadat we je de fijnste terrassen in Amsterdam getipt hebben, is het de hoogste tijd om onze favoriete adressen in Utrecht met je te delen. Of je nu graag verkoeling zoekt op een stadsstrand of liever voor Berlijn in het klein gaat, op deze terrassen in Utrecht kom je de zomer – en het najaar – wel door.

De fijnste terrassen in Utrecht

Soia

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Aan de oever van daar waar het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal samenkomen, ligt Soia. Dit stadsstrand heeft alles voor een ideale zomerdag. Zo kun je er volop genieten van de zon in het gras of in het zand, lunchen op het terras of heerlijk dineren tot de zon ondergaat. Niet onbelangrijk: bij Soia doen ze alles zo duurzaam mogelijk.

Kanaalweg 199, Utrecht, soia.nl

Klein Berlijn

Waan je midden in Berlijn, maar dan in Utrecht. Hoe dat eruit ziet? Verwacht een creatieve en culturele plek waar een ongedwongen sfeer hangt, met een gezellig terras en een kaart vol Duitse biertjes. Het eetcafé bevindt zich in het oude industriegebied bij Rotsoord, pal aan de Vaartsche Rijn. In het weekend wordt er vaak livemuziek gespeeld, waarbij regelmatig de voetjes van de vloer gaan.

Helling 22, Utrecht, kleinberlijn.de

De Pomp

Het kan nog een aardige zoektocht zijn om een plek te vinden waar je de hele dag zon hebt. Bij De Pomp, een oud pompstation omgebouwd tot restaurant met een ruim terras, zit je sowieso goed. Elementen van het verleden zijn verwerkt in het interieur, zoals een groot bord met ‘Shell Shop’ en een halve rode auto. Een heerlijke plek om een drankje te doen (en te lunchen of dineren overigens), en dat op een steenworp afstand van Utrecht Centraal.

Croeselaan 122, Utrecht, depomputrecht.nl

Op Zuid

Deze bar en bistro in New York-stijl mag zich dan een eindje uit het centrum van Utrecht bevinden, het is de reis meer dan waard. Gelegen aan de Vaartsche Rijn, zit je hier op een ruim, zonnig terras met uitzicht op het water. Op de menukaart staan niet alleen veel verschillende soorten bieren, wijnen en cocktails; ook kun je hier een hapje eten. Vooral de Italiaanse pizza’s zijn een aanrader. Onze favoriet? De aubergine en burrata.

Neerlandiakade 2B, Utrecht, opzuidutrecht.nl

Roost aan de Singel

Midden in Park Paardenveld langs de Singel vind je Roost, waar het immer goed vertoeven is op zonnige dagen. De houten tafels, zonnig-gele parasols en een weelde aan planten zorgen voor de ideale zomersfeer, wat versterkt wordt door het gezellige geroezemoes van de drukte op het grasveld rondom het terras. Wat er op de menukaart staat? Naast talloze drankjes en borrelhapjes kun je hier brunchen, verschillende mezzes delen en er wordt zelfs gebarbecued, Midden-Oosterse stijl.

Paardenveld 1, Utrecht, roostaandesingel.nl

The Anthony

Vroeger een klooster, nu een gelikt boetiekhotel. In de binnentuin van The Anthony vind je een ruim terras, een echte hidden gem in een stad die bekend staat om zijn schaarse terrasplekken met mooi weer. De historische locatie in combinatie met de tangerine en azuureblauwe meubels, Mediterraanse planten en sfeervolle buitenverlichting maken deze plek tot een van de fijnste terrassen van Utrecht.

Kanaalstraat 197, Utrecht, theanthony.nl