het-nachtkastje-van-luna-bijl-staat-in-dallas-je-kunt-me-wakker-maken-voor-hagelslag-222092
©ANP

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje van model Luna Bijl.

Het nachtkastje van Luna Bijl

Wat voor nachtkastje heb je?

“Een simpele van hout, dat mijn vriend en ik ergens tegenkwamen en meteen mee hebben genomen. Hij is voetballer en we zijn kortgeleden verhuisd naar Texas. Dus we hebben nu gekozen voor iets makkelijks. Wij hebben een strak appartement en maken het gezellig door dingen van hout toe te voegen. Op mijn kastje liggen altijd twee flesjes water, een notitieboekje, Nederlandse boeken, elastiekjes en Labello.”

Welke boeken?

“Ik heb net het boek DRIVE: train je stoïcijnse mindset, van Mark Tuitert gelezen. En op dit moment ben ik bezig in Je Bent Zoals Je Denkt, van Michael Pilarczyk. Beide boeken gaan over je gedachten, als je die goed onder controle hebt gaat de rest ook goed. Maar ook over hoe je bijvoorbeeld om moet gaan met negatieve gedachten en onzekerheden. Ik vind dat heel interessant, zeker vanwege de wereld waarin ik zit. In bed lees ik altijd, mijn telefoon leg ik weg.”

Heb je een bepaald bedritueel?

“Ik maak mijn gezicht schoon met de cleanser en een serum van Dr. Barbara Sturm. Daarna Lancôme Hydra Zen Stress-Relieving Moisturizing, een crème die ontspannend is voor de huid.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Ik eet ’s avonds eigenlijk niet meer. Maar je kunt me stiekem wakker maken voor een boterham met hagelslag. Dat eet ik soms. Echt mijn guilty pleasure. Ik ben zó Hollands, het liefst eet ik ook elke dag brood met kaas.”

Snoozen of showtime?

“Ik ben een echte snoozer, kan zo niet goed wakker worden ’s ochtends. Als ik wakker word, ga ik eerst in bed een half uur op mijn telefoon zitten: scrollen op social media, mijn mails en berichtjes op WhatsApp checken. Eerst even bijkomen en daarna kom ik pas mijn bed uit. Ik heb een hoodie met daarop de tekst ‘Not a morning person’, nou dat klopt.”

Ik droom nog van..?

“Een beautycontract, daar hoop ik nog altijd op. Dat is echt een goal. Verder droom ik nog van – mijn leven is natuurlijk heel hectisch – een plek waar ik me kan settelen. We hadden een huis gekocht in Utrecht, maar twee maanden later hoorden we dat mijn vriend in Dallas ging voetballen. Ik ben een echte Hollandse, dus ik zou graag weer terug naar Nederland willen. Maar een andere plek in Europa vind ik ook goed.”