magic-mornings-dj-isis-over-haar-ideale-ontbijt-met-hete-pepersaus-295644
©ANP

Iedereen begint de dag op een andere manier. Een slow start met cappuccino en een croissant kan voor de één een must zijn, terwijl de ander zweert bij groene thee met magnesium en daarna een work-out in de sportschool. In de nieuwe rubriek Magic Mornings spreken we vrouwen over hun ideale ochtend, beautygeheimen en favoriete ontbijt. Deze week is dat Isis van der Wel, beter bekend als dj Isis. Ze is een van de vrouwelijke pioniers op het gebied van elektronische dansmuziek.

De ideale ochtend van dj Isis

Ben je een ochtendmens?

“Nee, niet echt. Ik vind het niet erg om op te staan als ik uitgeslapen ben, maar als ik ergens een hekel aan heb – want ik vind dat ongezond voor een mens – is het wakker worden van de wekker. Ik heb een naar school gaande zoon, dus mijn leven wordt al geruime tijd geteisterd door een wekker in de ochtend. We staan meestal rond 07.30 uur op, maar ik zou uit mezelf nooit zo vroeg opstaan. Als je mij laat slapen, en ik heb ’s nachts niet gewerkt, dan sta ik vrijwel nooit voor 09.00 uur of 10.00 uur op. De nachtelijke opdrachten zijn gelukkig meestal in het weekend. En veel festivals zijn overdag.”

Heb je bepaalde rituelen in de ochtend?

“Ook dat verschilt per ochtend. Als mijn zoon naar school gaat, staat het eerste uur in het teken van hem gevoed en verzorgd de deur uit te krijgen. En dan ben ik pas aan de beurt. Maar over het algemeen begint mijn dag niet vlot als ik geen koffie op heb, dus dat is zeker onderdeel van mijn ochtendritueel. Verder eet ik over het algemeen de eerste uren van de ochtend niks. Mensen die heel enthousiast gaan eten als ze net wakker zijn, daar snap ik helemaal niks van. Pas aan het eind van de ochtend begin ik vaak trek te krijgen.”

Hoe ziet jouw beautyroutine eruit ’s ochtends?

“Allereerst vind ik het fijn om een paar uur te landen als ik net wakker ben. Daarna ga ik douchen. Vervolgens doe ik een dagcrème op. Ik probeer zo min mogelijk onnatuurlijke materialen op mezelf te smeren. Ik heb nu voor het eerst een crème gevonden die biologisch is én een SPF bevat. Hij werkt ook als een soort foundation: UpCircle Mineral Sunscreen SPF 25. Wat ik ook fijn vind is de lippenbalsem van het huismerk van Jacob Hooy. Omdat je niet alleen via je huid, maar ook via je mond cosmetica-stoffen opneemt gebruik ik het liefst deze die gemaakt is van van bijenwas.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoe ziet jouw ideale ochtend eruit?

“Dat ligt er helemaal aan waar ik ben. Als ik bijvoorbeeld in Mexico ben, vind ik het heerlijk om lokaal te eten. Maar als ik in Nederland ben, slaap ik graag uit en haal ik producten van de biologische markt. En dan in het bijzonder Indiase, vegetarische samosa’s en pakora’s met hete pepersaus als ontbijt. Ik woon in Amsterdam, dus het is een kwestie van bedenken of je zelf iets maakt of de deur uit gaat. Hier in huis is overigens ook het tosti-ijzer een grote hit.”

Wat is jouw favoriete ontbijt?

“Voor als je een flink ontbijt wil hebben: een geroosterde boterham met fijngesneden tomaat, plakjes avocado, een gepocheerd of zachtgekookt ei, olijfolie en een heel klein beetje knoflook. Nou, dat is lekker joh.”

Havermelk latte, puur zwart of thee?

“Ik hou enorm van kaas, dus mijn zonden op het gebied van zuivel bega ik op dat vlak. Daarom vind ik het extra fijn om aan de dieren en de planeet te denken wat betreft melk – je spreekt met een trotse drinker van havermelk.”

Sport je in de ochtend?

“Nee, ik ga zeker niet sporten in de ochtend. In de stad zelf beweeg ik veel te weinig, omdat alles in de buurt is. Maar als ik buiten de stad ben, vind ik het fijn om te wandelen of te fietsen. Ook werk ik graag in de tuin; ik hou meer van iets nuttigs doen. Verder werk ik met verschillende mensen die zich bezighouden met ecologie en kunst. Ik vind het dan bijvoorbeeld leuk om samen aan het werk te gaan met materialen en de natuur.”

Ontbijt buiten de deur: wat is jouw favoriete plek?

“Een tip: Latei Amsterdam, een heel schattig klein tentje waar je een lekker ontbijt kunt halen en vintage spullen voor het interieur kunt kopen.”

Shop hieronder een aantal van de favoriete producten van dj Isis.

Zonnebrandcrème van UpCircle

©UpCircle via Bol.com

UpCircle Minerale Zonnebrandcrème SPF 25 60 ml, € 31,16

Jacob Hooy Lipbalm

©Jacob Hooy

Lipbalm Naturel, € 2,69

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.