dit-wil-je-een-and-just-like-that-gids-voor-new-york-265354
©HBO

Is er ooit een personage geweest met een meer glamoureuze levensstijl dan Carrie Bradshaw? Ze droeg designertassen en schoenen die meteen daarna uitverkocht waren en maakte Magnolia Bakery wereldberoemd. Afgelopen zomer had ze zelfs een pop-up ‘experience‘ in een lege ruimte in SoHo.

Carrie zorgde ervoor dat single zijn en leven in New York een eindeloos, goedgekleed avontuur leek. Waar koetsritten in Central Park met romantische miljonairs, fantastische feestjes in Tribeca en uitstapjes naar de Vogue-kast altijd binnen handbereik waren. Dus als je in New York City bent, is het altijd leuk om ‘haar’ plekken te bezoeken.

Een ‘And Just Like That’-gids voor New York

Veel van de plekken in Sex and the City zijn gesloten sinds het einde van de serie in 2004 (RIP Barneys). Maar in het tweede seizoen van And Just Like That, dat wordt uitgezonden op HBO, dienen een aantal nieuwe hotspots in New York als decor voor de escapades van Carrie, Miranda, Charlotte en de nieuwe aanwinsten Lisa, Nya en Seema.

Hieronder vind je een And Just Like That-gids voor New York.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Benoit

Na een eerste adresverwarring komen Carrie en Aiden weer samen in Benoit, het met een Michelin-ster bekroonde restaurant van Alain Ducasse. Dit jaar viert Benoit zijn 15-jarig bestaan. Aan deze kant van de Atlantische Oceaan kun je niet dichter bij een klassieke Franse bistro komen: hun uiensoep is goddelijk, net als de escargot. Hoewel And Just Like That niet liet zien wat Carrie en Aiden als dessert kregen, denken we dat het hun beroemde chocoladesoufflé was. Benoitny.com. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Benoit New York (@benoitny)

De bar van het Baccarat Hotel

Waar in Sex and the City Carrie & co naar een avontuurlijke reeks kroegen gingen om mannen op te pikken – wie herinnert zich nog de brandweerkalenderwedstrijd op Staten Island? – laat And Just Like That zien hoe Seema, Nya en Carrie naar de bar van het vijfsterren Baccarat Hotel gaan. (Seema verzekert de crew dat het “de plek is om vrijgezelle mannen te ontmoeten” – en ze heeft gelijk, dat is ook zo). De bar biedt heerlijke wijnen en cocktails, allemaal geserveerd in Baccarat kristal en onder Baccarat kroonluchters. baccarathotels.com.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Baccarat Hotels (@baccarathotels)

Daniel

Seema heeft een rampzalige lunch met Zed en zijn ex-vrouw in Daniel, het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant van Daniel Bouloud in Midtown. Het is een van de meest bejubelde en chique eetgelegenheden van New York. De grote eetzaal serveert een viergangen prix-fixe menu of een proefmenu van zeven gangen. Voor een meer informeel à la carte diner kun je in hun lounge zitten. danielnyc.com.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DANIEL (@restaurantdaniel)

The Bar in het Mark Hotel

Herbert en Lisa drinken wat in The Mark Bar om te vieren dat ze geen kinderen meer hebben nadat ze hun kinderen op zomerkamp hebben gestuurd. De banken met koeienprint zijn ontworpen door Jacques Grange en hebben altijd glamoureuze Upper East-siders aangetrokken die na het werk martini’s komen drinken. themarkhotel.com.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Mark Hotel (@themarkhotelny)

Le Coucou

Charlotte is geschokt als ze de Chanel-jurk van haar dochter Lily in The Real Deal ziet tijdens de lunch met Lisa in Le Coucou. Nog erger: hij is in de uitverkoop. (“Ik denk dat dit Lagerfelds laatste collectie is”, zegt Lisa, om nog wat zout in de wond te strooien). Hoe we weten dat het Le Coucou is? D door de 18e-eeuwse muurschildering van de New Yorkse schilder Dean Barger, die je op de achtergrond kunt zien. Het interieurontwerp is uitgevoerd door het veelgeprezen bureau Roman and Williams. lecoucou.com.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Coucou (@lecoucou_nyc)

Kyu

“Juan Jose was mijn langste relatie: tien jaar van blowouts en vertrouwelijkheden”, klaagt Seema tegen Carrie over haar moeilijkste breuk – haar kapper. Op de achtergrond staat de kenmerkende blauwe bar van Kyu. Ditt Aziatische fusionrestaurant in NoHo staat bekend om zijn zalmkrokante rijst, Mongoolse buikspek en kokoscake. (Naast New York hebben ze ook vestigingen in Miami en Mexico City). kyurestaurants.com. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KYU New York (@kyunyc)

The Monkey Bar

Herbert Wexley schept op tegen zijn vrouw Lisa dat hij een reservering voor Valentijnsdag heeft geregeld bij Monkey Bar. En met een goede reden. Het is een van de moeilijkst te krijgen reserveringen in de stad na de heropening in 2022 door het team achter 4 Charles. (Het restaurant in Midtown bestaat al sinds 1936, maar sloot tijdens de pandemie). De Art-Deco eetzaal staat vooral bekend om de muurschildering van Ed Sorel, waarop iconen uit de Jazz Age staan afgebeeld. nycmonkeybar.com

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monkey Bar (@monkeybar_ny)

The Well

Seema en Carrie gaan voor Valentijnsdag massages halen bij The Well. De 13.000 vierkante meter grote Flatiron spa die een indrukwekkend aantal fans heeft. Variërend van social media influencers tot CEO’s, dankzij de Oost-meets-West medicinale aanpak. (Een voorbeeld? Een gezichtsbehandeling die Biologique Recherche-producten combineert met acupunctuur). the-well.com.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door THE WELL (@thewell)

La Mercerie

Wanneer Carrie de ex-vrouw van Aiden ontmoet voor een kop koffie, doet ze dat in La Mercerie. Het Franse restaurant in SoHo dat onder andere ook dienst doet als meubelzaak en bloemenwinkel. Het geesteskind van Roman en Williams – die ook een ander restaurant op deze lijst, Le Coucou, ontwierpen – staat bekend als een gemakkelijke, maar verheven hotspot in de bruisende buurt van het centrum. “We wilden dat het een plek was waar mensen de dag konden doorbrengen”, vertelde medeoprichter Robin Standefer in 2017 aan Vogue. “Daarom kozen we voor een café, een boekwinkel en bloemen.” lamercerieny.com

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door La Mercerie (@lamercerieny)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.