vogue-stylist-en-reiziger-xaviera-aubri-tipt-de-leukste-hotspots-in-venetie-234994
©Il Palazzo Experimental

Een labyrinth van grachten, met op elke hoek wel een goede galerie, spannende bar of decoratief hotel: Venetië is altijd inspirerend. Vogue’s stylist en reiziger Xaviera Aubri deelt haar tips.

De leukste hotspots in Venetië

Il Palazzo Experimental

De waterstad telt genoeg bekende barretjes waar schrijvers en kunstenaars door de jaren heen neerstreken. Maar dé hotspot vandaag de dag is Il Palazzo Experimental. Van een interieur in candy colors tot verleidelijke cocktails aan de bar: dit is de plek om te connecten met andere reis- en kunstliefhebbers.

Il Palazzo Experimental

Il Palazzo Experimental in Venetië
©Il Palazzo Experimental

Peggy Guggenheim Collection

De Biënnale van Venetië is een van de grootste kunstfestivals ter wereld. Heb je hem gemist? Dan is er altijd nog de permanente collectie in het Peggy Guggenheim, gelegen (hoe kan het ook anders) aan een prachtig kanaal. De collectie zit vol met werk van grote namen, zoals Kandinsky, Dalí en Magritte. Neem een gondola à la Peggy Guggenheim herself en arriveer in stijl bij het museum.

Het Peggy Guggenheim

Palazzina Grassi

Elk hotel in Venetië is een weergave van de Italiaanse liefde voor maximalisme – minimalisme bestaat hier niet. Maar het niveau van print op print (op print) verschilt per hotel. Het interieur van boutiquehotel Palazzina Grassi is een fijne combinatie van decoratieve en moderne elementen. Hier geen kans op caleidoscopische duizelingen na een goed glas wijn.

Palazzina Grassi

Palazzina Grassi, een boutiquehotel in Venetië
©Palazzina Grassi

Workshop marmer dessineren op papier door Maestro Stefano

In een zee van toeristische hebbedingen is het zoeken naar de authentieke handnijverheid waar Venetië om bekendstaat. Een workshop marmer dessineren op papier is het type souvenir waar ons hart sneller van gaat kloppen. Hotel Bel Sito verschaft het entre nous met behulp van Maestro Stefano, die de zestiende eeuwse Venetiaanse techniek stap voor stap uitlegt.

Paper marbling workshop in hotel Bel Sito

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bel Sito e Berlino (@hotel_bel_sito)

Yali

Yali is een moderne naam als het om glaswerk gaat. Het glasblazen is dé kunstvorm in Venetië, maar de truttigheid is al snel te vinden bij de meeste creaties. Er zijn talloze toeristische werkplaatsen, maar het zijn juist de out of the box designers die objecten creëren die net wat meer een statement maken. Zoals glazen cipolla baubles en kandelaars – precies op tijd voor de transparantietrend.

Yali

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yali Glass (@yali_glass)

Meer reistips? Vogue’s Xaviera Aubri tipt ook de leukste adressen in Edinburgh en Parijs.