leiden-zit-vol-culinaire-hotspots-bij-deze-7-restaurants-wil-je-aan-het-diner-234812
©La Diva

Van hippe restaurants tot échte klassiekers aan het water: Leiden zit bomvol hotspots voor de culinaire fijnproever. Dit zijn Vogue’s favoriete restaurants van ‘de Sleutelstad’. Bon appétit!

Restaurants in Leiden

Restaurant Woods

Een culinair hoogtepunt beleef je bij restaurant Woods, een plek die ook getipt wordt door de Michelingids. De smaakvolle hotspot vind je in de oude droogloods van Houthandel Noordman aan de Oude Rijn. Een plek aan het water, hoe romantisch wil je het hebben? Op het menu: compacte culinaire gerechten waardoor je in een avond een heel palet aan smaken kunt testen.

Restaurant Woods, Haagweg 81, Leiden

©Restaurant Woods

In den Doofpot

Nog een fijne hotspot: In den Doofpot. De kaart is een feest voor vegetariërs, maar ook voor de vlees- en visliefhebber is het genieten van een vijfgangenmenu. Het restaurant is altijd op zoek naar verrassende smaakcombinaties.

Restaurant In den Doofpot, Turfmarkt 9, Leiden

©In den Doofpot

La Diva

Een vier-, vijf of zesgangendiner met dagverse seizoensproducten? Chef-kok Frank Hakkenberg tovert elke keer wat moois op het bord. Het restaurant La Diva werkt als een Franse table d’hôtes: elke dag een nieuw menu waarbij seizoensproducten centraal staan. Het is dus keer op keer een smakelijke verrassing. Geen vis- of vleesliefhebber? Ook voor vegetariërs is het een feestje.

Voor fine dining ben je hier aan het juiste adres. Wij geven de chef carte blanche en vertrouwen volledig op zijn culinaire kunsten.

La Diva, Noordeinde 23, Leiden

©La Diva

Het Prentenkabinet

Een prachtige parel vind je in de oude Pieterswijk in Leiden: Het Prentenkabinet. Een diner is hier een beleving vol smaaksensaties. De koks laten zich inspireren door de Frans/internationale keuken en producten uit de streek. Het is hier genieten van het beste uit de Franse keuken.

Het Prentenkabinet, Kloksteeg 25, Leiden

©Het Prentenkabinet

Lot & de Walvis

Op zoek naar originele gerechten? Die vind je op een van de mooiste plekken in Leiden: aan de gracht. Daar tref je Lot en de Walvis, een restaurant met uitzicht op de binnenhaven. Van een sissend sappige steak tot een no meat burger: op het menu prijken gerechten die stuk voor stuk zorgen voor een ware smaaksensatie. Een echte foodie-bestemming, waar het ook voor kinderen een smakelijk feestje is.

Lot & de Walvis, Haven 1, Leiden

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lot & de Walvis (@lotendewalvis)

Bar Lokaal

Heuse lokale legendes proeven? Bij bistro Bar Lokaal vind je een kaart vol wereldwijde klassiekers, maar ook eigen creaties. Zo worden de geroosterde bloemkool, de salade met Burrata, lavendel en blauwe bessen én chocosensatie de Natte Nancy op handen en voeten gedragen door het Leidse publiek. Naast de klassieke kaart zijn er ook een hoop seizoensgebonden gerechten die het hele jaar door wisselen. Het concept? Shared-dining.

Bar Lokaal, Hartesteeg 13, Leiden

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barlokaal (@barlokaal)

The Bishop

The Bishop is nog zo’n hippe hotspot en staat compleet in het teken van the good of the land. Alle producten worden hier verwerkt tot culinaire kunstwerken, met ontzettend veel aandacht voor de finishing touch bij elk gerecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van de catch of the day met ravioli en paddestoelen? Of longhaas met pastinaak en hete bliksem? Maar ook voor vegetariërs is het menu verrassend. Een tip: reserveer op de eerste verdieping met uitzicht op de keuken.

The Bishop, Middelweg 7-9, KE Leiden

Dat zijn ze, de beste restaurants in Leiden. Binnenkort naar een andere stad? Bekijk ook onze favoriete restaurants in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Maastricht, Den Haag, Haarlem en Den Bosch.