van-haute-cuisine-tot-food-corner-7-restaurants-in-den-haag-waar-je-wil-dineren-211841
©D Cuisine

Den Haag: de stad van hotspots, maar ook van culinaire hoogstandjes. Een Deens spektakelstuk op je bord? Of meer zin in tafelen op een groot terras aan het water? Dit zijn Vogue’s favoriete restaurants in Den Haag. Bon appétit!

Restaurants in Den Haag

Restaurant Bøg

Een culinair hoogtepunt beleef je bij Bøg: een stukje Scandinavië in Den Haag. De kaart is een feest voor vegetariërs, maar ook voor de vlees- en visliefhebber is het genieten van een vijfgangenmenu. Wat ons betreft een parel aan de Prinsestraat.

Bøg brengt de new nordic cuisine naar Den Haag. Een typisch Deens dessert? Chefkok Thomas van Voorst: “Ons dessert met karnemelk en kammerjunker, zoete Deense koekjes met kardemom die klassiek worden gegeten met karnemelk om in te dopen. Daarbij krijg je een sorbet van groene appel en zuring en cremeux van dille. Een gerecht dat de Denen uit hun jeugd kennen.”

Restaurant Bøg, Prinsestraat 130, Den Haag

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Bøg (@bogrestaurant)

GARUDA by Ron Gastrobar Indonesia

Een (nieuwe) hippe hotspot op de hoek van de Haagse Kneuterdijk: Garuda by Ron Gastrobar Indonesia. Het iconische Indische restaurant is sinds kort overgoten met een Ron Blaauw-sausje. Voor Indische fusion ben je hier aan het juiste adres. De rijsttafel is een must. 

De persoonlijke favoriet van de eigenaresse? De streetfood snack taco ayam besit bali. “Dit is Rons interpretatie van het klassieke gerechtje. Denk: Indische smaken, maar wel in een ander jasje gestoken. Dat is er zo verrassend aan.” Nog trek in een dessert? De Chendol 2.0, Tjendol met palmsuikerijs, kokosroom en pandanschuim is ook aan te raden.

Garuda by Ron Gastrobar Indonesia, Kneuterdijk 18A, Den Haag

Restaurant Zebedeus

Op zoek naar originele gerechten? Die vind je op een van de mooiste plekken in Den Haag: onder de Grote Kerk. Daar tref je restaurant Zebedeus. Van een sissend stuk weiderund tot pulpo van de plancha en bieten medaillons: op het menu prijken gerechten die stuk voor stuk zorgen voor een ware smaaksensatie. Het restaurant maakt gebruik van lokale en biologische producten.

“Wij willen zowel vlees- en viseters als vegetariërs en vegans evenveel keuze geven op de menukaart. Dat vind ik persoonlijk waar wij in uitblinken”, aldus mede-eigenaar Barbera de Graaff.

Restaurant Zebedeus, Rond de Grote Kerk 8, Den Haag

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zebedeüs (@zebedeus_denhaag)

Restaurant D Cuisine

Extravagante gerechten met een Franse-Aziatische twist vind je dan weer bij D Cuisine. Een spektakelstuk op je bord? Kies dan voor de crispy sea bream met een salade van mango en komkommer. Een kleurrijk gerecht met een knipoog naar Den Haag. En tevens de favoriet van de Haagse burgemeester, weet general manager Sophia Kahtane.

“Ook hebben we een heel mooi vegetarische gerecht: de Eggplant Tempura, die heel veel besteld wordt. Het heeft een goede bite en is voor iedereen toegankelijk – of je nu vleesliefhebber of vegan bent. Een verrassing, dat aubergine zo lekker kan zijn.”

Restaurant D Cuisine, Lange Houtstraat 9, Den Haag

Restaurant Bleyenberg

On top of the world: zo voel je je als je aan een ‘cocktail-with-a-view’ nipt op de rooftop bar van restaurant Bleyenberg. Het vijf verdiepingen tellende gebouw is the place to be voor Haagse locals. Het concept? Shared-dining.

Eigenaar Raoul Ferla: “Een typisch Bleyenberg-gerecht: de crab cakes. Maar ook geroosterde eend en verschillende taco’s zijn favoriet. Kleine gerechtjes die relatief makkelijk, maar fun zijn.”

Restaurant Bleyenberg, Grote Markt 10, Den Haag

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bleyenberg (@bleyenberg)

Capriole Café

Op een verstopt plekje in de Binckhorst vind je – in een prachtig industrieel pand – restaurant Capriole Café. Op een groot terras aan het water (je kunt er zelfs per sloep komen) is het genieten van een menukaart vol seizoensproducten van lokale leveranciers.

“Omdat wij ook een koffiebranderij zijn, koken wij met koffie. Wij hebben altijd op het menu een gerecht staan waar op een verrassende manier koffie in verwerkt is. Verder knalt alles met groenten van het bord. Een smakelijk feestje”, aldus mede-eigenaar Pascal Ultee.

Capriole Café, Fokkerkade 18, Den Haag

Café Annabel

Een vrij nieuwe Haagse hotspot is Café Annabel: een restaurant en cocktailbar ineen. Op de menukaart? Franse klassiekers met Aziatische invloeden. Alle gerechten zijn bedoeld om samen te delen.

“Op dit moment serveren we Canners, een kleine zeekreeft die in Nova Scotia gevangen wordt, gegratineerd in lookboter (kruidenboter, red.). Vrijwel alle gasten bestellen dit gerecht”, aldus eigenaar Erikson Almeida Lima. De avond afsluiten met een feestelijk drankje? “Kies dan de wodka infusie met rabarber, huisgemaakt likeur van rood fruit met een vleugje gember, citroensap en rozenwater gemaakt van Turkse rozen.”

Café Annabel, Valeriusstraat 7, Den Haag

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Annabel (@cafe.annabel)

Dat zijn ze, de beste restaurants in Den Haag. Binnenkort naar een andere stad? Bekijk ook onze favoriete restaurants in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Maastricht, Haarlem en Den Bosch.