overnachten-op-een-bijzondere-plek-je-kunt-nu-logeren-in-de-spectaculaire-villa-van-yves-saint-laurent-264142
©Villa Mabrouka, Andrew Montgomery

Een parel in de Marokkaanse stad Tanger: Villa Mabrouka, de voormalige woning van wijlen designer Yves Saint Laurent met een spectaculair uitzicht op de Straat van Gibraltar. Niet zo gek dat de Franse ontwerper en zijn partner Pierre Bergé in 1990 deze villa kochten, een adembenemende plek onder de zon. Toen ze er met z’n tweeën introkken werd de witte villa het rustige toevluchtsoord dat ze zochten. Logisch, want ze wilden soms maar al te graag even ontsnappen aan de drukte van Parijs.

In de villa kwam de gevierde designer weer even op adem. Iets wat jij nu ook kunt ervaren, want de woning is inmiddels omgetoverd tot hotel. Dit is dé gelegenheid om meer te weten te komen over de grote couturier.

Villa Yves Saint Laurent 

Villa Mabrouka (geluksvilla in het Arabisch) is een elegant hotel waar de Britse ontwerper Jasper Conran zijn persoonlijke touch aan gaf. De plek is een perfect escape, alleen of met familie en vrienden. De villa met twee kristalheldere zwembaden heeft drie restaurants, een cocktailbar op het dak en drie prachtig ingerichte tuinpaviljoens die ideaal zijn voor privédiners.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Eén stap door de zware houten deuren van Villa Mabrouka en je waant je in het paradijs. Ik heb altijd bewondering gehad voor de manier waarop Saint Laurent en Bergé zo hard hebben gewerkt de aandacht op Marokko te vestigen en de mensen en cultuur van het land te respecteren. Door te werken aan Villa Mabrouka ben ik me nog meer bewust geworden van het belang ervan”, aldus Conran.

Twaalf suites met uitzicht op het zwembad

Het hotel bestaat zoals gezegd uit twaalf suites die uitzicht hebben op het zwembad, de goedkoopste – de zogenoemde suite Ouezzane – kost 450 euro per nacht. De duurste betreft de voormalige masterbedroom van de villa, de plek waar Saint Laurent zijn nachten doorbracht. Wie de Marrakech-suite kiest betaalt 1300 euro per nacht. In ruil daarvoor krijg je een kamer van 68 vierkante meter, met eigen terras en uitzicht op zee.

©Villa Mabrouka, Andrew Montgomery
©Villa Mabrouka, Andrew Montgomery