model-sanne-vloet-deelt-haar-vaste-adresjes-in-new-york-tips-voor-dat-sex-and-the-city-gevoel-210717

Een trip naar New York of weekendje Barcelona voor de boeg? De beste tips komen van ‘zij die al gingen en genoten’. In de rubriek Vogue en voyage verklappen vrouwen hun best bewaarde vakantiegeheimen en geven zij een kijkje in hun koffer. Model Sanne Vloet deelt met Vogue haar go to-plekken in New York, waar ze zeven jaar lang woonde. Een lijstje om op terug te vallen voor iedereen die door de bomen de concrete jungle niet meer ziet.

“Google ‘tips New York’ en je wordt doodgegooid met lijstjes, maar vaak weet je niet van wie die tips komen. Dit zijn mijn persoonlijke favorieten.”

Tips New York

Het leuke en lelijke toerisme

“New York kent veel toeristische attracties, maar de meeste kun je overslaan. Het leukste vind ik de stad ontdekken met vriendinnen. Je krijgt dan echt dat Sex and the City-gevoel. Drankjes doen, uitgaan, dineren, wat winkelen: zo ziet mijn favoriete trip naar New York eruit.

Een toeristische attractie die je wél zou moeten meepakken, is het Empire State Building. Elke keer als ik daar sta, denk ik: ‘wow, wat een uitzicht’. Zo indrukwekkend.

Times Square is voor mij toppunt van het lelijke toerisme. Begrijpelijk dat je het wilt zien, maar trek er niet te lang voor uit. Het is er zo enorm druk.”

Hotels

“The Bowery Hotel is een favoriet, maar vaker tip ik Mint House in Financial District. Niet per se mijn lievelingsbuurt, maar zij bieden kleine appartementjes aan, wat zeldzaam is in New York. Ideaal als je ook wat wilt werken.

Williamsburg Hotel is een tip vanwege hun rooftop. Neem ’s avonds de ferry van Manhattan naar Williamsburg en drink een drankje op de bovenste verdieping. Het uitzicht over Manhattan is waanzinnig.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Williamsburg Hotel (@wburghotel)

Brunch en koffie

“Brunchen in New York is een ding. Ik ga graag naar Jack’s Wife Freda in Soho en Dante in West Village. In de categorie hangover brunch moet je bij Sadelle’s zijn, in Soho. Je bestelt daar klassieke New York bagels, een ware remedie tegen een kater.

Maman is een bakkerij en café in Brooklyn, waar ze de lekkerste pastries maken en je koffie kunt drinken.”

©Sanne Vloet – rechts: Jack’s Wife Freda

Diner

“Mijn go to-plek voor sushi is DomoDomo. Maar ook bij de eerder getipte plekken Jack’s Wife Freda en Dante kun je ’s avonds gezellig eten.

Lola Taverna is een van mijn favorieten waar je ook buiten kunt zitten. Een tip voor iedereen die een zomerse citytrip op de planning heeft staan. Een ander leuk terras is dat van Sant Ambroeus.

Voor wie van terrassen houdt, is er sowieso goed nieuws. Steeds meer horeca krijgen er een klein terrasje bij. Daar was nooit plek voor, maar in coronatijd werden ondernemers creatief. Veel terrassen mogen nu blijven staan.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sant Ambroeus (@santambroeus)

Night out

Lachend: “Als je niet aan het eten bent, zijn de volgende to do’s aanraders.

The Whitney Museum of American Art is een prachtig en populair museum waar je zeker even langs moet gaan. Alleen al het gebouw is indrukwekkend. De exposities veranderen continu, maar zijn eigenlijk altijd de moeite waard.

The Frankie Shop, die je vast eens op Instagram voorbij hebt zien komen, zit naast Parijs alleen nog in New York. Je vindt er de leukste items. INA is mijn favoriete plek voor vintage. Ze hebben vooral kleding, maar ook mooie designer tassen.

Voor een niet zo average night out is Chamber Magic mijn ultieme tip. Dat is een magie-show in Uptown New York – maar niet zo’n toeristische variant. Ik ging een paar maanden geleden en geloof me, het is echt heel leuk. Wat je je erbij moet voorstellen: een intieme goochelshow voor plusminus dertig man, in een chic hotel. Echt iets wat je alleen in New York kunt doen.

Ook altijd een succes: Sing Sing Karaoke in East Village. De naam zegt het al: een bar waar je in kleine kamers de longen uit je lijf kunt zingen.”

©Sanne Vloet

Travel essentials

New York on film en facial mist

“Hoe graag je er ook stijlvol bij wilt lopen in New York, goede loopschoenen zijn een must. Het is een grote stad, maar je kunt alles lopen als je goede sneakers hebt.

Daarnaast neem ik altijd mijn Contax T2 camera mee. Ik vind New York de ultieme plek om op film te schieten. Die vintage vibe past goed bij de stad.

Ook onmisbaar is mijn facial mist van Dr. Barbara Sturm. In de zomer een hele fijne manier om af te koelen, maar eigenlijk tijdens elke city trip een must have. Krijg je on the spot een heerlijk fris gevoel van.”