deze-prachtige-plekken-in-puglia-wil-je-op-je-vakantielijstje-zetten-dankzij-linda-tol-210197

Een trip naar Italië of weekendje Barcelona voor de boeg? De beste tips komen van ‘zij die al gingen en genoten’. In de rubriek Vogue en voyage verklappen vrouwen hun best bewaarde vakantiegeheimen en geven zij een kijkje in hun koffer. Ontwerper en influencer Linda Tol somt zo een tiental prachtige plekken op in het pittoreske Puglia. Het Italiaanse vakantieoord – óók van de Italianen zelf – dat velen hoog op hun lijstje hebben staan.

“Wij zijn er denk ik al zes keer geweest. Je hebt er alles: mooie stranden, lekker eten, prachtige natuur. Veel mensen denken dat het een dure bestemming is, maar je kunt op hele mooie plekken slapen voor weinig geld.”

Tips Puglia

Een dag in Puglia

“Als ik mijn ideale dag in Puglia zou omschrijven… Dan word ik eerst rustig wakker, om vervolgens naar een dorpje te gaan om te ontbijten met een brioche en cappuccino. Daarna lekker rondlopen, eventueel naar een lokale markt.

Dan is het tijd om te lunchen. In de namiddag naar het strand, daar lekker relaxen en misschien meeten met vrienden – we kennen veel mensen daar van de tijd dat we in Italië woonden. Wijntje en aperitivo erbij. Daarna terug naar huis om klaar te maken voor de avond en gezellig uit eten.”

©Linda Tol

Roadtrip door de regio

“Een auto huren is wat mij betreft een must. Vooral als je de hele provincie wilt zien en niet maar op één plek wilt verblijven. De regio heeft zoveel mooie stadjes. Ostuni, Monopoli en Brindisi zijn mijn favorieten.

In laatstgenoemde plaats bevinden zich twee heerlijke verblijven. Masseria Torre Coccaro is een van de beste boutique hotels waar ik ooit heb gelogeerd – en dat zijn er véél. Historie, luxe, superservice, prachtige kamers, relaxte sfeer, lekker eten en een privéstrand. Een paradijs in Puglia. Net als Borgo Egnazia, dat hele mooie kamers, fijne service, een spa en rust biedt. Ook echt geweldig.”

Airbnb voor mooie plekken

“Maar, disclaimer: beide plekken zijn behoorlijk prijzig. En dat hoeft heus niet in Puglia. Een low key masseria is ook heel leuk, en die zijn er genoeg.

Een andere goede tip vind ik de huizen die je kunt huren via Nice2stay. Een beetje als Airbnb, maar dan met oog voor design. Heel belangrijk, dat een plek er mooi uitziet. Mede voor mijn werk.”

Beste bars en restaurants

“Ik barst van de tips voor Puglia, heb je even?

Voor een avondje tafelen in Ostuni moet je echt naar Osteria Del Tempo Perso. De sfeer is daar fantastisch en het eten ontzettend goed. Riccardo is in diezelfde plaats een leuke spot om met vrienden after dinner drinks te doen.

Het beste seafood restaurant vind je in Bari: Ai 2 Ghiottoni. Good to know: ze hebben ook veel keuze voor vegetariërs. In de lokale Pugliese keuken zijn veel gerechten gebaseerd op groenten. Voor cocktails moet je naar bar Speakeasy.

Pescaria in Polignano a Mare is een leuke spot voor street food, perfect voor lunch. Als je daarna nog plek hebt voor gelato, stop dan even bij Bar Turismo. Ik at daar een van de beste ijsjes ooit. In de avond is uit eten bij Grotta Palazzine een ervaring. De naam van het restaurant zegt het al: het ligt op een rots. Je hebt een fantastisch uitzicht over de zee, maar ook het eten is top.”

Europa’s Caribbean

“Puglia’s stranden zijn natuurlijk een andere categorie. De meeste bewijzen dat je niet naar de Caribbean hoeft voor een prachtig strand, zoals Punta Prosciutto in Gallipoli. Je vindt daar helderblauw water en kilometers wit zand. In hetzelfde stadje is ook Punta Della Suina een aanrader. De zee is prachtig en het is er niet te druk.

In Brindisi gaan wij graag naar Torre Guaceto, de plek voor ultieme rust. Het is namelijk een beschermd natuurreservaat. Hier geen strandtenten of toeristen, maar ongerepte natuur. Ook het strand Torre Coccaro, onderdeel van de eerder getipte Masseria Torre Coccaro, is fantastisch. De vibe, de cocktails: heerlijk.

Wat drukker, maar alsnog prachtig is Porto Ghiacciolo in Monopoli. Ideaal om een dagje met vrienden door te brengen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Punta della Suina (@puntadellasuina)

Travel essentials

Zonnebrillen en zomerse skincare

“Ik maak op vakantie altijd foto’s, een onderdeel van mijn werk, dus in mijn koffer vind je sowieso een aantal leuke looks. Al kun je in Puglia ook goed winkelen. De shops van I Cinque Fiori – er zijn twee vestigingen – zijn zeker het bezoeken waard. Van Celine, Acne, Loewe en JW Anderson tot lokale designers: hier moet je zijn.

Verder zit in mijn koffer altijd skincare, dat in de zomer bestaat uit producten met een goede SPF. En natuurlijk zonnebrillen. Het voordeel van een eigen zonnebrillenmerk: je kunt lekker veel afwisselen. Mijn huidige favoriet is het model Attitude.”

©Linda Tol