dit-zijn-de-plekken-op-menorca-waar-je-deze-zomer-heen-wil-262503
©Son Blanc

Kleine dorpjes met lokale specialiteiten, stijlvolle hotels en restaurants, een wilde natuur en dat alles op maar twee uur vliegen: Menorca is onterecht de underdog van de Balearen. Het eiland bestaat voor een groot deel uit beschermd natuurgebied (40 procent!), de sfeer is er relaxed en er zijn talloze idyllische strandjes te vinden. Van hotels en restaurants tot vintagewinkels en unieke kunstgalerieën: stylist Jetteke van Lexmond vierde deze zomer vakantie op het eiland en deelt met Vogue de plekken waar je heen wil. Hier zijn 11 tips voor Menorca.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tips voor Menorca

Overnachten bij Cristine Bedfor

Een geweldig boetiekhotel in de hoofdstad Mahon, met een interieur ontworpen door Lorenzo Castillo. Echt zo’n hotel dat aanvoelt als een home away from home. Een pluspunt: het restaurant wat erbij hoort, werkt met lokale en seizoensgebonden producten.

Cristine Bedfor op Menorca
©Cristine Bedfor

Ontbijten of koffiedrinken bij Pigalle

Pigalle is een Franse bakker die is neergestreken in Mahon. Je kijkt zo de bakkerij in, en ziet de bakkers druk met het rollen van roombotercroissants en het maken van zuurdesembrood. Geniet van het prachtige interieur en neem een kop koffie, die je vervolgens opdrinkt op de bankjes voor de winkel in de zon.

Pigalle is een van Vogue's tips voor Menorca
©Pigalle

Rondstruinen bij Hauser & Wirth

Illa del Rei is een prachtig eiland in de haven van Mahon. Met een klein bootje vaar je in een kwartier naar het miniparadijs. Op dit eiland is het oude ziekenhuis omgetoverd tot een art gallery, genaamd Hauser & Wirth. De tuinen zijn ontworpen door de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf en echt een lust voor het oog. Alles klopt hier: van architectuur en interieur tot de kunst en zelfs het restaurant, Cantina. Zorg dat je reserveert.

Hauser & Wirth is een van Vogue's tips voor Menorca
©Jetteke van Lexmond

Eten bij Cantina

Zoals gezegd kun je na een bezoek aan het Hauser & Wirth-museum je in de tuin onder de olijfbomen genieten van de lekkerste gerechten bij restaurant Cantina. Hier eten, op deze prachtige locatie, is echt holiday to the max. Zorg wel dat je van tevoren reserveert.

Cantina op Menorca
©Jetteke van Lexmond

Overnachten bij Son Blanc

Son Blanc is een esthetische boerderij (ze werkten samen met Studio Atelier du Pont) met 130 hectare aan ‘wild Menorca’. Duurzaamheid staat voorop in dit ecoretreat; ze willen zo min mogelijk impact op de omgeving maken zonder af te doen aan comfort en esthetiek. Het hotel telt veertien kamers en voor de inrichting is er samengewerkt met verschillende specialisten in hun vak – denk aan lokale ceramisten en kunstenaars die tapijten maken. De natuur vloeit over in het interieur, het is echt een lust voor het oog. Ook als je er niet verblijft is dit een geweldige plek om te gaan dineren.

Son Blanc op Menorca
©Son Blanc

Shoppen bij Dorian Caffot de Fawes

Hier vind je een noemenswaardige collectie vintagemeubels en -accessoires. Echt een parel als je in Mahon bent.

Dorian Caffot de Fawes op Menorca
©Dorian Caffot de Fawes

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Eten bij Es Cranc

Een traditioneel visrestaurant mag natuurlijk niet ontbreken. Es Cranc heeft een klassiek en rustiek interieur. Je eet hier de specialiteiten van het eiland, vis en zeevruchten – vooral ‘Caldereta de llagosta’ is een lokale hit. Om je kleding te beschermen krijg je een slap om je nek.

Es Cranc is een van Vogue's tips voor Menorca
©Jetteke van Lexmond

Shoppen bij Es More

Je voelt hier de puurheid van het stijlvolle Menorca. Bij Es More vind je ontwerpen van Loewe, Bottega Veneta, Jil Sander, Manolo Blahnik, Valentino en nog veel meer.

Es More is een van Vogue's tips voor Menorca
©Es More

Eten bij Oysters Menorca

Ben je een oesterliefhebber? Dan is deze bar echt iets voor jou. Hier worden Franse, Ierse, Nederlandse én Portugese oesters geserveerd op mooie vintage oesterborden. De sfeer is goed: je voelt de passie en kwaliteit samenkomen. De gerookte zalm en de paling zijn van topkwaliteit.

Borrelen bij Cova d’en Xoroi

Wil je een drankje drinken bij zonsondergang? Dan is Cova d’en Xoroi een aanrader, één van de mooiste clubs waar ik ooit ben geweest. Deze plek is uitgehouwen uit een rots, met de zee diep onder je. Let wel even op of er een speciaal feest is. Dan kan het namelijk wel erg toeristisch aanvoelen.

Cova d'en Xoroi op Menorca
©Cova d’en Xoroi

Kanoën bij Transparent Menorca

Ooit gekanood in een transparante kano? Wat een prachtige ervaring is dat, vooral in het water bij Menorca, een schakering van de mooiste blauwe tinten. Je ziet de vissen onder je door zwemmen en voelt je even één met de zee.

Transparent Menorca is een van Vogue's tips voor Menorca
©Transparent Menorca

Vier je vakantie in Puglia? Eerder zetten we ook de ultieme Puglia-tips voor je op een rij.