clara-cornet-trouwt-in-jacquemus-coperni-en-chanel-in-parijs-262279
©Josephine Leddet

Clara Cornet en Luca Pronzato ontmoetten elkaar voor het eerst begin 2019, tijdens een van zijn pop-uprestaurants op de rooftop van een gemeenschappelijke vriend in Parijs. Luca, de oprichter van het culinaire collectief We Are Ona, en Clara, Instagrams hoofd van fashion partnerships, kozen voor een intieme bruiloft in de Franse hoofdstad. De bruid ging gehuld in maar liefst drie verschillende looks van het beste van de Franse mode: Chanel, Jacquemus en Coperni. Bekijk hier de romantische beelden van de bruiloft van Clara Cornet.

De bruiloft van Clara Cornet

Luca merkte Clara voor het eerst op vanwege haar schoenen: torenhoge stiletto’s die, hoewel perfect voor de show die Clara eerder die dag had bijgewoond, op dat moment een last moesten zijn. “Ik droeg de hoogste hakken omdat het Paris Fashion Week was, en hij bood me zijn schoenen aan. Hij deed ze uit en gaf me zijn Birkenstocks zodat ik me comfortabeler zou voelen”, vertelt Clara over hun omgekeerde Assepoester-verhaal. “De rest is geschiedenis.”

Het burgerlijk huwelijk in Chanel

Bijna vier jaar later, op 8 juli, trouwden de twee in een burgerlijke ceremonie in het stadhuis. In echte Franse meisjesstijl droeg Clara een klassieke, witte Chanel tweedjurk, ontworpen door Virginie Viard. Daarbij droeg ze een ketting, oorbellen en ringen van Sophie Bille Brahe. Luca koos voor een double-breasted krijtstreeppak van Fursac, ontworpen door Gauthier Borsarello. Hun zoontje Leo, tweeënhalf jaar oud, was ook gekleed voor de gelegenheid, in wat Clara omschrijft als het “schattigste witte Bonpoint-setje ooit”. Terwijl zijn ouders trouwden, droeg hij een klein lavendelboeket.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De volgende dag hield het koppel een tweede ceremonie en receptie in Le Doyenné, een Michelin Green Star restaurant in St Vrain, dat wordt gerund door hun vrienden Shaun Kelly en James Edward Henry. Alle ingrediënten voor het diner werden uit hun uitgestrekte tuin gehaald. Luca’s evenementenproductiebedrijf en het team van We Are Ona traden op als hun weddingplanners. “We wilden al onze vrienden erbij betrekken en we zijn erg dankbaar dat we omringd zijn door zulke talenten in hun verschillende vakgebieden, die ons allemaal hebben gesteund”, aldus de bruid.

De ceremonie in Jacquemus

Clara koos nog een jurk van een Franse ontwerper – en deze keer ook van een goede vertrouwelinge. “Ik wist dat ik mijn oude vriend Simon Porte Jacquemus wilde dragen en droeg een vloeiende, zijden jurk met open rug en hakken met een vierkante neus uit de nieuwste Chouchou-collectie, die een week eerder in Versailles werden getoond.” Clara liep door de tuin van Le Doyenné Luca tegemoet, die een klassiek wit Fursac-smokingjasje droeg. Na hun geloften schoof Leo, in een overhemd van Bode, de ringen om de vingers van zijn ouders. De bruid omschreef de hele ervaring als “sereen”.

Barbecue-lunch

Daarna was het tijd voor de middagfestiviteiten. “Onze vrienden zongen mee met ons lied Felicità en we nodigden iedereen uit voor een gigantische barbecue-lunch”, legt Clara uit. “Eten is iets dat centraal staat in onze relatie. Luca is natuurlijk restaurateur en ik ben zelf een groot liefhebber van eten.” De gasten aten geroosterd varken en Frans lamsvlees met verse groenten en wijn in blik van Canetta, het merk van het koppel, op een gigantische tafel versierd met bloemen van Louis-Géraud Castor. Als dessert verraste het echtpaar het publiek door hun eigen flaming citroentaart aan te steken. “Dat was gevaarlijk leuk om onze gasten mee te verrassen”, aldus Clara. De voortreffelijke maaltijd en alle late hapjes werden, op open vuur, bereid door Le Doyenné chefs Henry en Kelly.

Het feest in Coperni

Voor hun avondfeest trok Clara haar derde jurk van het huwelijksweekend aan. “Het moest gewoon Coperni zijn”, zegt ze over haar avondlook. “Sébastien Meyer en Arnaud Vaillant creëerden een ongelooflijke doorschijnende jurk van glanzend wit kant. Fun en toch zo chic.”

Een menigte modegrootheden – onder wie Ludovic de Saint Sernin en Harry Nuriev, maar ook Jacquemus, Meyer en Vaillant – verzamelden zich in de schuur om te dansen en pizza te eten. Het hele weekend werd een ongedwongen, moeiteloze aangelegenheid – precies waar Clara en Luca op hoopten. “We wilden het eenvoudig houden. Ik ben blij omdat ik denk dat we daarin geslaagd zijn”, zegt ze.

Foto’s: de bruiloft van Clara Cornet

Clara Cornet In Chanel
©Josephine Leddet
'Ik verlaat het hotel na het klaarmaken, gehuld in custom Chanel.'
Sieraden van Sophie Bille Brahe
©Josephine Leddet
'Mijn sieraden waren van de Deense sieradenontwerper Sophie Bille Brahe.'
Bruidsboeket
©Josephine Leddet
'Ik droeg de Lettres de Lumière Ensemble-ringen van Sophie Bille Brahe.'
Clara Cornet bruiloft
©Josephine Leddet
'We arriveren bij het stadhuis in onze bakfiets die we meestal overal in Parijs gebruiken met onze zoon.'
De kus tijdens de bruiloft
©Jean Picon
'Onze eerste kus als man en vrouw!'
De bruidsjurk van Clara Cornet
©Josephine Leddet
'Mijn drie droomlooks.'
Clara Cornet Jacquemus jurk
©Josephine Leddet
'Ik heb er altijd van gedroomd om mijn oude vriend Simon Jacquemus te vragen voor mijn trouwjurk.'
De Jacquemus-trouwjurk van Clara Cornet
©Josephine Leddet
'Ik moest door de kas om een dramatische entree te maken.'
Na de ceremonie
©Josephine Leddet
'Samen rennen op het liedje 'Felicità'.'
De sluier
©Josephine Leddet
'Ik koos voor een dramatische sluier.'
Huwelijk van Clara Cornet
©Jean Picon
'Een familieportret.'
Clara Cornet bruiloft
©Jean Picon
'Met mijn goede vriend Simon, die de Jacquemus-trouwjurk van mijn dromen heeft ontworpen.'
Het diner tijdens het feest van de bruiloft van Clara Cornet
©Josephine Leddet
'Eén lange tafel voor alle gasten - Luca's kenmerkende stijl.'
De bruidsjurk van Jacquemus van Clara Cornet
©Josephine Leddet
'Er was zon!'
De bruiloft van Clara Cornet
©Jean Picon
'In mijn Coperni-look inclusief fonkelende Coperni-muiltjes.'
Clara Cornets bruiloft in Parijs
©Jean Picon
'In mijn Coperni-feestjurk met Coperni-ontwerpers Arnaud Vaillant en Sébastien Meyer.'

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.