bekijk-deze-epische-bruiloft-in-la-chinatown-met-custom-loewe-jurk-chinees-banket-en-11-unieke-cocktails-280386

De relatie tussen software-ingenieurs Nicole Wong en Carlo Biedenharn begon langzaam. Na hun eerste ‘walk-and-talk date’ in San Francisco in 2019 zwaaide Carlo gedag en sprong meteen daarna in een Uber. “Ik had geen idee of hij me leuk vond”, herinnert Nicole zich, die ook werkt als freelance eventplanner en bruidsstylist. “Maar hij stuurde me later die week een sms waarin hij vroeg naar de tekening die ik had gemaakt tijdens een creatieve workshop.” Dat ze drie jaar later haar bruiloft in Chinatown, Los Angeles zou vieren, had ze niet kunnen bedenken.

‘Huilring’

De vonken sloegen uiteindelijk over tijdens hun derde afspraakje, toen ze naar een optreden van Duckwrth gingen. “We waren zo high van het elkaar leren kennen dat we genoten van de ongewoon warme nacht in San Francisco en helemaal naar Dolores Heights liepen”, herinnert ze zich. “Mijn appartement had een ongelooflijk uitzicht over San Francisco en we aten tot diep in de nacht ijs op mijn balkon. Toen ik met Carlo naar buiten liep, wist ik wat er ging komen. Hij gaf me een snelle kus op mijn lippen en dat was onze eerste kus.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Omdat Nicole altijd al wist dat ze een vintage verlovingsring wilde, maakte ze van een lange tussenstop in New York gebruik om met een vriendin antieke juweliers te bezoeken. Ze vond een platina ring met ronde diamanten uit 1930 en begon meteen te huilen toen ze hem omdeed. “Ik noem het nog steeds mijn ‘huilring'”, voegt ze eraan toe. Ze belde Carlo en ze kochten hem diezelfde dag.

Hij vroeg haar echter pas een jaar later ten huwelijk, op 25 november 2022, toen het stel vanuit hun nieuwe huis in Londen naar het Belgische Gent reisde. Voordat ze op zoek gingen naar een lunchplek, ving Nicole een WhatsApp-bericht op Carlo’s telefoon op met de tekst: ‘Ik sta klaar’, voordat hij het bericht snel wegveegde. “Maar te laat”, zegt Nicole. “Ik had de grootste grijns op mijn gezicht, maar deed alsof er niets was gebeurd.” Carlo nam haar mee naar een brug en ging op één knie terwijl een fotograaf vanaf de overkant foto’s nam.

Bruiloft in Chinatown

Nicole en Carlo houden van een feestje en wilden van hun bruiloft de beste tot nu toe maken. “Onze belangrijkste focus was het creëren van een bruiloftservaring die uniek aanvoelde, maar echt bij ons hoorde en waar al onze dierbaren op een doordachte manier bij betrokken waren”, deelt de bruid, die uitgebreide Pinterestborden had gemaakt om hun visie vorm te geven. “We wilden dat het luxueus en glamoureus zou zijn, maar ook ontspannen, elegant en chic.” Ze deelden hun trouwdromen met planners Giulia White en Sophia Pizzulo van Frankie & Louise, die “moeiteloos onze ideeën in werkelijkheid vertaalden en waardevolle suggesties deden die perfect aansloten bij onze trouwvisie”, zegt Nicole.

Het stel wilde Nicoles erfgoed en haar wortels in LA eren door de bruiloft te organiseren in de wijk Chinatown. “Chinatown is altijd zo belangrijk geweest voor beide kanten van mijn familie”, legt ze uit. Ze groeide niet alleen op in het huis van haar grootouders van moederskant in de buurt, maar de familie van haar grootvader bezat ook een beroemd restaurant, Hung Far Low, in het Chinatown van Portland. Het duo besloot dat restaurant Golden Dragon de ideale locatie was voor hun feest. “De bar en banketzaal van de Golden Dragon, versierd met ingewikkeld metallic behang en prachtig houtsnijwerk, spraken tot onze verbeelding”, zegt Nicole. “We wilden het restaurant naar een hoger niveau tillen, maar wel de authenticiteit van een Chinees banket behouden.”

Unieke cocktails

Eén ding was voor het stel onontkoombaar: het diner moest uitmonden in een geweldige afterparty. “We hadden een epische dansvloer voor ogen en feestgedruis dat tot in de late uurtjes doorging – in ieder geval voor Californische begrippen”, zegt Nicole. Cocktailbar General Lee’s was de perfecte keuze. De ruimte bood niet alleen de mogelijkheid om op twee verschillende verdiepingen te dansen (met twee verschillende dj’s en live blazers van Dart Collective), maar had ook sentimentele waarde voor de bruid. “Mijn grootvader van moederskant had daar als chef-kok gewerkt toen het nog een restaurant was”, legt ze uit.

Carlo werkte samen met General Lee’s hoofdbartender Philip Ly aan een aangepaste cocktailkaart met elf unieke drankjes. Op het menu stonden ambachtelijke brouwsels zoals de ‘Dancing Dragon’, gemaakt met mezcal met citroengras, Thaise chili, limoen, galangal, koriander en tomatensap, plus een verscheidenheid aan smakelijke mocktails voor niet-drinkende gasten, en een PB&J shot die favoriet was bij het publiek. “Het smaakte echt naar PB&J”, voegt de bruid toe. “Geweldig om te proeven!”

Veel drama in minimalisme

Voordat het feest kon beginnen, moest het paar eerst het jawoord geven. Hoewel de bruid oorspronkelijk een tuinbruiloft voor ogen had, wilde ze niet dat de gasten te veel tijd doorbrachten in pendeldiensten, rondrijdend door LA. “En helaas vind je niet veel mooie locaties voor tuinbruiloften in de stad”, zegt Nicole. Hun planners leidden hen naar Frankie Los Angeles, een industriële ruimte met hoge plafonds en veel natuurlijk licht. “Hoewel het een pakhuis is, creëerden de funky bloemen van Storyline Florals Co. zo’n mooie en warme ruimte”, deelt ze.

Het bruidspaar wilde dat de mode van de dag zou passen bij de gedurfde, verheven esthetiek van hun bruiloft. De bruidegom zag er chic uit in een driedelig maatpak van Taillour, terwijl hun vrienden en familie een ‘feestelijke formele’ dresscode volgden. Nicole: “We wilden dat de gasten in kleur gekleed kwamen en plezier hadden met hun outfits zonder zich zorgen te maken dat ze ons zouden overtreffen op onze dag.” De bruid outshinen zou echter bijna onmogelijk zijn.

Voor de ceremonie wilde Nicole de glamoureuze en chique looks van de jaren twintig en dertig gebruiken. “Ik heb in totaal 108 jurken gepast voordat ik voor de tweede koos, de Simone-jurk van Danielle Frankel”, vertelt ze. “Ik viel er meteen voor en huilde elke keer als ik hem aantrok. Het is geweldig hoe de jurk zoveel drama heeft in zijn minimalisme.” Om haar wandeling naar het altaar nog indrukwekkender te maken, liet Nicole de ontwerpstudio de sleep van de jurk verlengen. Ze droeg ook een op maat gemaakte Monvieve-sluier. “Het kant en de organza pasten zo mooi bij mijn jurk.”

Off-the-runway Loewe

Voor de receptie veranderde de bruid haar look van klassiek naar surrealistisch. Nadat ze verliefd was geworden op de lente/zomer 2023-show van Loewe, vroeg ze het merk of ze een prachtige bustierjurk konden namaken, compleet met twee 3D-geprinte anthuriums langs de buste. “Het maken van de jurk nam meerdere weken in beslag vanwege de complexiteit van de toegepaste technieken. De stof drapeert zo sierlijk, is luxueus zacht en de kleur, die op foto’s misschien eenvoudig lijkt, is in het echt adembenemend”, deelt Nicole. Ze combineerde de jurk met Loewe-pumps en een vintage limoengroen Issey Miyake-jasje dat ze vond bij een uitverkoop. “Deze hele outfit gaf me het gevoel dat ik een kunstwerk was”, zegt ze.

Daarna was er nog maar één kledingwissel te gaan. Om de hele nacht door te dansen, trok Nicole de korsetjurk Nova Cocette van Vivienne Westwood aan. “Sexy en cool met behoud van zoveel elegantie”, zegt ze. Nicole maakte de look af met glinsterende Miu Miu-hakken en een vintage ketting met broche – “een dierbaar geschenk van mijn schoonmoeder dat ooit van haar overleden moeder was. Het dragen van een stuk met zo’n familiegeschiedenis was ongelooflijk belangrijk voor me.”

Nieuwe achternaam gekozen door ChatGPT

De trouwdag zelf was gevuld met blijdschap en een aantal verrassingen. In een toespraak tijdens de receptie onthulde Carlo dat het stel had besloten een nieuwe achternaam aan te nemen, Amarise. Nicole legt uit: “Carlo vond het geen goed idee dat ik zijn achternaam aannam en ik wilde niet dat hij de mijne aannam, dus kozen we samen een nieuwe achternaam voor ons nieuwe leven samen. We gaven ChatGPT informatie over de etymologie van onze oude achternamen en lieten ChatGPT achternaamopties voor ons genereren die betrekking hadden op onze erfgoederen en culturen.”

Aan het einde van de receptie kwam een leeuwendans (een eeuwenoude Chinese traditie waarbij wordt geacht geluk en voorspoed te brengen, red.) de feestzaal binnen en leidde de gasten in een optocht door de straten naar de afterparty. “In Chinatown werd het Herfstmaanfestival gehouden, dus er waren veel mensen die foto’s namen, ons aanmoedigden en confetti gooiden tijdens onze trouwoptocht naar General Lee’s”, vertelt de bruid. “Het was zo magisch en een once-in-a-lifetime ervaring.”

Bekijk hieronder de foto’s van Nicole en Carlo’s bruiloft in Chinatown, Los Angeles.

De schoenen van de bruid
©Ashley Sawtelle
1/34
Native Share
Nicole Wong op haar trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
2/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Ashley Sawtelle
3/34
Native Share
Nicole Wong op haar trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
4/34
Native Share
Nicole Wong op haar trouwdag
©Ashley Sawtelle
5/34
Native Share
Nicole Wong op haar trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
6/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Danilo & Sharon Studio
7/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Ashley Sawtelle
8/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Ashley Sawtelle
9/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Danilo & Sharon Studio
10/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
11/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Ashley Sawtelle
12/34
Native Share
Nicole Wong op haar trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
13/34
Native Share
Nicole Wong op haar trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
14/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Ashley Sawtelle
15/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Danilo & Sharon Studio
16/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Ashley Sawtelle
17/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Danilo & Sharon Studio
18/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Danilo & Sharon Studio
19/34
Native Share
Nicole Wong op haar trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
20/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Ashley Sawtelle
21/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Danilo & Sharon Studio
22/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Ashley Sawtelle
23/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Ashley Sawtelle
24/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
25/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
26/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
27/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Danilo & Sharon Studio
28/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Danilo & Sharon Studio
29/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Danilo & Sharon Studio
30/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Ashley Sawtelle
31/34
Native Share
De bruiloft in LA Chinatown van Nicole Wong en Carlo Biedenharn
©Ashley Sawtelle
32/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Ashley Sawtelle
33/34
Native Share
Nicole Wong en Carlo Biedenharn op hun trouwdag
©Danilo & Sharon Studio
34/34
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.