nederlands-model-daphne-groeneveld-droeg-galia-lahav-tijdens-haar-bruiloft-in-florence-219994

Grote kans dat je de afgelopen weken al wat Instagram-snapshots voorbij hebt zien komen, maar nu zijn ook de officiële foto’s van de bruiloft van Daphne Groeneveld eindelijk hier. Het Nederlands topmodel gaf op 19 juli het jawoord aan makelaar Justin Hopwood in een custom jurk van Galia Lahav. Nederlands fotograaf Casper van der Linden, die ook ons aprilnummer schoot, legde de bruiloft vast. En dat zijn uiteraard weer plaatjes om bij weg te dromen. Lees hieronder het verhaal van Daphne en Justin en een recap van hun grote dag.

Het aanzoek

Model Daphne Groeneveld liep makelaar Justin Hopwood in 2012 tegen het lijf in supermarkt Whole Foods in New York. “Ik was aan het fotograferen voor W magazine en mijn moeder en ik aten daar een snelle hap na de shoot”, herinnert Daphne zich. “Justin was met een ander mannelijk model waar ik eerder mee had gewerkt. Ze liepen naar ons toe en dat is de eerste keer dat hij zich aan mij voorstelde.” Ze bleven elkaar daarna tegenkomen omdat ze in dezelfde sociale kringen verkeerden, waarna ze uiteindelijk in 2016 op hun eerste date gingen.

Elke kerst gaat het paar naar Kaapstad om de feestdagen te vieren, en dat is waar Justin uiteindelijk op z’n knieën ging. Het aanzoek gebeurde tijdens een wijnproeverij in Stellenbosch. “We liepen naar deze prachtige plek die uitkijkt over alle wijngaarden”, vertelt Daphne. “Ik keek om me heen en zei: dit is wat ik wil doen na modellenwerk – het zou mijn droom zijn om mijn eigen wijngaard te bezitten. Hij reageerde niet en toen ik me omdraaide, zat hij op één knie en vroeg hij me met hem te trouwen. Het was zo’n onwerkelijk gevoel. Ik begon meteen te huilen en vergat helemaal ‘ja’ te zeggen omdat ik zo in shock was.” Nadat Daphne had bevestigd dat haar antwoord in feite een volmondig ja was, verraste Justin haar opnieuw: haar ouders en hun hond Mason stonden in de coulissen, klaar om het te vieren.

De voorbereidingen

Na de verloving begonnen de twee meteen met het plannen van hun bruiloft. Zo maakten ze een vision board voor Amber Mollison van Angel Lion Venice Weddings, een Amerikaanse weddingplanner die in Venetië woont, vloeiend Italiaans spreekt en meer dan tachtig bruiloften per jaar plant. “Ze begreep meteen welke kant we op wilden”, zegt Daphne. “We hebben de locatie – Villa Medicia di Lilliano in Florence – nooit persoonlijk gezien vanwege de lockdown, dus dat was een beetje zenuwslopend. Maar we deelden altijd al een liefde voor Italië – de cultuur, de mensen, het eten en de wijn – en we keken video’s van alle eerdere bruiloften die op de locatie werden gehouden.”

Daphne schakelde haar stylist en vriend Philippe Uter in om haar te helpen een jurk te vinden. “Ik heb altijd gezegd dat ik in een simpele maar chique look wilde trouwen”, legt Daphne uit. Philippe stelde Galia Lahav voor. “Galia tekende een prachtige schets waar ik verliefd op werd”, vertelt de bruid. “Ze hebben ook mijn feestjurk ontworpen, wat zo leuk was.” Haar juwelen waren van Boucheron en haar schoenen van Gianvito Rossi. Bruidsmeisjes droegen ook op maat gemaakte Galia Lahav-jurken, van zijde en in saliegroen. Er waren vier verschillende vormen en elk bruidsmeisje koos haar favoriete silhouet.

De grote dag

Justin liep met zijn zus Kirsty naar het altaar op het nummer Wonderful gespeeld door Quartetto Effe, gevolgd door de bruidsmeisjes en bruidsjonkers. En dan de bruid. “De ceremonie zelf was kort en krachtig en heel persoonlijk”, aldus Daphne. “Ik dacht dat ik heel nerveus zou zijn, maar het enige waar ik mezelf de hele dag aan herinnerde, was: ‘Iedereen van wie je houdt is op één plek, neem het in je op en geniet ervan’. En dat deed ik echt.”

Na de ceremonie genoten de gasten van een aperitief. Het diner werd vervolgens op de top van de villa gehouden terwijl livemuziek op de achtergrond speelde. “Het diner was ongelooflijk”, zegt Daphne. “Geweldige toespraken, fantastisch eten en genoeg wijn. Na het diner trok ik mijn feestjurk aan. Fortune 8 verpletterde het feest absoluut. We hebben allemaal de hele nacht gedanst.”

De bruiloft van Daphne Groeneveld en Justin Hopwood in foto’s

Daphne Groeneveld
©Casper van der Linden
1/12
Native Share
“Mijn glam wordt gedaan door Irena Ruben.“
daphne groeneveld
©Casper van der Linden
2/12
Native Share
“Een heel bijzonder een-op-een moment met mijn moeder. Ze had de jurk eerder gezien, maar alleen via FaceTime. De jurk werd namelijk gemaakt tijdens de pandemie. Het was dus heel bijzonder om dat intieme moment met haar te hebben voordat de gekte begon.“
daphne groeneveld
©Casper van der Linden
3/12
Native Share
“De eerste reactie van de meiden bij het zien van mijn jurk, zo'n puur en bijzonder moment.“
daphne groeneveld bruiloft florence
©Casper van der Linden
4/12
Native Share
“Iedereen is klaar voor het grote moment. Het betekent zoveel voor me om deze meiden naast me te hebben, dat ze zich samen met me klaarmaken en me steunen tijdens de belangrijkste dag van mijn leven. Ik had dit echt niet kunnen doen zonder iedereen aan mijn zijde.”
daphne groeneveld bruiloft florence
©Casper van der Linden
5/12
Native Share
“Met mijn vader naar het altaar lopen was zo emotioneel. Iets dat ik me de rest van mijn leven zal herinneren. We liepen samen naar beneden naar het nummer ‘Le Onde’ van Ludovico Einaudi.”
daphne groeneveld bruiloft florence
©Casper van der Linden
6/12
Native Share
“Enkele ogenblikken voordat we man en vrouw werden.”
daphne groeneveld bruiloft florence
©Casper van der Linden
7/12
Native Share
“Justin, you can now kiss your bride.”
daphne groeneveld bruiloft florence
©Casper van der Linden
8/12
Native Share
“Onze geweldige bruidsmeisjes en bruidsjonkers. We voelen ons gezegend met zoveel ongelooflijke vrienden om ons heen.“
daphne groeneveld bruiloft florence
©Casper van der Linden
9/12
Native Share
“Onze prachtige Toscaanse diner setting.“
daphne groeneveld bruiloft florence
©Chris Phillippo
10/12
Native Share
“The Hopwoods.“
daphne groeneveld bruiloft florence
©Casper van der Linden
11/12
Native Share
“Huwelijksspeeches door mijn beste vriendinnen – Maud, Sanne en Julia. De speech veranderde meer in een roast.“
daphne groeneveld
©Casper van der Linden
12/12
Native Share
“Tijd om te feesten! Ik kon niet stoppen met lachen toen ik bijna van de stoel viel. We hebben de hele nacht gedanst.”