precies-een-jaar-later-delen-rita-ora-en-taika-waititi-alles-over-hun-nooit-eerder-vertoonde-bruiloft-263994

“Ze deed me een aanzoek en ik zei meteen ‘ja'”, zegt filmmaker Taika Waititi over hoe hij en singer-songwriter Rita Ora verloofd raakten. Het paar ontmoette elkaar voor het eerst op een barbecue in 2018 die Taika organiseerde in zijn huis in Los Angeles. Toch begonnen ze pas met daten toen ze in 2021 allebei aan het filmen waren in Australië. Rita stelde de vraag terwijl ze op vakantie waren in Palm Springs in de zomer van 2022. Ze planden vervolgens een geïmproviseerde bruiloft die een paar weken later, op 4 augustus, in Los Angeles werd gehouden.

Bruiloft Rita Ora en Taika Waititi

“Het was niet in Londen of Frankrijk”, verduidelijkt Taika. “Het was in L.A. met een kleine groep vrienden.”

“Bij ons thuis!” merkt Rita op.

“Ons adres was… nee, ik maak maar een grapje”, zegt Taika lachend.

Het afgelopen jaar ontstond er een lading aan verkeerde informatie over hun bruiloft, die zich als een lopend vuurtje over het internet heeft verspreid. “Het was eigenlijk best vermakelijk voor ons om de verschillende verhalen te zien die mensen verzonnen, terwijl we ondertussen alles voor onszelf konden houden”, geeft Rita toe. “En ik vind het geweldig dat we nu kunnen delen wat er echt is gebeurd – en dat op ons eenjarig jubileum!”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Wat het planningsproces betreft, was die er niet: het hele evenement werd bedacht en uitgevoerd in slechts twee weken. “Er waren ongeveer acht mensen – alleen goede vrienden en familie, en ouders op Zoom”, zegt Taika. Hij merkt op dat hij bijzonder verheugd was dat zijn beste vriend Jermaine Clement helemaal uit Nieuw-Zeeland overkwam voor de last-minute ceremonie. “Het waren echt wij en mijn zus Elena”, zegt Rita. “Elena was een grote hulp.”

De bruidsjurk

De bruid droeg een bruidsjurk van Tom Ford en juwelen van Lorraine Schwartz voor de intieme ceremonie. “Tom Ford is een van mijn favoriete ontwerpers aller tijden en favoriete mensen in het algemeen”, zegt Rita. “Hij is nu een van mijn goede vrienden, en ik aanbid en bewonder hem enorm. Trouwen in zijn jurk was een droom die uitkwam. En omdat het niet gepland was, wist ik niet of de juiste jurk in de stad zou zijn. Ik nam gewoon het risico en ging naar de Tom Ford-winkel. Hier hadden ‘m perfect klaarliggen met de sluier, in mijn maat. Er hoefden geen wijzigingen te worden aangebracht. Ik bedoel, het was meant to be, om eerlijk te zijn. En het maakte me gewoon zo gelukkig.”

Sami Knight stylede het haar van de bruid in zachte, losse krullen. En Anthony H. Nguyen creëerde een natuurlijke, glanzende make-uplook. Ondertussen droeg de bruidegom Brunello Cucinelli (en kreeg een touch-up van Rita’s visagist).

‘Eenvoudig en zalig’

Voor de ceremonie zelf hield het paar het simpel. “Ik droeg de parels van mijn moeder waarin ze trouwde. Mijn zus Elena deed [de armband] om mijn pols. Het was prachtig”, zegt Rita. “Mijn zus liep met me naar het altaar, en het was gewoon heel eenvoudig en zalig en kalm en privé en leuk.”

“Ja, het was prachtig”, voegt Taika eraan toe. “Om gewoon goede vrienden om ons heen te hebben en het niet te groot te maken. We hadden geen tafelaankleding of de stressvolle dingen die gepaard gaan met bruiloften. Het was leuk om het gewoon supereenvoudig te hebben. Mijn dochters waren er, en ze maakten alles heel leuk en gemakkelijk: ik denk alleen maar omdat we niet de druk hadden om cateraars te hebben en al die dingen, weet je, of mensen die laat komen, dat soort dingen.”

“Ik voelde me eigenlijk heel vredig”, zegt Rita. “Het was bijna als elke andere dag dag. Alleen hebben ons gewoon allemaal verkleed en zijn we getrouwd.”

Diner en Elvis-imitator

Na de ceremonie gingen Rita en Taika naar het huis van hun vriend Guy Oseary voor een etentje. “Hij was zo aardig om ons op het laatste moment te ontvangen”, zegt Rita. “We hebben een groep mensen bij elkaar gekregen en we hebben gewoon een geweldige tijd gehad!” Als een verrassingshuwelijkscadeau van een vriend kwam een Elvis-imitator opdagen om hen een serenade te brengen. Daarna danste iedereen de hele nacht een afspeellijst die het paar zelf had gemaakt.

Een jaar later genieten ze allebei nog steeds van het pasgetrouwde geluk. “Het werkt nog steeds!” roept Taika uit. “Ik kan niet geloven dat het een jaar geleden is.”

Same. Ik kan niet geloven dat het een jaar geleden is”, zegt Rita. “Het voelt alsof er niets is veranderd sinds de dag dat ik hem ontmoette op de barbecue. Het voelt gewoon zo goed om bij mijn beste vriend te zijn.”

©Jack Gorlin
1/18
Native Share
©Jack Gorlin
2/18
Native Share
©Jack Gorlin
3/18
Native Share
©Jack Gorlin
4/18
Native Share
©Jack Gorlin
5/18
Native Share
©Jack Gorlin
6/18
Native Share
©Jack Gorlin
7/18
Native Share
©Jack Gorlin
8/18
Native Share
©Jack Gorlin
9/18
Native Share
©Jack Gorlin
10/18
Native Share
©Jack Gorlin
11/18
Native Share
©Jack Gorlin
12/18
Native Share
©Jack Gorlin
13/18
Native Share
©Jack Gorlin
14/18
Native Share
©Jack Gorlin
15/18
Native Share
©Jack Gorlin
16/18
Native Share
©Jack Gorlin
17/18
Native Share
©Jack Gorlin
18/18
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.