wedding-season-komt-eraan-op-deze-platte-schoenen-dans-je-wel-de-hele-nacht-263785
©Getty Images

Een weddingoutfit gaat vaak hand in hand met hakken – van die schoenen waarvan je voeten het gegarandeerd zwaar te verduren krijgen, zeker wanneer de dansvloer geopend is. Gelukkig hoef je het jezelf niet zo moeilijk te maken. Met deze platte schoenen voor een bruiloft loop je er net zo feestelijk bij, maar dan een stuk comfortabeler.

Platte schoenen voor een bruiloft

Ballerina’s van Chanel

Op bruiloften met een klassiek tintje scoor je natuurlijk douze points met deze ballerina’s van Chanel. Een investering waar je nooit spijt van krijgt – deze schoenen zijn én blijven iconisch.

chanel, ballerina, chanel schoenen
©Chanel

Ballerina’s, € 930

J’Adior-slingback van Dior

Schoenen van Dior lenen zich natuurlijk uitstekend voor een feestelijke gelegenheid. En dan vooral deze slingbacks; zowel dit model als de opvallende strik staan garant voor elegantie.

©Dior

Slingback van Dior, € 850

Roségouden ballerina’s met parels van L.K. Bennett

We geven toe: deze ballerina’s moet je wel een beetje kunnen hebben. Schoenen om te ownen, omdat ze anders misschien wat degelijker zijn dan je lief is. Aan de andere kant: wat past er beter bij een bruiloft dan roségoud en klassieke parels?

ballerina, lk bennett
©de Bijenkorf

Ballerina van leer met metallic finish, € 187,50

Mary Janes van Carel

Naast slingbacks – altijd stijlvol – richten we ons ook graag tot de steeds populairder wordende Mary Janes. Dit exemplaar van het Franse Carel heeft een zeer subtiele hak en een metallic tint die dat weer helemaal opheft. Bovendien zorgen de bandjes over de wreef – hét kenmerk van Mary Janes – ook voor net dat beetje extra.

Zilvere mary jones carel
©Carel

Mary Janes van Carel, € 312

Leren slingback van Dune London

Wanneer je voor een feestelijk tintje niet terug kan vallen op de hak – omdat die simpelweg ontbreekt – kan je inzetten op kleur, of op details als strikken, gespen en sierlijke ornamenten. Bij deze ballerina van Dune London zit het ‘m duidelijk in de kleur. Alhoewel, ook de croco-structuur en het horsebit-ornament zorgen hier voor een feestelijke touch.

dune, schoenen, slingbacks
©de Bijenkorf

Slingbacks met croco-structuur, € 69

Gouden sandaaltjes van Jonak

Sandalen zonder hak zijn best een risico voor een bruiloft. Ze hebben tenslotte al snel de sfeer van een strandboulevard. Bij deze strappy sandaaltjes van Jonak kun je het erop wagen. Of, nu we het toch over dit label hebben: de Mary Janes van Jonak zijn ook een goede optie.

jonak, sandaal
©de Bijenkorf

Wallonie sandaal van leer met metallic finish, € 100

Meer tips rondom mode en bruiloften? Vogue zocht uit wat je als man kunt dragen naar een bruiloft, en waar je de mooiste jurken voor bruiloftsgasten shopt.

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.