feestelijk-en-comfortabel-dit-zijn-de-7-mooiste-platte-schoenen-voor-een-bruiloft-255129
©Getty Images

Een weddingoutfit gaat vaak hand in hand met torenhoge hakken. Van die schoenen waarvan je voeten het gegarandeerd zwaar te verduren krijgen – zeker wanneer de dansvloer geopend is. Gelukkig hoef je het jezelf niet zo moeilijk te maken. Met deze platte schoenen voor een bruiloft loop je er net zo feestelijk bij, maar dan een stuk comfortabeler.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Platte schoenen voor een bruiloft

Ballerina met parels van Jimmy Choo

We geven toe: deze ballerina’s moet je wel een beetje kunnen hebben. Schoenen om te ownen, omdat ze anders misschien wat degelijker zijn dan je lief is. Aan de andere kant: wat past er beter bij een bruiloft dan klassieke parels?

jimmy choo, schoenen, bruiloft
©de Bijenkorf

Suède ballerina’s, € 650

Suède ballerina van L.K. Bennett

Wanneer je voor een feestelijk tintje niet terug kan vallen op de hak – omdat die simpelweg ontbreekt – kan je inzetten op kleur, of op details als strikken, gespen en sierlijke ornamenten. Bij deze ballerina van L.K. Bennett zit het ‘m duidelijk in de kleur. Extra mooi wanneer het kobaltblauw terugkomt in je jurk of sieraden.

lk bennett, schoen, ballerina
©de Bijenkorf

Ballerina van suède, € 345

J’Adior-slingback van Dior

Schoenen van Dior lenen zich natuurlijk uitstekend voor een feestelijke gelegenheid. En dan vooral deze slingbacks; zowel dit model als een opvallende strik staan tenslotte garant voor elegantie.

dior, ballerina, slingback, dior schoenen, schoenen, bruiloft
©Dior

Slingback van Dior, € 850

Mary Janes van Carel

Naast slingbacks – altijd stijlvol – richten we ons ook graag tot de steeds populairder wordende Mary Janes. Dit exemplaar van het Franse Carel heeft een zeer subtiele hak en een metallic tint die dat weer helemaal opheft. Bovendien zorgen de bandjes over de wreef – hét kenmerk van Mary Janes – ook voor net dat beetje extra.

mary janes, carel
©Carel

Mary Janes van Carel, € 385

Leren slingback van Dune London

We zeiden het al: een hak compenseer je makkelijk met een opvallende kleur. Bij deze slingbacks van Dune London blijft het daar niet bij. Ook de croco-structuur en het horsebit-ornament zorgen hier voor een feestelijke touch.

dune, schoenen, slingbacks

Slingbacks met croco-structuur, € 115

Metallic sandalen van Mango

Sandalen zonder hak zijn best een risico voor een bruiloft. Ze hebben tenslotte al snel de sfeer van een strandboulevard. Bij deze strappy sandaaltjes van Mango kun je het erop wagen. Dat komt natuurlijk door de kleur goud, maar ook door de sluiting rondom de enkels.

sandalen, gouden sandalen, mango, schoenen
©Mango

Sandalen met bandjes, € 49,99

Ballerina’s van Chanel

Op bruiloften met een klassiek tintje scoor je natuurlijk douze points met deze ballerina’s van Chanel. Een investering waar je nooit spijt van krijgt – deze schoenen zijn en blijven iconisch.

chanel, ballerina, chanel schoenen
©Chanel

Ballerina’s, € 890

Meer tips rondom mode en bruiloften? Vogue zocht uit wat je als man kunt dragen naar een bruiloft, en waar je de mooiste jurken voor bruiloftsgasten shopt.

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.