dankzij-beyonce-is-de-cowboyhoed-een-hit-en-willen-wij-m-ook-293222
©Getty Images

Queen B gaat country: de zangeres heeft de country-esthetiek volledig omarmd en is helemaal in haar yee haw-era. Het begon allemaal bij de Grammy’s – achteraf bleek het een subtiele hint naar haar nieuwe album Cowboy Carter – toen Beyoncé in een op western geïnspireerd ensemble van Louis Vuitton verscheen. Die look maakte ze af met, jawel, een breedgerande off-white cowboyhoed, de Shasta 10X Premier Cowboy Hat om precies te zijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een week later droeg Beyoncé een all black look met een zwarte chique cowboyhoed tijdens de Super Bowl, dezelfde avond waarop ze de eerste twee singles van haar nieuwe album dropte: de ballad 16 Carriages en de line-dance jam Texas Hold ‘Em. Giddyup! Als modeaccessoire verlegt de cowboyhoed zijn grenzen.

Beyoncé en de cowboyhoed

Een cowboyhoed van hoge kwaliteit moet ver reizen en lang meegaan. Die reis heeft de hoed, overigens misschien wel hét accessoire van dit seizoen, inmiddels wel afgelegd. Het stoere en soms ook chique hoofddeksel verscheen bij de Oscars, liep over de catwalk tijdens Paris Fashion Week en haalde de cover van Vogue. Maar hé, de exemplaren van Beyoncé zijn misschien wel het begeerlijkst.

Je kunt ‘m gemakkelijk stylen met bijvoorbeeld een strakke jurk, slinky crop top of raw denim. Maar aangezien de zomer in zicht is, kun je ook voor een rieten exemplaar gaan boven je bikini of badpak. Wil je net als Beyoncé ook een cowboyhoed aanschaffen? Shop hieronder een aantal die door de redactie zijn geselecteerd. Ook de Stetson die de zangeres bij de Grammy’s droeg staat erbij.

Stetson cowboyhoed

©Stetson

 

Shasta 10X Premier Cowboy Hat, € 405

Strooihoed van Michael Kors

©Michael Kors

Karli Straw Hat, € 150

Cowboyhoed met ketting van ba&sh

©ba&sh

Henny hoed van wol, € 175

Cowboyhoed in fuchsia van Ruslan Baginskiy

©Ruslan Baginskiy via Miinto

Felt cowboy hat, € 160

Strooihoed van Valentino

©Valentino via Net-a-Porter

VLOGO leather-trimmed straw sunhat, € 750

Cowboyhoed van Old Habits Die Hard

©Old Habits Die Hard

The Rodeo Berry Wine, € 139,96

Cowboyhoed van Maison Michel

©Maison Michel via Mytheresa

Henrietta wool felt fedora, € 550

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.