de-nieuwe-schoenen-van-jennifer-lawrence-lijken-op-enkelsokken-maar-zijn-verrassend-chic-229521
©AKGS

Jennifer Lawrence staat bekend om haar stijlvolle streetstylelooks: van de ultieme casual-chique look tot de perfecte zomeroutfit. Deze week werd Lawrence gespot in New York terwijl ze met de kinderwagen door de Upper East Side wandelde, in een outfit die alle onderdelen van de Manhattan mom-look bevat. Een Mets-pet: check! Power walk-leggings: zeker weten! Maar de populaire New Balance-sportschoenen? Die blijven uit. De actrice heeft de uptown-versie van de sneaker omgeruild voor een meer ingetogen schoen. Eentje die zowel comfy als chic is.

Jennifer Lawrence draagt enkelsok-schoen

J-Law stylede haar outfit met een paar minimalistische zwarte ballerina’s die door hun dunne leer in eerste instantie lijken op een sportsok. Niets blijkt echter minder waar, want de klassieke schoenen in kwestie zijn van The Row. De zogeheten Ozzy-slippers – die voor een niet onaanzienlijk bedrag van 800 euro in de winkel liggen – zijn gemaakt van flinterdun ongevoerd stretch nappaleer. Een schoen die waarschijnlijk aanvoelt als fluweel, maar tegelijkertijd elk detail van iemands tenen benadrukt. Hoe dan ook: Jennifer Lawrence bewijst met haar schoenen dat ballerina’s ook perfect zijn voor een luchtje scheppen in stijl.

Jennifer Lawrence en The Row

Dat Jennifer Lawrence’s schoenen afkomstig zijn van The Row, komt niet geheel als een verrassing. De actrice wordt keer op keer gespot in items van het gewilde modelabel van de Olsen Twins. De diehard The Row-fan droeg eerder de zwarte Mary-Jane Ava flats, de Egon sandalen, de Sleeper flats en de Sharp pumps van het merk – om nog maar te zwijgen over haar blijvende liefde voor de Zipped boots van het merk. Kortom, als Mary-Kate en Ashley het maken, dan koopt Jennifer het – én geeft ze er een verfrissende draai aan. Ook bij deze elastische leren ballerina’s: door haar casual outfit laat ze de schoenen er eerder functioneel dan modieus uitzien.

Het is overigens niet de eerste keer dat Jennifer Lawrence kiest voor bijzonder schoeisel. De jelly shoe-fan bracht haar zwangerschapsverlof door in een paar fonkelende visserssandalen die doen denken aan de strandvakanties in je kindertijd. Ook deinst de actrice niet terug om Uggs – zowel de slippers als laarzen – in het openbaar te dragen. Hetzelfde geldt voor haar Adidas-slippers waarin ze vaak wordt gespot – lang nadat iedereen zijn of haar versie inruilde voor Birkenstocks. J-Law blijft haar persoonlijkheid volgen als het op stijl aankomt, en we are here for it.

Scroll verder voor stijlvolle zwarte ballerina’s: van Jennifer Lawrence’s The Row-variant tot net zo chique ontwerpen van high street-merken als COS en Mango.

The Row ballerina
©The Row

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Row, € 800

COS zwarte ballerina
©COS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COS, € 99

Vagabond zwarte ballerina
©Vagabond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mango, € 39,99

Arket zwarte ballerina
©Arket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arket, € 135

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.