suede-sneakers-zijn-populairder-dan-ooit-dit-zijn-onze-9-favorieten-294037
©Getty Images

Schoenentrends kunnen best grillig zijn. Wat dat betreft zijn sneakers een eeuwige constante; ze zijn simpelweg niet meer weg te denken. Toch zijn ook deze schoenen aan trends onderhevig. De suède sneaker is dit jaar bijvoorbeeld populairder dan ooit, bewijst onder andere de Adidas Samba. Vogue zette de mooiste exemplaren op een rij.

Een sneaker als modestatement

Sinds het bekende sneakermerk Converse de sneaker introduceerde – dan hebben we het over 1917 – is er veel veranderd. Deze schoen is inmiddels eerder regel dan uitzondering, vooral sinds het begin van de jaren zestig, toen ook merken als Puma, Adidas en Nike grote spelers werden. An sich is de sneaker dan ook geen modestatement meer (je kunt je voorstellen dat dat in de roaring twenties wél zo was). Maar wie denkt dat je met een sneaker überhaupt geen modestatement kunt maken, heeft het mis. Kijk bijvoorbeeld naar de felgekleurde suède Gazelle-sneakers van Adidas; al snel een blikvanger met een heel andere look dan de meer ingetogen zandkleurige Palermo-sneakers van Puma of MiuMiu. De ene sneaker is dus wat uitgesprokener dan de andere, maar soms is een subtiele sneaker nu eenmaal precies wat je look nodig heeft.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het zijn overigens schoenen om iets voorzichtiger mee om te gaan dan met je gemiddelde sneaker; suède is tenslotte kwetsbaar. Voor een festival of een regenachtige dag rekenen we dan ook op de witte sneaker – maken we daarna wel weer schoon – op andere dagen stappen we graag naar buiten op suède sneakers. En dan met name op onderstaande exemplaren.

Onze favoriete suède sneakers

Sneakers van Adidas x Maha

adidas maha sneaker
©Adidas x Maha

Samoa Chalk sneakers white/half green, € 120

Palermo sneakers van Puma

puma sneakers
©de Bijenkorf

Palermo sneaker van suède, € 90

Getrimd suède sneaker van Loewe

Loewe sneaker
©MyTheresa

Flow runner, € 750

530-sneaker van New Balance

suede sneakers new balance
©de Bijenkorf

530 sneaker van mesh met suède details, € 130

Sneakers van Sofie Schnoor

sneakers
©de Bijenkorf

Sneaker van suède, € 124,95

Suède sneakers van MiuMiu

miu miu
©MiuMiu

Suede sneakers, €680

Groene sneakers van Nike

sneaker nike
©Nike

Nike Cortez Vintage Suede, € 99,99

Gazelle-sneaker van Adidas

adidas
©de Bijenkorf

Gazelle sneaker van suède met leren details. € 130

Venturi sneakers van Veja

veja sneakers dames
©de Bijenkorf

Venturi sneaker met suède details, € 175

 

Vogue.nl ontvangt voor enkele van de artikelen een commissie wanneer je iets aanschaft via de affiliatelink op onze site.