bij-de-tijd-vogues-favoriete-horloges-van-het-moment-293780
©Getty Images

Een horloge is als sieraad een tijdloos symbool voor luxe en stijl – en uiteraard ook gewoon heel praktisch. De wereld van horloges biedt een breed scala aan opties voor elke smaak en gelegenheid. Wij zetten onze nieuwe favorieten op een rij. 

Van klassiek horloge tot sportieve smart watch 

Met een horloge kun je iedere kant op, als het gaat om smaak en stijl. Hou je van een klassieke look? Dan zit je met horloges van Cartier, Tudor en IWC Schaffhausen nooit mis. Met hun vakmanschap en duurzame ontwerpen hebben deze uurwerken een gevoel van nostalgie en elegantie dat trends overstijgt. Je kunt op jacht gaan naar een vintage exemplaar, maar de luxe merken brengen gelukkig ook nog steeds horloges uit in hun klassieke vorm.

Aan de andere kant van het spectrum vind je sportieve smart watches, die voldoen aan de behoeften van de moderne avonturier. Met functies als GPS-tracking, hartslagmonitoring en waterbestendigheid zijn deze horloges ontworpen om outdoorliefhebbers te vergezellen op hun avonturen. Ook fijn: horlogemerken blijven innoveren, maar ook denken aan het ontwerp. Hierdoor doen deze uurwerken niet onder qua stijl. Kijk maar naar de nieuwste exemplaren van Samsung.

Hou je van horloges die meer on trend zijn? Dan wil je zeker een kijkje nemen bij Chanel, die de horlogecollectie dit jaar in een Barbieroze jasje stak. Frederique Constant gaat dit jaar ook voor kleur, met uurwerken in groene, rode en blauwe kleuren. Bulgari zet in op de populariteit van het armbandhorloge en brengt in samenwerking met architect Tadao Ando een nieuwe versie uit van het iconische Serpenti-model.

Watches and Wonders

Elk jaar dient het prestigieuze evenement Watches and Wonders in Genève als etalage voor de nieuwste innovaties en ontwerpen in de wereld van de horlogerie. Van de onthulling van nieuwe collecties tot exclusieve previews, het evenement brengt top horlogemakers, ontwerpers en liefhebbers van over de hele wereld samen. Het is een viering van vakmanschap, innovatie en passie voor de kunst van het uurwerken.

Vogue’s favoriete horloges

Of je je nu aangetrokken voelt tot de tijdloze elegantie van klassieke uurwerken, de robuuste functionaliteit van sportieve smart watches of on trend (armband)horloges, hieronder vind je Vogue’s selectie favoriete horloges.

Tudor

tudor horloge Clair de Rose
©Tudor

Clair de Rose-horloge met blauwe wijzerplaat, € 2.550

Bulgari

bulgari serpenti
©Bulgari

Armbandhorloge Tadao Ando x Bulgari Serpenti, prijs op aanvraag

IWC Schaffhausen

iwc Schaffhausen horloge
©IWC Schaffhausen

Portugieser Eternal Calendar-horloge met leren band, prijs op aanvraag

Chanel

Chanel horloge boyfriend skeleton pink edition
©Chanel

Boyfriend Skeleton-horloge in Pink Edition, prijs op aanvraag

Breguet

breguet horloge
©Breguet

Polshorloge Reine de Naples in 18-karaats goud, € 54.300

Louis Vuitton

Louis Vuitton horloge
©Louis Vuitton

Tambour Automatic-horloge in geelgoud, prijs op aanvraag

Montblanc

montblanc horloge
©Montblanc

Polshorloge Iced Sea Automatic Date, € 3.350

Jacques du Manoir

Jacques du manoir horloge
©De Bijenkorf

Inspiration Roman-horloge, € 229

Frederique Constant

Frederique constant horloge luna
©Frederique Constant

Classics Elegance Luna-horloge met diamanten en groene band, € 4.295

Cartier

Cartier horloge tortue
©Cartier

Tortue Monopoussoir Chronograph-horloge met leren band, prijs op aanvraag

Samsung

samsung horloge smart watch
©De Bijenkorf

Galaxy Watch 6 smartwatch, € 579

Fossil

fossil horloge
©De Bijenkorf

Harwell-horloge met leren band, € 169

Vogue.nl ontvangt voor enkele van de artikelen een commissie wanneer je iets aanschaft via de affiliatelink op onze site.