deze-winterjas-die-we-op-de-runway-van-copenhagen-fashion-week-spotten-wil-je-nu-al-aan-284779
©Spotlight

Kopenhagen gaat op chic. De Deense it-merken namen ons tijdens Copenhagen Fashion Week mee naar de mooiste locaties. Van het luxe Hôtel d’Angleterre tot het prachtige Paleis Moltke – we konden de kroonluchters tellen. Hiermee gingen ook veel runwaylooks gepaard die eleganter en ingetogener waren dan hoe we ze kennen van de Deense modeweek. Inclusief dé jas die wordt voorspeld voor de herfst/winter van 2024: de winterjas met ingebouwde sjaal of cape.

Winterjas met sjaal

Dat Kopenhagen niet de warmste stad is, heeft een voordeel: de ontwerpers weten maar al te goed hoe ze stijl met functionaliteit (lees: warmte) kunnen combineren. Een aantal seizoenen geleden zorgde dit nog voor een explosie aan vrolijk gekleurde pufferjassen, maar de Deense modeweek lijkt nu volwassener te worden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dit betekent lange lederen handschoenen, kwalitatief knitwear en de it-jas van het najaar: de manteljas met ingebouwde sjaal of cape. We spotten deze jas bij de shows van Lovechild 1979, Mark Kenly Domino Tan en The Garment.

winterjas cape sjaal
©Spotlight
The Garment, Lovechild 1979

Het ontwerp biedt praktische voordelen. Zo schaf je een jas en sjaal in één aan. En met een beetje geluk zit de sjaal ook nog vast aan de jas, zodat je ‘m nooit kwijtraakt. Daarnaast zorgt het draperende effect van de sjaal (wanneer je ‘m over je schouders zwiept) ervoor dat het totale plaatje eruitziet als een luxe capejas. Hiermee kun je zelfs je zondagskloffie een dure uitstraling geven. Ook lijkt deze chique jas te resoneren met onze behoefte naar eenvoud in kledingkeuzes: geen drukke mix van prints, maar één statementpiece die de show steelt.

Shop de jas hier

Gelukkig hoeven we niet op de herfst/winter van 2024 te wachten om de jas al aan te kunnen. Zo ging de jas van Toteme met sjaalkraag en borduring al viral en zagen we Kendall Jenner met een prachtige lederen variant van Bottega Veneta. Ook de webshops staan vol met elegante opties die je iedere winter weer uit de kast zal trekken. Bekijk hieronder onze favorieten.

COS

cos jas sjaal
©COS

Oversized trenchcoat met sjaal-detail van COS, € 175

Toteme

toteme jas met sjaal
©De Bijenkorf

Mantel in wolblend met sjaalkraag en borduring van Toteme, € 880

NA-KD

nakd jas sjaal
©NA-KD

Lange jas met sjaal van Na-kd, € 114

The Row

the row jas sjaal
©MyTheresa

Kasjmier jas Meti met scarf-detail van The Row, € 11.780

Next

next halflange jas met sjaal
©Zalando

Halflange jas met sjaal van Next, € 177

Ted Baker

ted baker manteljas met sjaal
©De Bijenkorf

Oversized mantel in wolblend met sjaalkraag van Ted Baker, € 225

COS

cos jas met sjaal
©COS

Oversized wollen manteljas met penstreep van COS, € 275

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.