in-gesprek-met-gia-bab-jutta-leerdam-en-4-andere-talenten-over-succes-je-moet-jezelf-opnieuw-uitvinden-270985

We zijn inmiddels bijgekomen van Milan Fashion Week, waar de See Now Buy Now herfst/winter 2023-show van BOSS één van de vele hoogtepunten was. Hoewel het merk zich op de catwalk volledig stortte op de corporate world, juicht BOSS in de nieuwste campagne juist allerlei verschillende vormen van succes toe.

6 bekende talenten over hun weg naar succes

Zes talenten mogen zichzelf de ‘BOSSes of Amsterdam’ noemen. Dankzij hun passie, authenticiteit en doorzettingsvermogen zijn zij volgens het modemerk dé leiders in hun eigen industrie. Vogue spreekt Gia Bab, Jutta Leerdam, Joris Bijdendijk, Anna Nooshin, Frenna en Jurriën Timber over succes, hun belangrijkste levenslessen en stijl. Tot slot deelt ook HUGO BOSS-CEO Daniel Grieder zijn visie op succesvol ondernemen.

In gesprek met…

Gia Bab

“In 2021 belde de casting director van Burberry me op met het nieuws dat Riccardo Tisci zei dat ik zijn show in Londen moest lopen. Dit heb ik gedaan in aanwezigheid van een iconische cast, met onder anderen Joan Smalls en Nyasha Matonhodze. Dat was het keerpunt in mijn carrière; de rest is geschiedenis. Zo liep ik begin dit jaar de herfst/winter 2023-show van Mugler. Dat was voor mij een echt ‘wow-moment’, waarvan ik een ongelofelijk gevoel van empowerment en trots kreeg. Verder is kleding voor mij een vorm van zelfexpressie. Hoe je je kleedt heeft invloed op hoe je je voelt en hoe je jezelf presenteert aan de wereld. Maar het werkt ook andersom: mijn stemming beïnvloedt ook mijn kledingkeuze.”

Jutta Leerdam

“Het was mijn vaders idee dat mijn zus en ik begonnen met schaatsen. Ik vond het in het begin maar niks, omdat ik er niet goed in was. Naarmate ik beter werd, begon ik het ook leuker te vinden. Ik besloot er vol voor te gaan en won binnen de kortste keren wedstrijden in elke leeftijdscategorie. Ik heb altijd veel discipline gehad – soms zelfs te veel. Dat is ook een les: ik ben best wel perfectionistisch en moet niet te streng zijn voor mezelf. Door dingen af en toe los te laten, word je een gelukkiger mens. Én natuurlijk lekker nuchter blijven. Ik voel me het meest empowered met een gouden medaille om mijn nek. In een vol stadion, waar iedereen juicht en viert dat ik zojuist gewonnen heb.”

Onder meer Jutta Leerdam en Gia Bab vertellen over succes voor de nieuwe BOSS-campagne.

Joris Bijdendijk

“Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Mijn ouders hadden een zelfvoorzienende boerderij in de Ardennen, waar we elke vrijdag naartoe gingen. Daar is de liefde voor het koksvak ontstaan. Op mijn vijftiende begon ik als afwasser in een restaurant, daar zag ik hoe koks next level kookten. Ik wist meteen dat ik dat ook wilde en maakte een plan. Ik ging drie jaar in de leer bij chef-kok Ron Blaauw en daarna aan het werk in Frankrijk. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor drie restaurants en honderd man personeel. Het is belangrijk jezelf continu opnieuw uit te vinden. Zoek kansen en innoveer in moeilijke tijden, in plaats van bij de pakken neer te zitten.”

Joris Bijdendijk voor BOSS

Anna Nooshin

“Al sinds 2011 ben ik actief in het medialandschap, wat dat betreft ben ik bijna een dinosaurus. Nadat ik een eigen mediaplatform begon, breidde ik mijn carrière uit met YouTube, televisie en het schrijven van boeken. Sinds 2020 onderneem ik ook achter de schermen. Ik geloof niet in een plan B. Als je iets heel graag wil, zal het altijd lukken. Zoals Kris Jenner zegt: ‘Als je op zakelijk vlak ‘nee’ te horen krijgt, dan spreek je met de verkeerde persoon’. Een ‘BOSS’ zijn betekent voor mij dat je onafhankelijk bent. Verwar dat niet met dat je nooit iemand anders nodig mag hebben. Het is juist mooi en kwetsbaar om mensen in je leven te omarmen.”

Onder meer Anna Nooshin en Gia Bab vertellen over succes voor de nieuwe BOSS-campagne.

Frenna

“Ik groeide op met oudere zussen en ouders die vrijwel altijd muziek luisterden, van Afrikaanse muziek tot Destiny’s Child and so on. Op jonge leeftijd wist ik al dat ik artiest wilde worden. Ik stopte er veel tijd en energie in, maar uiteindelijk was het mijn omgeving die me pushte daadwerkelijk muziek uit te brengen. Op een gegeven moment ontstond rapgroep SFB. We gingen viral binnen onze community. Na een paar jaar focuste ik me op solo releases, en startte ik mijn eigen recordlabel 777. Kleding zie ik als een een manier om deuren voor jezelf te openen. Daarnaast is het een onderdeel van je merk en hoe je je wil profileren als artiest.”

Frenna voor BOSS

Jurriën Timber

“Ik ben geboren in Utrecht, waar ik opgroeide met vier broers en mijn moeder. We zijn heel hecht en ik beschouw ze als deel van mijn succes. Doordat ik als kind een fijne basis en structuur had, kon ik me focussen op voetbal. Samen met mijn tweelingbroer Quinten heb ik elf jaar bij Ajax gevoetbald, tot ik deze zomer een transfer maakte naar Arsenal. Mijn focus lag altijd op mezelf blijven ontwikkelen, ondanks de omstandigheden waar ik in zat. Eigenschappen die daarbij helpen zijn bescheidenheid, dankbaarheid en strategisch denken. Ik vind het heel bijzonder dat ik als ‘BOSS’ een voorbeeld kan zijn voor anderen, met name voor sporters.”

Jurriën Timber voor BOSS

 

 

 

 

 

Daniel Grieder

“Ik ben geboren in Washington D.C., Verenigde Staten, maar opgegroeid in Schaffhausen, Zwitserland. Op jonge leeftijd ontdekte ik mijn liefde voor het ondernemerschap. Toen ik op school zat, had ik een ijskraam en verkocht ik stenen uit de bergen aan toeristen. Via een vakantiebaantje in de kledingwinkel van mijn zwager belandde ik in de modewereld. Twee jaar geleden accepteerde ik de positie als CEO bij HUGO BOSS. In de tussentijd heb ik geleerd dat een sterk team het belangrijkst is. Vertrouwen hebben in elkaar, maar bovenal ook in jezelf. En daar is mijn passie voor mode aan te koppelen; kleding versterkt dit gevoel van zelfvertrouwen.”

Daniel Grieder voor BOSS

Op 12 oktober vierden we de heropening van de BOSS-winkel op de Leidsestraat 1-3, Amsterdam. Daar bemachtig je vanaf 15 oktober de gloednieuwe collectie en de stijlen van de ‘BOSSes of Amsterdam’. Liever online? Dan shop je jouw favoriete looks op de website

Beeld talenten: Eva Roefs, beeld Daniël: Angela Huizer