deze-huisdieren-van-beroemdheden-zijn-bijna-bekender-dan-hun-baasje-247560
©Getty Images

Wegwezen, nepo-baby’s. Het zijn niet de kinderen van beroemdheden die in de voetsporen van hun ouders treden, maar hun geliefde huisdieren. Met eigen socialmediakanalen, kleding- en accessoirelijnen en hoofdrollen in modeseries en -campagnes harken ze miljoenen binnen. Braaf beestje, braaf!

Huisdieren van beroemdheden

Queen Choupette

De koningin van de modedieren is zonder twijfel kat Choupette, niet zo gek als je vader een Kaiser was. Met de komst van Choupette in het leven van Karl Lagerfeld werd er een nieuw level van liefde en gekte aangeboord en iedereen moest daarin delen. De kat fungeerde als model in modebladen als V magazine en op de covers van de Duitse en Braziliaanse Vogue, Madame Figaro en Harper’s Bazaar en er kwam een onuitputtelijke stroom van Choupette-merch. Helaas overleefde de poes haar baasje, maar Lagerfeld zorgde er in zijn testament voor dat ze goed verzorgd achter zou blijven.

De katten van Grace

Katten en mode zijn de twee grote liefdes in het leven van de legendarische roodharige superstylist Grace Coddington (81). En net als Karl Lagerfeld heeft zij die twee obsessies op aantrekkelijke wijze weten te combineren met haar aanbiddelijke illustraties van poezen in een mode-umfeld. Nog leuker werd het in 2018 met de Louis Vuitton-collab waarbij haar katten figureerden op tassen en andere accessoires en zelfs een tijdje een eigen pop-upstore hadden. Natuurlijk is ze ook haar hele leven omringd door een posse van poezen, met de perzen Pumpkin en Blanket als de beroemdste fluffballs. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @therealgracecoddington

Hallo, ik ben Marcs hond

Afgelopen augustus werd Neville Jacobs, de bulterriër van Marc Jacobs, tien jaar oud. In zijn lange leven – in hondenjaren is Neville al gauw zeventig – heeft hij een nieuwe standaard gezet voor hondencarrières. Niet alleen heeft hij op Instagram bijna 185k volgers, ook stond hij gewillig model, gekleed in allerlei designeroutfits van zijn vader en andere ontwerpers én was hij het gezicht van een stichting die zich ontfermt over zwerfhonden uit Puerto Rico. Niet zo gek dat over deze hardest working dog in fashion ook een prachtig koffietafelboek verscheen in 2016: Neville Jacobs, I’m Marc’s Dog.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Neville Jacobs (@nevillejacobs)

De mopsjes van Valentino

In de documentaire Valentino – The Last Emperor verklaart de perma-bruine societydesigner: “I don’t care about the collection, my dogs are more important“. Op dat moment (2009) waren dat de mopshondjes Molly en haar kinderen Margot, Maude, Maggie, Monty en Milton. Zoals te zien was in de documentaire leiden de mopsjes van Valentino en zijn partner Giancarlo Giammetti een luxeleven waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen: ze mogen overal mee naartoe, van het chalet in Gstaad tot het jacht in de Méditerranée, hebben hun eigen auto en butler. Hoeveel hondjes de 90-jarige ontwerper en zijn 80-jarige vriend nu nog bezitten, is onbekend. 

De mopshondjes van Valentino
©ANP

Hector de teckel(tas)

Designer Thom Browne ontwierp een tas naar de gelijkenis van zijn beste vriend: Hector, de ruwharige teckel. De eerste Hector uit 2016 was even harig als zijn levende voorbeeld en na het immense succes daarvan verschijnen er elk jaar weer nieuwe varianten van de teckeltas, van effen tot geruit, chic zwart tot uitbundig goud en van leer tot wit pluche. Veel past er trouwens niet in de Hector, maar er is zeker ruimte voor een voorraad poepzakjes, dus dat maakt hem in ieder geval tot de ideale honden-uitlaattas. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hector Browne (@hectorbrowne)

New dog on the block

In september 2020 kwam TouTou in het leven van de Franse ontwerper Simon Porte Jacquemus en diens man Marco Maestri en a star was born. De gevlekte teckel met zijn aandoenlijke oversized flaporen heeft inmiddels bijna 50k volgers op Instagram en die trekt hij met eigenlijk betrekkelijk weinig posts – note aan Jacquemus: die frequentie mag echt omhoog. En met een modeontwerper als vader kon het natuurlijk niet uitblijven: zijn eigen lijn gebreide truitjes. Ondanks het prijskaartje van 180 euro zijn die volledig uitverkocht, al kun je je hond wel op een wachtlijst zetten voor zo’n collector’s item. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TOUTOU (@mynameistoutou)

Tinkerbell en de Hiltonhondjes

Godmother van de celebrityhondencultus is uiteraard Paris Hilton en godmother van haar roedel kleine hondjes is uiteraard Tinkerbell. Tinkerbell de chihuahua leeft helaas niet meer, maar is waarschijnlijk wel de eerste hond die voortleeft in NFT-vorm, wat de visionaire kanten van haar baasje maar weer eens bevestigt. De nog levende hondjes, een assortiment van voornamelijk chihuahua’s en pomeriaantjes (hoeveel het er precies zijn is aan constante verandering onderhevig) leven een koninklijk leven in hun eigen paleisje van twee verdiepingen, voorzien van airconditioning, designmeubilair en een kroonluchter. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door #FindDiamondBaby (@hiltonpets)

Gaga’s dognapping drama

Twee jaar geleden werd Lady Gaga’s dog walker Ryan Fischer tijdens het uitlaten in de borst geschoten en beroofd van Koji en Gustav, twee van haar Franse buldogs. Fischer bleef in levensgevaar achter met naast zich Asia, de derde hond. Gaga loofde meteen een beloning van een half miljoen dollar uit en de hondjes werden twee dagen later levend en wel teruggebracht. De vrouw die ze had ‘gevonden’ werd twee maanden later gearresteerd omdat ze een relatie bleek te hebben met een van de drie dognappers. Onlangs werd de twintigjarige schutter veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf. Hij beweert niet te weten dat de honden in kwestie van Lady Gaga waren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

Kattenvrouwtje Taylor Swift

Ben je een kattenvrouwtje als je meer dan één kat hebt? Dit vroeg Taylor Swift zich af net voordat ze haar tweede poezenbeest aanschafte. “No, three cats is a cat lady. Two cats is a party“, verzekerden haar vriendinnen haar. Inmiddels kwalificeert Swift zich wel degelijk voor de status van kattenvrouwtje, want naast de wereldberoemde Scottish folds Meredith Grey en Olivia Benson, is ze sinds een paar jaar ook moeder van ragdoll Benjamin Button. Ze heeft die status overigens volledig omarmd en post om de haverklap kattencontent op TikTok en Instagram. Naast hun aanwezigheid op social media hadden de drie ook een figurantenrol in de video Me. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

Dit is een ingekorte versie van het oorspronkelijke artikel over de huisdieren van beroemdheden uit Vogue’s Legendary Issue met Alek Wek op de cover.