kate-moss-over-de-feestdagen-haar-favoriete-partylooks-en-dansen-met-elton-john-en-charlotte-tilbury-274481
©Charlotte Tilbury

Hoewel ze in de jaren negentig vooral bekend stond om haar grungy stijl en glamour meer het terrein was van haar collegasupers, vermaarde Kate Moss vanaf de zeroes steeds meer roem met haar partylooks. Neem bijvoorbeeld de donkerblauwe vintage paillettenjurk die ze op haar 30e verjaardag droeg, compleet met Studio 54-krullen en glinsterende midnight blue oogmake-up. Geen wonder dat Moss al jaren het gezicht is van beautymerk – en boegbeeld van ultieme glamour – Charlotte Tilbury. Ook in de nieuwe holidaycampagne is de spotlight gericht op het supermodel. Die moet ze weliswaar delen met Elton John, maar dat verhoogt de feestvreugde alleen maar.

Kate Moss in holidaycampagne Charlotte Tilbury

De feestdagen laten nog even op zich wachten, maar de beelden van Charlotte Tilbury’s holidaycampagne doen ons geloven dat het al zover is. Als vast gezicht van het beautymerk schittert Kate Moss op de beelden, maar dat doet ze dus niet alleen. Voor de campagne van dit jaar strikte Tilbury niemand minder dan Elton John om het supermodel te vergezellen. Net als vorig jaar – eveneens met Moss in de hoofdrol, alleen dan in het gezelschap van Lily James, Jourdan Dunn en Twiggy – pakt het merk weer uit met veel glitter en glamour.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Om de nieuwe holidaycollectie te vieren, sprak Vogue exclusief met Kate Moss over haar favoriete partylooks, het uitwisselen van beautygeheimen met dochter Lila en hoe de feestelijke beelden van de campagne tot leven kwamen (iets met dansen op Elton Johns kersthit Step Into Christmas).

Kate Moss en Charlotte Tilbury

Hoe hebben jij en Charlotte elkaar ontmoet?

“Dat was op de set in 1998. Charlotte was geboekt om mijn make-up te doen, Katie Grand was aan het stylen en Jefferson (mede-oprichter en CEO van Dazed Media, en vader van Moss’ dochter Lila, red.) was me aan het interviewen, dus het was een heel belangrijke shoot. Het was ook de dag dat ze haar beroemde feline flick bedacht. Ik voelde meteen haar energie en passie voor make-up. Sindsdien zijn we vriendinnen.

In de loop der jaren hebben Charlotte en ik zoveel fantastische momenten gedeeld en samen zoveel iconische beautylooks gecreëerd. We zijn binnen een jaar na elkaar geboren en onze carrières zijn tegelijkertijd van start gegaan. Ik vind het geweldig om met haar te werken – veel van mijn favoriete shoots en covers waren met Charlotte.”

Waarom denk je dat jullie zo’n goede band hebben?

“Charlotte en ik hebben een gemeenschappelijk gevoel voor plezier, avontuur en ambitie, maar ook een geloof in vrouwen die andere vrouwen steunen. We houden ervan om elkaar op te peppen, elkaar te vieren en de magie te delen. In de afgelopen 30 jaar hebben we altijd op elkaar geleund en van elkaar geleerd. Samen groeien is het meest magische deel van onze reis geweest. We zijn meer dan vrienden; we zijn familie – ik vind het geweldig om peettante te zijn van haar zoon.”

Ultieme partylook

Welk product is jouw essential voor de ultieme feestlook?

“Ik ben geobsedeerd door Charlottes nieuwe Rocket Girl Lipstick, die ze heeft gecreëerd als eerbetoon aan mij! Een coole nudey roze tint die bij elke feestelijke ooglook past. Het is zo’n veelzijdige lippenstift, wat ‘m perfect maakt voor elk feest. Hij is flatterend voor alle leeftijden en stelt nooit teleur. Daarom noemt Charlotte het een zelfcontourende lippenstift, omdat hij over de lippen glijdt voor direct vollere lippen. Charlotte gebruikt deze al maanden stiekem bij mij en ik heb er altijd eentje in mijn partytas.”

Ik moet altijd denken aan de donkerblauwe look van je 30e verjaardag, maar zo ga je niet elke dag de deur uit. Hoe ziet jouw dagelijkse routine eruit?

“Ik hou ervan om een speciale look te creëren voor feestjes, evenementen en gelegenheden, maar voor een natuurlijke, alledaagse look is mijn routine supersnel en gemakkelijk. Na mijn huidverzorging breng ik altijd Charlottes Beautiful Skin Radiant Concealer met verzorgende ingrediënten aan onder mijn ogen voor een liftend effect. Daarna breng ik de Beautiful Skin Sun-Kissed Glow Bronzer aan op plekken waar het zonlicht van nature op valt om een stralende, gebronsde gloed te krijgen. Ik gebruik ook altijd Charlottes Legendary Brows – mijn favoriete getinte wenkbrauwgel door het microprecisieborsteltje dat de natuurlijke wenkbrauwhaartjes nabootst en moeiteloos alle schaarse plekjes opvult voor vollere wenkbrauwen. Om mijn look af te maken, gebruik ik natuurlijk Charlottes nieuwe Rocket Girl Lipstick – die is tenslotte voor mij gemaakt!”

Starpower

Wat is jouw favoriete type feest of feestdag?

“Ik hou van alles wat met de feestdagen te maken heeft – ze zijn altijd gevuld met mode, beauty en glamour. Charlotte en ik hebben altijd zoveel plezier samen in deze magische tijd van het jaar. Onze avond in Club Magic in Parijs was het feest van onze dromen. We waren daar om de nieuwe holidaycampagne te lanceren en de energie was euforisch. Ook toen we de campagne op de set filmden, hadden we zo’n onvergetelijke dag. We dansten de hele avond op Elton Johns nummer Step Into Christmas, dat dit jaar 50 jaar bestaat. Zijn starpower zat in elke look en elk moment verwerkt. Het was een dag vol plezier, echt de sfeer van de feestdagen.”

Waar keek je het meest naar uit in deze holidaycampagne?

“Ik was zo blij en trots om deel uit te maken van deze campagne die een boodschap van liefde en vreugde naar iedereen stuurt. Het was zo leuk, maar het had ook een specifiek doel voor ogen. Zo schijnt de campagne licht op Eltons initiatief The Rocket Fund, mogelijk gemaakt door de Elton John AIDS Foundation. Het is zo belangrijk om onze stem te gebruiken om positieve verandering teweeg te brengen en doelen te steunen die ons nauw aan het hart liggen.”

Perfect duo

Wat is jouw favoriete beautytruc?

“Als ik naar een feestje ga, hou ik ervan wat glitter toe te voegen. Daarom ben ik dol op Charlottes nieuwe The Beautyverse Palette. Charlottes nichtje Sofia Tilbury gebruikte dit op mijn ogen voor de holidaycampagne. Je kunt er eindeloos veel feestlooks mee creëren en het is zo snel en makkelijk in gebruik. Ik ben geobsedeerd door hoe de zilveren tint met het licht speelt en je grotere, helderder uitziende ogen geeft. De perfecte combinatie van vintage en modern. Zoals Charlotte zegt, voegt het dimensie toe, om je ogen als het ware naar een andere dimensie te brengen.”

Welk product zit altijd in je tas?

“Ik heb altijd graag een Feline Flick-eyeliner in mijn tas, ik ga nooit de deur uit zonder. Het is zo snel en makkelijk aan te brengen en het heeft meteen zo’n impact – het opent mijn ogen en maakt me klaar voor de dag. Geweldig om te combineren met een nude lip. Een perfect duo.”

Beautywijsheden

Wat is nu jouw kijk op ouder worden vergeleken met hoe je er vroeger over dacht?

“Ik denk niet echt meer na over tijd – ik zie het niet als een probleem. Er zijn zoveel manieren waarop je tegen tijd en ouder worden kunt aankijken. Voor mij is het belangrijker om de dingen te vinden waardoor ik me de mooiste en zelfverzekerdste versie van mezelf voel, of dat nu meditatie, mijn skincareroutine of mijn Cosmoss-thee is – die ontspant me altijd.”

Wie is jouw all-time beautyicoon?

“Anita Pallenberg of Suzie Cave – twee van de coolste vrouwen die deze planeet gekend heeft.”

In hoeverre deel je beautytips met je dochter Lila (of zij met jou)? Hebben jullie een verschillende aanpak wat beauty betreft?

“Mijn lieve Lila houdt me altijd op de hoogte van de nieuwste tips, trucs en trends die ik volgens haar moet proberen. Op mijn beurt deel ik graag al mijn tijdloze beautygeheimen met haar. Sommige vind ik al geweldig sinds mijn modellendagen in de jaren negentig.”

Elton John en Kate Moss in de nieuwe holidaycampagne van Charlotte Tilbury
©Charlotte Tilbury

De holidaycollectie van Charlotte Tilbury is nu verkrijgbaar via charlottetilbury.com.