dit-zijn-de-7-grootste-beautytrends-van-de-herfst-winter-2022-208036

De trends die we een half jaar geleden op de catwalk zagen – tijdens de herfst/winter 2022-shows – zien we dit najaar terug in het straatbeeld. Maar de grote modehuizen voorspellen ruim een half jaar van tevoren niet alleen wat we gaan dragen; ook op beautygebied geeft de catwalk ons steevast een voorproefje. Tijdens fashion month in maart zagen we vaak dezelfde beautylooks terugkeren. Welke dat ook alweer waren? Wij zetten ze op een rij, zodat jij ze voor de spiegel kunt uitproberen. Dit zijn de grootste beautytrends van de herfst/winter 2022.

Beautytrends herfst/winter 2022

Als er geen haartransformaties waren (we kijken naar jullie, Kendall Jenner en Gigi Hadid), dan waren er wel gebleekte wenkbrauwen. Offbeat leek sowieso het thema tijdens de herfst/winter 2022-shows, want er waren verrassende beautylooks in overvloed. Neem bijvoorbeeld de glinsterende, over-de-top gezichtsversieringen bij Simone Rocha, of de grunge beauty bij Versace, Eckhaus Latta en Blumarine.

Bekijk hieronder de grootste beautytrends die we op de herfst/winter 2022-catwalks spotten, want het is tijd om ze toe te passen.

Gebleekte wenkbrauwen

Dit najaar draait het om gebleekte wenkbrauwen. We zagen de extreem lichte wenkbrauwen veelvuldig terugkomen in verschillende shows, waaronder bij Versace, Burberry, Rick Owens en Richard Quinn. De look creëert een bijna buitenaardse schoonheid, zoals de Hadid-zussen en Kate Moss’ dochter Lila Moss aantonen op de catwalk. Rebels en edgy, precies de tijdsgeest van nu.

Beautytrends herfst/winter 2022: gebleekte wenkbrauwen
©Acielle/Style Du Monde, ANP, Darrel Hunter
1/7
Native Share
Richard Quinn, Versace, Burberry

Metallics

Ook gaan we de komende maanden glimmen en glanzen – of nou ja, onze ogen dan. Bij Gucci zagen we zilverkleurige metallic folie op de oogleden, een creatie van make-upartiest Thomas de Kluyver. Maar metallics waren er ook in subtielere vorm, zoals bij Dior, waar visagist Peter Philips de binnenste ooghoeken voorzag van zilverkleurige accenten. Naast metallics in make-up zagen we ze ook terug in het haar. Zo versierden haarspelden en logoclips de lokken van zowel Fendi- als Chanel-modellen.

Beautytrends herfst/winter 2022: metallics
©Acielle/Style Du Monde, ANP
2/7
Native Share
Dior, Gucci, Ambush

Next-level gezichtsversieringen

Dat onze ogen gezien mogen worden, bewijzen ook de vele gezichtsversieringen van dit seizoen. Geen subtiele strass of stickers, maar gewaagde decoratie die soms het gehele gezicht omlijsten. De meest extreme vorm zagen we bij Burberry, waar make-upartiest Pat McGrath duizenden kleine kristallen op het gezicht aanbracht. “Divine skin meets crystal couture“, zoals ze het zelf noemde. Ook bij Simone Rocha waren de ogen complete meesterwerken met edelstenen, parels en kristallen. In een totaal andere categorie: trompe l’oeil gezichtspiercings bij Givenchy.

Beautytrends herfst/winter 2022: gezichtsversieringen
©Acielle/Style Du Monde, Darrel Hunter
3/7
Native Share
Simone Rocha, Givenchy, Burberry

Grunge beauty

Daarnaast is ook de donkere ‘after dark’ make-up on trend. De donkere oog- en lipmake-up die we op de herfst/winter 2022-catwalks zagen, neigt behoorlijk naar de grunge kant. Dat betekent: gitzwarte, soms smudgy ogen, donkere lippen en – daar hebben we ze weer – gebleekte wenkbrauwen. De look zagen we onder meer bij Versace, Eckhaus Latta en Blumarine.

Beautytrends herfst/winter 2022: grunge beauty
©ANP, Hunter Abrams
4/7
Native Share
Versace, Eckhaus Latta, Blumarine

Wetlook

Handdoekdroog haar, but make it fashion – die trend voorspelden meerdere ontwerpers voor dit seizoen. De beroemde wetlook is terug, maar met een 2022-twist. Bij Fendi zagen we een moderne variant van het kapsel, inclusief zijscheiding en haarclip. De look bij Altuzarra bezorgde ons heuse mermaid vibes, terwijl de modellen bij Giambattista Valli net uit het water leken te komen. Of zoals hairstyliste Cyndia Harvey het verwoordde: “Ze zeiden nat, dus gaf ik ze doorweekt”.

Beautytrends herfst/winter 2022: wetlook
©ANP, Hunter Abrams
5/7
Native Share
Giambattista Valli, Fendi, Altuzarra

Knallende oogmake-up

Oogschaduw speelt dit najaar een belangrijke rol. We gaan niet meer voor subtiele bruintinten, maar juist voor kleurrijk en bold. Daarmee kun je alle kanten op, want zo’n beetje alle nuances zijn de catwalk gepasseerd: van pasteltinten bij Gabriela Hearst en Maryam Nassir Zadeh tot knallende kleuren bij Valentino (hot pink) en Saint Laurent (kobaltblauw). Beperk de  oogschaduw vooral niet tot de oogleden; het hele gebied rondom de ogen moet eraan geloven.

Beautytrends herfst/winter 2022: knallende oogmake-up
©Hunter Abrams, ANP, Acielle/Style Du Monde
6/7
Native Share
Maryam Nassir Zadeh, Valentino, Rick Owens

Vlechten in alle soorten en maten

Als de lokken van de modellen op de catwalk niet nat waren, dan waren ze wel gevlochten. Waar we aan de ene kant veel klassieke vlechten zagen (zoals de Renaissance-achtige haarstijl bij Dior), waren sommige kapsels complete kunstwerken – neem bijvoorbeeld de zwaartekracht tartende updo’s bij Collina Strada. Ook bij Simone Rocha waren er wederom vlechten in overvloed, die voor een magisch geheel zorgden in combinatie met de glinsterende gezichtsversieringen.

Beautytrends herfst/winter 2022: vlechten
©Hunter Abrams, Acielle/Style Du Monde
7/7
Native Share
Collina Strada, Simone Rocha, Dior