cherry-mocha-is-de-ultieme-nagelkleur-deze-winter-274970
©Getty Images

Kersenrode nagellak is niet nieuw, maar dankzij de Cherry Coke-lippenstift van Kylie Jenner was de tint afgelopen zomer weer helemaal hot. Een trend die de beautyharten van velen heeft gestolen door de elegante, soms vampier-achtige uitstraling, zonder ooit té donker te zijn.

Cherry mocha ultieme nagelkleur 

Vooral influencers op TikTok hebben de kleur verheven tot dé officiële make-upkleur van het huidige herfstseizoen. En daarmee stoot-ie de pumpkin spice latte, die z’n faam kende tijdens Halloween, van de troon. De donkerrode kleur heeft de wereld niet alleen op het gebied van beauty, maar ook op het gebied van mode veroverd, zoals blijkt uit het rood dat nu door velen de bijnaam ‘Gucci Ancora’ krijgt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De kersenrode kleur was een ware hoofdrolspeler op de catwalk van Gucci tijdens de herfst/winter 2023-show. Ook was-ie favoriet bij onder andere Max Mara, Dolce & Gabbana, Carolina Herrera en Brandon Maxwell. De nagelkleur kenmerkt zich door de warme, soms gotische tinten, die naar karmozijnrood neigen. Kortom, cherry mocha is dé ultieme nagelkleur deze winter.

Perfecte kleur voor najaar

Dua Lipa is ook fan van de donkerrode kleur, onlangs koos de popsensatie voor een nieuwe coupe die ons doet denken aan een cherry mocha-drankje. Als je goed naar de handen van liefhebbers van seizoensmanicure kijkt, zie je dat cherry mocha overal is. We zagen de kleur bij Beatrice Vendramin, die ‘m liet zien tijdens de laatste wedstrijd van Milaan, en bij Julia Garner die de kleur rockte op haar scherpe amandelvormige nagels tijdens het LACMA- evenement in Los Angeles.

De beroemde manicure Tom Bachik creëerde aan het begin van de herfst de eerste cherry mocha nagelkleur bij Jennifer Lopez. Hij deed dit met Essie-nagellak op haar ronde, vierkante nagels. De perfecte herfstinspiratie. Volgens Bachik is de kleur geschikt voor elke huidondertoon. De kersenrode kleur is ook geliefd bij Parijzenaars, maar zij kiezen veelal voor de Rouge Noir van Chanel.

Zo krijg je cherry mocha met primaire kleuren

Als je thuis aan de slag gaat dan raden nagelexperts aan om je niet te beperken tot het gebruik van slechts één nagellak, maar om twee, zelfs drie, bordeauxrode opties te kiezen die goed bij elkaar passen. Kies daarna voor een transparante toplaag voor meer glans.

Zin in experimenteren? Een video op Instagram laat zien dat het mogelijk is om je eigen gepersonaliseerde tint te creëren. Hoe? Door te spelen met primaire kleuren. Meng vurig rood, met helderblauw en zonnig geel. Voeg als laatste een vleugje zwart toe en creëer zo je eigen cherry mocha tint.

Shop hieronder een aantal van onze favorieten. 

Nagellak van Essie

©Essie via Bol.com

Essie Original 50 bordeaux rood, € 8,57

Nagellak van Chanel

©Chanel via Douglas

Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour Rouge Noir, € 32,00

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue Italy.